PAR DERRIERE פר דייר, בר יין ומסעדה מעוצבת ביפו

PAR DERRIERE פר דייר, בר יין ומסעדה מעוצבת ביפו


מוצאי שבת הגעתי עם אמי ל-Par derriere, בר יין רומנטי ומסעדה במתחם נגה ביפו תל אביב. השם של המקום אינו מקרי, הלוקיישן המקורי של המקום היה בקינג ג'ורג' והוא היה "מאחור" כלומר, הכניסה אליו הייתה מתוך סימטה שיצאה מקינג ג'ורג'. כשהמקום עבר למתחם נגה ביפו, השם היה רלוונטי עדיין כי הוא רומז לגינה הענקית והקסומה שנמצאת מאחור 🙂

האיש מאחורי ה-Par derriere הוא דויד אבוקיה האחראי על רוח המקום, וגם על עיצובו, המשלב בין אווירה תעשייתית, ריהוט עתיק שנבחר בקפידה ואווירת גן דינמית וירוקה. המקום בעל מראה ייחודי ורומנטי אשר מציע חוויה של אוכל, יין ואווירה מהנה. מקומות הישיבה מגוונים ומתאימים לדייט זוגי ואינטימי, ארוחה עם חברים או המשפחה ולאירועים מיוחדים.

המקום מתפרס על פני 700 מ"ר המחולקים לאזורי ישיבה אינטימיים אשר יוצרים חוויה פרטית שמתאימה לבילוי נעים עבור זוגות וקבוצות של חברים או משפחה. בחלל הפנימי של המסעדה נמצא בר היין המרשים שבו מבחר עצום של יינות איכותיים. הבר מוביל למקומות הישיבה בתוך הגינה הירוקה המקסימה באווירה פסטורלית ובה ניתן גם לעשן.


הסומלייה איתי שלום בחר בקפידה למעלה מ-100 יינות המרכיבים את תפריט היין במקום אשר מוקדש ליינות מרחבי העולם. בנוסף, תפריטי יינות מיוחדים ומשתנים לפי רוח התקופה ומבחר יינות לרכישה הביתה. תמצאו כאן גם היצע רחב של קוקטיילים.

התפריט ב-Par derriere מורכב ממנות פשוטות שמדגישות את איכות חומרי הגלם. תמצאו פה מבחר סלטים טריים ומגוונים, שרימפס וארטישוק על הפלנצ'ה, מרגז פיקנטי עם סלט עגבניות, פטה כבד עוף, שתי סוגי פיצות לצד מנות עיקריות כמו פסטה אלה קרבונרה, טאג׳ין טלה עם פריקי, פסטה פירות ים בחמאת עגבניות, המבורגר ותוספות, לברק שלם ברוטב יין לבן, אנטריקוט ועוד.

פתחנו את הערב עם יין, אמי הזמינה יין אדום ואני הזמנתי יין לבן יבש, ככה פותחים את הערב במוד הנכון והמחייך (:

הזמנו שתי מנות ראשונות שהפתיעו אותנו לטובה בבחינת הגודל כי חשבתי שמדובר על מנות ראשונות והן תהיינה יחסית קטנות.שרימפס וארטישוק על הפלנצ'ה, עגבניות שרי, בצל סגול, אורוגולה, צ'ילי, שום קונפי ועשבי תיבול. ניכר כי השרימפסים היו טריים, שרימפסים בשרנים וארטישוק רומאי שנצלו על הגריל וקיבלו את טעמי החריכה שזה מוסף כ"כ הרבה טעם ! שני אלו הוגשו מעלסלטון רענן שהורכב מעלי אורוגולה, שום קונפי מתקתק, בצל סגול וטבעות פלפל צ'ילי חריף טריות ברוטב לימוני. בנוסף, הזמנוסלט קיסר, אנשובי, קרוטונים ופרמז'ן וביקשנו להוסיף חזה עוף.סלט שהורכב מעלי חסה טריים, רוטב קיסר טעים שהכיל אנשובי כמובן, פרמז'ן בשפע וחתיכות עוף צלויות. מנה גדולה וטעימה !

אמי הזמינה למנה עיקרית את כבדי העוף ביין אדום, אורוגולה ופירה. הכבדים נעשו טוב כך שהם נותרו רכים והם הוגשו על פירה חלבי וסלטון מעלי אורוגולה טריים ורעננים. אני הזמנתי לברק שלם צלוי ביין לבן ועשבי תיבול. המנה הפתיעה בגודלה ובטעמה, דג הלברק היה גדול וניכר כי היה טרי, בכל ביס מרגישים שהדג בשרני, לבן ורך שנצלה בטאבון ברוטב יין לבן ועשבי תיבול ארומטיים במיוחד. הדג הוגש לצד פירה חלבי בכמות נדיבה אף היא וסלט עם עגבניות שרי.

בגזרת הקינוחים תמצאו בפר דרייר מלבי ביתי, קרם ברולה, מוס שוקולד, טרימיסו, טארט טאטן, קרפ שוקולד בננה מקורמלת ואגוזי מלך. אנחנו בחרנו בטירימסו, קינוח איטלקי נצחי,הקינוח הכי מפורסם מארץ המגף. קיבלנו מנה די מכובדת ונדיבה של טירמיסו שהיה עשיר וטעים.

בנוסף חלקנוטארט טאטן, שם קולינרי צרפתי לעוגת תפוחים מקורמלת והפוכה.טארט טאטן הוא אולי אחד המאפים החביבים ביותר על מעריצי התפוחים. הטארט טאטן פה נפלא, מדובר על בצק פריך ומעליו תפוחים, קרמל וכדור גלידה, מה יכול להיות רע בשילוב הזה? כלום – בעצם, כמה נפלא !

העברנו ערב נוסף נעים וחמים בפר דרייר, המקום מאד קוזי ורומנטי והאוכל טעים.Par derriere
רחוב בת עמי 7, מתחם נגה, יפו.תל אביב.טלפון: 03-6292111קליק אחד ואתם בעמוד של המסעדה: https://parderriere.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=1084315
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/ParDerrierebar/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *