חודש: יולי 2020

סיור אוכל ותרבות בוואדי ניסנס שלא הכרתם עם נעמה סובול

אז הקורונה עוד לא ממש עזבה אותנו אבל החשק לצאת מהבית גובר , לצאת לאכול במסעדות או אפילו רק להנות מאיזו מנת שוארמה בפינת הרחוב ולטייל בשווקים, מוד של להתאוורר ולצאת קצת משגרת החרדה. ביום שבת בבוקר נסעתי עם חבר, שף עתי עם יגאל מולר לוואדי ניסנס שבחיפה שם פגשנו את נעמה סובול, בעלת הבלוג […]

קרא עוד

אהובה בר, חמארה ים תיכונית בשוק הפשפשים ביפו

מוצ"ש נפגשתי עם חברה בשוק הפשפשים באהובה בר, חמארה ים תיכונית באחת הסמטאות הצבעוניות של שוק הפשפשים, שוק הומה אדם, מלא בברים, מסעדות ובתי קפה. אהובה בר, מקום פשוט באווירה אוריינטלית תוססת. במקום תפריט אלכוהול, קוקטיילים מושקעים על בסיס אניס ובירות בשיטת קירור ייחודית. הסלוגן של המקום הוא ״הבירה הכי קרה בשוק״. במקום, מקרר מיוחד […]

קרא עוד

דיאלנה פרנה בר, דוכן אוכל חדש בשוק הכרמל עם תבשילים מרוקאים בתוך פרנה

סטריט פוד מרוקאי מכירים? אז אחרי הטרנד של השניצל מטבוחה וחציל בחלה הגיע הזמן של האוכל המרוקאי, כל התבשילים מלאי הטעם שאנחנו מכירים מגיעים בתוך פרנה-לחם מרוקאי שנאפה במקום. איפה? בדיאלנה פרנה בר, דוכן אוכל חדש שנפתח בשוק הכרמל המצטרף לדיאלנה בירושלים שגם היא חדשה. מדובר על המקום החדש של השף רונן דברת אשר למד בקורדון בלו […]

קרא עוד

Polyrhythm , חוויה קולינרית המציגה אינטרפטציה של ג'אז באוכל.

ביום רביעי האחרון השתתפתי בארוחה, Polyrhythm שמה, חוויה קולינרית המציגה אינטרפטציה של ג'אז באוכל. כל מנה בפלייליסט נוצרה בהשראת הצלילים והמקצבים של אותה יצירה. חיבור של הסועדים למוזיקת ג'אז וחיבור של צלילים ומקצבים ומרקמים וטעמים. השפים רוצים לאפשר לחוות ולהרגיש טעם של מוזיקה. כל צליל מוזיקלי, כל משיכת מכחול קולינרית מניעים משהו אחר בתוכנו כמו […]

קרא עוד

שמחה וששון, דוכן אוכל רחוב תל אביבי חדש ושמח בככר רבין תל אביב

הפעם הגעתי למקום חדש דנדש בשם שמחה וששון, דוכן אוכל שנפתח לפני כמה ימים בככר רבין. כשמו כן הוא מקום כזה שהכי בא להרים לך הן מבחינת האווירה המשוחררת עם מוזיקת היפ הופ קלילה ואוכל רחוב בתוך פיתה או בצלחת. כבר בכניסה מקבלים את פנייך בדלפק עם בירה או סודה לבחירה ע"ח הבית. בתפריט מספר […]

קרא עוד

אל קלחה, מסעדה ערבית, יפואית משפחתית עם מנת חומוס מיוחדת ממתכון סודי שרץ במשפחה כבר עשרות שנים.

דובר הרבה לאחרונה על מנת חומוס מפתיעה עם סמנה-חמאה מזוקקת מהמטבח הירדני ביפו שתפסה כותרות אז ברור ששמתי פעמיי לשם בשביל לבדוק מקרוב. לשם הכוונה למסעדת אל קלחה שהייתה עד לא מזמן בית קפה מקומי קטן בשם ZIZO שלאחרונה שינה פניו והפך לבית אוכל שמגיש מאכלים מסורתיים משפחתיים מירדן. אחמד חט'ב הבעלים או בכינוי זיזו הוא בן […]

קרא עוד

בונו 4, דיינר אמריקאי עם כל המנות המוגזמות והטעימות שאנחנו אוהבים

בית הקפה הוותיק בונו בצומת קדימה בתחנת הדלק שינה פניו והפך לדיינר אמריקאי בשם "בונו 4". המקום עברי שיפוץ מסיבי ושינוי נהלים במקום. הוא מעוצב כדיינר אמריקאי הסגנון וינטאג' מזנון דרכים אמריקאי, ממש כמו בסרטי הדרכים האמריקאיים הקאלסיים.במקום פוסטרים צבעונייםשל דיינרים משנות הארבעים והחמישים בארה"ב מכביש 66 הנודע,מאד חמים ומזמין, אווירה ממש כייפית לצדתפריט דיינר […]

קרא עוד

לולה מרטין, מסעדת דגים ופירות ים חדשה בהרצליה

השבוע נפגשתי עם חברה שעובדת בהרצליה במסעדת לולה מרטין, מסעדה חדשה של דגים ופירות ים אשר נפתחה בהרצליה. המסעדה נפתחה על ידי המסעדן אפי אלאלוף (הבעלים של רשת ג'קו דגים ויבואן דגים ופירות ים ומי שהביא בשנות ה-90 לתל אביב דגים ופירות ים בשתי מסעדות ידועות, וונגולי והסי פוד מרקט). כולנו מכירים את מסעדת ג'קו […]

קרא עוד

בית הקפה ויולה בגבעתיים מתחדש עם שף חדש ותפריט גלילי

הפעם קפצתי עם חברה לקפה ויולה שבגבעתיים, מוסד קולינרי אהוב ונחשב בקרב תושבי האיזור אשר מלווה את תושבי גבעתיים והסביבה כבר 20 שנה! בכל הזמן הזה הוגשו בבית הקפה מנות סטנדרטיות נוסח טוסט, שקשוקה וסלטים ולאחרונה צירפו את ג'לאל סלאם, שף מוכשר שהכרתי ממסעדת הקוביה בשוק התקווה שם הגיש מנות שוק יצירתיות וצבעוניות אשר התבססו […]

קרא עוד

חוגגים את קיץ 2020 ברשת גלידות אנדריי עם טעמים חדשים וגלידות סורבה טרופיים

אחרי שאכלתי עם ידיד שלי קבבים איכותיים בזלמניקו ביפו גבר בי החשק למשהו מתוק אז שמנו פעמנו לגלידת אנדריי הוותיקה והטוה ביפו, סניף הדגל אחרי ששמעתי מחברה שרשת הגלידריות אנדריי מתחדשת בטעמים חדשים. באנדריי,זהכבר מזמן לא רק גלידה, התפריט מציע מגוון עשיר של קינוחים כמו בוואריה, מלבי, קרפים במילויים מפתים, ופל בלגי או סחלב לצד […]

קרא עוד