סיור אוכל ותרבות בוואדי ניסנס שלא הכרתם עם נעמה סובול
אז הקורונה עוד לא ממש עזבה אותנו אבל החשק לצאת מהבית גובר , לצאת לאכול במסעדות או אפילו רק להנות מאיזו מנת שוארמה בפינת הרחוב ולטייל בשווקים, מוד של להתאוורר ולצאת קצת משגרת החרדה. ביום שבת בבוקר נסעתי עם חבר, שף עתי עם יגאל מולר לוואדי ניסנס שבחיפה שם פגשנו את נעמה סובול, בעלת הבלוג ״תרבות אכילה״ ומדריכת סיורי קולינריה בחיפה. נעמה לקחה אותנו לסיבוב מרתק, מלא טעמים, צבעים וריחות בווואדי ניסנאס ושוק תלפיות, מקומות אותנטיים שלא הרבה מכירים, כולל החיפאים וחנויות עם חומרי גלם מיוחדים שלא מוצאים בכל מקום אחר. מבחר ירקות, פירות, עשבי תיבול, סוגי קפה וטחינות משכם, ממתקים, מאכלים ותבשילים אותנטיים.
פתחנו את הבוקר אצל "פלאפל ג׳ורג״, שיש לו פלאפל מדהים. דוכן פלאפל וותיק, כדורי פלאפל אוורירים קלילים וטעימים במיוחד.
הכל פה טרי, הטחינה סמיכה וטעימה, בנוסף יש לו מספר מטבלים ששמים מעל הפלאפל, שיפקה, מטבל חצילים סגולים מוחמצים, שום, לימון כבוש ואריסה.
והמחירים ממש שווים לכל כיס.
פלאפל ג׳ורג׳
רח' יוחנן הקדוש 26 ואדי ניסנאס חיפה.
שעות פתיחה: ימי שני עד שבת מ 08:00 עד 17:00
טלפון: 050-5292089
אכלנו פתאייר במילוי עלי סלק וקטאיףאצל פאטמה. פאטמה היא חובשת ונהגת אמבולנס במקצועה ובנוסף במסעדה היא עושה דברים נפלאים כמו פטאייר במילוי זעתר, מג'דרה, כרובית בטחינה, עלי גפן ועוד.
* ניתן להזמין ממנה מראש לאירועים מיוחדים.
קינחנו אצלה קטאייף מעולה ויש פה קינוחים מסורתיים נוספים:
בתוך המסעדונת אפשר לראות את אימא, מגלגלת וממלאת עלי גפן בסבלנות רבה.
תחנה הבאה, קפה חיפה-מוסטפא, מוסטפא טוחן קפה שחור עם הל כבר משמת 1982. בנוסף, הוא מוכר פה פרודוקטים איכותיים ומיוחדים. טעמנו שמן זית מעולה שהחליק בגרון בצורה מדהימה, לא האמנתי כמה שזה היה טעים ואיכותי, טחינה מצוינת משכם, חלווה ללא סוכר לבן וממתקים משכם.
הדוכן של זיאד, תמצאו פה צמחי תבלין ומרפא, חלווה וטחינה איכותיות משכם, לאבנה שהוא מכין בעצמו וסומק בלאדי שהוא טוחן במקום.
תבשילים אצל מיזם סבתוש, סנא וסוהא-שתי אחיות אשר מרוקנות קישואים ומתכוננות לסופ"ש שבו הן מוכרות מהחנות הקטנה שלהן אוכל אותנטי, מגוון מאכלים עם טעם של פעם.
את כל האוכל הן מבשלות בדוכן הקטן שלהן על פתיליות ובסופ"ש אנשים קונים מהן אוכל ולוקחים הביתה. עלי גפן ממולאים-במילוי בשרי וגם טבעוני, מלפוף-עלי כרוב ממולאים, מקלובות, מג'דרה, קישואים ביוגורט, מנזלה, עולש, מלוחיה, פטאייר, קובה ועוד הרבה דברים טובים בניחוח מסורתי וביתי.
הצצנו וצללנו פנימה לכל התבשילים שלהן:
אני הצטיידתי בכמה פטאייר לדרך שיהיה לי בבית כי אני ממש אוהבת את המאפה הזה במילוי עלי זעטר בלאדי.
תמצאו פה גם הרבה אופציות צמחוניות וטבעוניות במקום.
מיזם סבתוש (סוהא, סנא וסמירה)
רח' יוחנן הקדוש 30-32 וןאדי ניסנאס, חיפה.
ימים ושעות פעילות: ימי שני-חמישי 08:00-17:00
חמוצי הוואדי, מקום קטן ובו תמצאו זיתים מצוינים, קפה וקטניות:
חומוס אלשאם, החומוסיה של סטפן, סטפן תושב הוואדי חצי שוויצרי חצי ערבי, שף בהכשרתו הפורמלית.
אכלנו מנת חומוס שלא הכרתי עד היום, פאתה מהמטבח השאמי, ארוחת בוקר מסורתית, חומוס, גרגירי חומוס חמימים, יוגורט עזים, סמנה-חמאה מזוקקת, קרעי פיתה קלויה, בצל מטוגן,סלט ירקות ופאטוש. בזכות היוגורט והסמנה הפכו את המנה לקלילה יותר וטעימה. החומוס הוגש עם ירקות וחמוצים טריים שהוכנו במקום. אכלנו גם מג'דרה וחציל קלוי, טחינה וסילאן.
אכלנו גם מג'דרה עם פריקי ועדשים וחציל עם טחינה וסילאן:
חומוס אלשאם
רח' וואדי 21, וואדי ניסנאס חיפה.
טלפון: 04-8382520
ביקרנו בחנות התבלינים של אבו שקארה ממול איטליז אבו שקרא, הצטיידנו בפירות יבשים ואבן יוגורט. במקום יש שפע קטניות, תבלינים, מבחר של ערק ועוד.
וממש ממול יש גם חנות פירות וירקות של אבו שקרא עם מגוון טרי:
את הסיור עם נעמה סיימנו באיטליז אבו שקארה הוותיק והמפורסם, איטליז בוטיקי מעוצב, מקום בו קונים בשרים משובחים להכנה בבית ויושבים לאכול בקז'ואל סנדוויצ'ים מדהימים ומושקעים עם נקניקים על הפלנצ'ה מתוך המבחר של המעדניה כמובן.
אכלנו פה ספירבס, שהוגש על פלטה מעץ ובליווי רוטב סריריצ'ה חרפרף.
כ"כ רציתי כ"כ את הכריך המפורסם שלהם עם הבשר אבל לא היה לי מקום בקיבה לצערי.
איטליז אבו שקארה
רחוב חורי 38 ואדי ניסנאס, חיפה.
שעות פתיחה: ב'-ש': 08:00-22:00.
טלפון: 04-8517652
היה מזג אויר משגע וכייף היה לצאת מהבית אחרי חודשיים לשוק כ"כ ססגוני עם חומרי גלם מדהימים, אנשים טובים ואוכל כ"כ אותנטי. חייבת לחזור לשם בהקדם.
נעמה מכירה וחיה את השוק לקחה אותנו למקומות חבוים ולמקומות קסומים.
נעמה סובול – תרבות אכילה – סיורים קולינרים 052-5929262
לינק לעמוד הפייסבוק של נעמה מתרבות אכילה: https://tarbutachila.com/
כתיבת תגובה