ארוחת ערב מצויינת באברי Abri – בר אוכל ויין מתוחכם בתל אביב שף, אדר לוטן

ארוחת ערב מצויינת באברי Abri – בר אוכל ויין מתוחכם בתל אביב שף, אדר לוטן

ארוחת ערב ב-אברי Abri דרך הנחת גלאקסי באתר של toMix, עלות 199 ש״ח.
בר אוכל ויין מתוחכם שפתוח משהו כמו 8 חודשים, באווירה סקסית ונעימה ברחוב אחוזת בית בתל אביב-איזו כלבו שלום.

שף אדר לוטן, שף צעיר מהשפים המבטיחים, עבד עם שפית יהלומה בשחקי שחקי, עבד בברוט ועכשיו הוא באברי.

חלל המסעדה קטן ואינטימי עם מקומות ישיבה נוספים על הבר שנשקף על המטבח הפתוח, ויש גם שולחנות עם מפות לבנות מוקפדות בחוץ על הרחוב.

פתיחים – מנה לבחירה לסועד.ת:
סשימי דג בלו פין, קונסומה עגבניות, שמן עלי תאנה, כוסברה. נתחי הדג טריים ורכים כחמאה על הלשון, בשילוב קונוסומה -ציר עגבניות רענן.


טרטר בקר, אצות קומבו מוחמצות, קרם חלמון.
בשר נא שנקצץ גס, טעמו יחסית עדין ובחיבור לאצות קומבו מוחמצות שהן הכי אוממי, ציפיתי לטעמים הרבה יותר עזים, אך הטרטר נשאר בטעמו העדין, יחד עם קרם חלמון ואנשובי. כן היה בא לי הרבה יותר קיק אוממי במנה, משהו שיעיף לי את החך, קצת מוזר שלא הוגש עם לחם או קרקר אפילו.


ביניים:
נודי ריקוטה בר בלאן.
חברה שלי גלוטן פרי, אז בחרנו במנת התירס הפתיעה שממש לטובה, כי בנראות שלה הייתה פחות מגרה:
תירס ,אגוזי לוז,זעתר, וולטה,תירס, וולטה -רוטב קלאסי לבן מהמטבח הצרפתי, רוטב שמוכן מציר עוף/דגים ותערובת סמיכה של חמאה וקמח -מעין קציפה אוורירית במרקם ענני, ומעליו גרגירי התירס שנצלו בטעמי חריכה, אגוזי לוז קצוצים וזעתר טרי.
מנה סופר טעימה ויצירתית, הזעתר הטרי הביא את טעמו המיוחד והדומננטי מעל הרוטב הלבן הקיפתי והעדין הזה. שילוב צרפתי ים תיכוני.


ראשונות- מנה לבחירה לסועד.ת:
אספרגוס, אפונים,רוטב אמאזקה-על בסיס משקה יפני מסורתי מתוק ללא אלכוהול, עשוי קוג'י, רובאב קונפי וקוויאר סלמון מתפצפץ בפה.

בצל ספרדי צלוי, ציר עוף, ריג'לה וגבינת קומטה- גבינה צרפתית קלאסית, גבינת הרים קשה המבשילה במרתפים.
הבצל צלוי, רך ומתקתק, והטעמים הרגישו כמו לאכול מרק בצל !


עיקריות- מנה לבחירה:
שיפוד בקר ברוטב סופרים או מנת דג.
שתינו בחרנו בפילה דג לוקוס, תפוחי אדמה, הולדנז וקליפות תפוחי אדמה- זו הייתה מנה מדהימה 😍
נתח דג הלוקוס היה גדול דיו, עשוי לשלמות, בשר לבן ועסיסי שהותקן כראוי ואליו שודך רוטב הולנדייז ונגיעות רוטב חריף אדמדם-מנה שחיסלה עד תום!


קינוח- מנה לבחירה לסועד.ת:
קרמו יוגורט מרשמלו תות, גרניטה גרניום וחמציץ, קצת הרגיש לי פשוט בטעמו כמו מעדן חלבי.


מוס שוקולד מריר, גלידה וניל , מרנג קקאו- היה סיום מתוק- מריר לארוחה נפלאה זו.


בהתרשמותי מהמקום, האוכל טעים ויצירתי, שונה מרב המקומות החדשים שנפתחו בת"א. לא מדובר בעוד בר יין ממוצע עם אותן מנות ג'נריות שמזמינים בכל מקום בעיר.

אברי Abri
אחוזת בית 5 תל אביב.
קליק אחד להזמנת מקום במסעדה: Abri

 

 

נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *