עלינא – חמארה ים תיכונית בראשון לציון

עלינא – חמארה ים תיכונית בראשון לציון

ארוחת ערב ב- עלינא חמארה ים תיכונית בראשון לציון, מקום שאפשר לבוא ולשתות בירה או קוקטייל באווירה ים תיכונית משוחררת לשחק שש בש ולפתוח שולחן עם החברים וליהנות ממנות חלוקה נהדרות. בעלינא מהבוקר עד 17:00 מציעים תפריט עם פיתות עם בשר בשירות עצמי ומהשעה 18:00 ואילך מתפקדת כבר רחוב שמח. המוזיקה במקום היא מוזיקה ערבית אתנית ,מזרחית ועממית.
בתפריט בשרים וכל מיני ירקות שנצלים בג'וספר – תנור פחמים המעניק ניחוח מעושן מתנור הגחלים.
התפריט בערב מחולק למנות לחלוקה ולמנות מהג'וספר.
מנות חלוקה:
רוב שרוף – בפחמים ומאודה במרינדת השילוש הקדוש מוגש עם טחימבה וטחינה ירוקה.
בטטה ברולה – מדליוני בטטה בפחמים, מקורמלים, מלח גס, סילאן וזעתר טרי.
תפו”א קריספי – קרעי תפוח אדמה צלויים בפחמים ומטוגנים לצד איולי שילוש קדוש.
חצילוני – חציל חצוי בפחמים, סילאן, מלח גס, שום קונפי,זעתר טרי וטחינה הר ברכה.
סלט באסטה – חסה , מלפפון, שרי, צנונית, זיתי קלמטה, זעתר טרי, בצל ירוק, אספרגוס וקרטוני פיתה.
ציפס – פשוט ציפס 🙂
סנייה קבב – חצילוני, משאוויה,שום קונפי וקבב מפורק.
עראייס אסאדו – אסאדו מפורק בבישול ארוך, צרוב ומעושן, מוגש לצד טחינה עמבה וסחוג שבור.
מנות מג'וספר גחלים: 
המבורגר – 220 גרם בקר, חסה, עגבניה, חמוצים, בצל מעושן ואיולי שילוש קדוש.
המבורגר שף – 220 בקר, אסאדו מפורק, חסה, בצל מעושן וכבוש, חמוצים, שום קונפי ואיולי שילוש קדוש.
מועבט 720 גרם – פרגית, קבב, מרגז, מוגש עם תפו”א קריספי טחינה ופיתה קראנצ'.
הגענו ב-Happy Hour שכלל 1+1 על האלכוהול בין השעות 18-21:00. טוב לנו 😉
אני שתיתי קוקטייל על בסיס ג'ין, ליצ'י וטוניק והחבר בחר בבירה.
הזמנו מנות פתיחה טובות:
כרוב שרוף – כרוב במרינדה מתקתקה, צלוי בג'וספר בטעם מעושן עם שיני שום קונפי מתקתקות ועלי זעתר טרי.
הוגש עם טחינה עמבה וטחינה ירוקה.
בטטה ברולה – צ'אנקים של בטטה בפחמים שיצאו מקרומלים, מלח גס מעל, סילאן וזעתר טרי.
בדרך כלל אני לא מתה על אוכל מתוק אבל מאד נהנתי מהבטטה, במיוחד משילוב הטעמים של מתיקות הבטטה עם הסילאן למלח הגס והזעתר הטרי.
עראיס במילוי בשר אסאדו עסיסי מפורק בבישול ארוך, צרוב ומעושן, מנה מתוקה -לחובבי הז'אנר המתוק.
סינייה קבב – משוואיה, חציל ,שום קונפי וקבב מפורק. סלט המשוויה, סלט של ירקות שרופים על הגריל או על אש גלויה שטעמו הייחודי מתקבל מהחריכה של הירקות. סלט המשוויה עוטף את הכול בארומה מעושנת.
מנה חורפית, חמה ומנחמת, משלבת קבב מפורק עם חציל שרוף, טחינה  וסלט של ירקות דרופים, הכל מתובל טוב. טעים.
המבורגר בקר-220 גרם, אסאדו מפורק ,בצל מעושן וכבוש,חמוצים, שום קונפי ואיולי.
מסת הקציצה הייתה טובה, הבשר היה רך ויחד עם כל התוספות – ממש הפתיע לטובה.
האסאדו המפורק היה בטעם מתקתק ושילבנו אותו מעל קציצת ההמבורגר יחד עם פלפל חריף קלוי – שזה שילוב נהדר המאזן בין מתיקות בשר האסאדו.
לצד זה אכלנו קרעי תפוח אדמה צלויים בפחמים ומטוגנים לצד איולי, כי פוטטיטוס קראנצ'ים זו אהבת אמת.
לגמרי מרגישים שיש יד טובה ומקצועית במטבח תוך כדי שימוש נכון בצלייה בג'וספר-אוכל על פחמים.
בעלינא, אווירה ירושלמית שמחה, עממית, אמיתית ומחירי אלכוהול הוגנים.
אווירה מגניבה של צעירים, פשוט מקום אידאלי לשבת עם החבר’ה.
עלינא
הרצל 34, ראשל”צ.
טלפון: 03-622-8055
כשרות – רבנות ראשל”צ
קליק אחד ואתם/ן בעמוד של עלינא ראשון לציון
נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *