מסעדת סארפסייד Surfside החדשה והכשרה במלון שרתון ת"א בניצוחו של המאסטר שף יהודה עמר
בחמישי בערב הגענו למסעדת סארפסייד Surfside, מסעדה בשרית חדשה וכשרה בחלל המסעדה במלון שרתון עם נוף מדהים לים. על התפריט אמון שף יהודה עמר שכבש בסערה את המסך וזכה בעונתה השביעית של "מאסטר שף". תקופה שהיה השף הראשי של מלון סטאי ביפו וכיון מכהן
כשף הראשי של מלון שרתון ת״א.
תפריט קלאסי בדגש על בשר איכותי, החל במנות ראשונות כמו טטאקי פילה בקר, טרין כבד אווז, ברזאולה וכלה לבשרים פרמיום מעדרים מקומיים ממרגלות הרי הגולן. נתחי בשר אשר עוברים תהליך ארוך ומוקפד של העמקת הטעמים ושמירה על העסיסיות של כל נתח כמו: פריים ריב, פילה בקר, צלעות טלה ועוד.
תחילה החבר שאיתי בחר בקברנה סובניון – מרלו , יין אדום יבש של יקב טפרברג :
ואני בחרתי בקוקטייל חמצמץ ורענן בשם HEALTY GREEN שהורכב מטקילה, מלפפון, מיץ לימון, נענע וטוניק.
פתחנו את הארוחה עם פראנת הבית שעשויה מקמח קפוטו המעולה, בצק אוורירי שיצאה חם היישר מהטאבון הלוהט.
הפראנה הוגשה עם צלחת חריפים, עגבניות מרוסקות וטחינה סמיכה וטעימה וברולה של שום קונפי חם בטעם מתקתק.
פשוט בצענו את הפראנה ביד וניגבנו איתה את השמן מהצלוחית ולמרחנו את הקונפי שום מעל.
פשוט בצענו את הפראנה ביד וניגבנו איתה את השמן מהצלוחית ולמרחנו את הקונפי שום מעל.
למנות ראשונות, הזמנו טטאקי פילה בקר, נצרב בציפוי קראסט עשבי תיבול.
טטאקי היא שיטת הכנה של בשר שמגיעה מהמטבח היפני. בשיטת הטטאקי, הבשר נצרב לזמן קצר מאד על להבה חמה או במחבת, ולאחר מכן נכבש בחומץ ונפרס דק. אהבתי את נתחי פילה הבקר המשושיישים להפליא והדקים בטעמי החריכה בצדדים.
כל שנותר זה לנגב עם הפראנה – פשוט חלום!
כל שנותר זה לנגב עם הפראנה – פשוט חלום!
הטטאקי בקר הוגש בליווי זרעי עגבניית מגי ופרחי טימין.
אגב -את כל עשבי התיבול ופרחי הלבנדרהם מגדלים במלון.
ברזאולה – סינטה בתהליך כבישה 38 יום בציפוי פפריקה ותבלינים.
נתחי הברזאולה הדקיקים בעלי טעם האוממי בשל מלחותם הונחו על סלט מעלי מיזונה צעירים בעלי טעם חרפרף.
נתחי הברזאולה הדקיקים בעלי טעם האוממי בשל מלחותם הונחו על סלט מעלי מיזונה צעירים בעלי טעם חרפרף.
טרטר בקר, חציל מעושן ,שום קונפי, איולי וחלפניו על ברוסקטה.
תערובת הבשר הטרי תובלה ביד טובה והונחה על ברוסקטה עם מעט חלפניו עוקצני.
תערובת הבשר הטרי תובלה ביד טובה והונחה על ברוסקטה עם מעט חלפניו עוקצני.
סלט ליטל ג'ים, מיקס בייבי חסה- עלים טריים ורוטב קיסר בצד.
קיבלנו על חשבון הבית – סלט עגבניות מגי, שמן זית, לימון ועלי זעתר טריים מעל שנקטפו מאדנית פה במלון.
הבשרים פה כאמור הם פרמיום, מעדרים מקומיים ממרגלות הרי הגולן הניזונים ממזון מהטבע בלבד.
הזמנו פילה בקר, 250 גרם, נתח מובחר בעל מרקם חמאתי ונימוח, דל בשומן ובטעם מעודן.
צלעות טלה מזן מקומי ממרעות רמת הגולן, בשר עסיסי עדין וטעים.
צלעות טלה מזן מקומי ממרעות רמת הגולן, בשר עסיסי עדין וטעים.
פילה הבקר הפתיע מאד לטובה, הוגש במידת עשייה מידיום, בשר אדום רך ועסיסי.
בנוסף, פריים ריב – סטייק אנטריקוט משוייש מלא טעם אשר מוגש על העצם.
סטייק אנטריקוט רך ומשוייש שנצלה למידת עשייה מדוייקת של מידיום, בשר אדום ורך עם רוטב דמי גלאס קלאסי בצד.
קינחנו עם קינוח קלאסי אבל בטוויסט טרנדי ועכשיו , קרם ברולה פיסטוק במרקם קרמי עשיר ומתוק במידה הנכונה ופיסטוקים קראנצ'ים מעל.
נהנינו מארוחת בשרים טובה, תפריט קלאסי ומוקפד.
שמחה שהגענו ב-19:00 בערב וזכינו להינות מנוף מהפנט -השקיעה על הים ובריזה נעימה.
סארפסייד Surfside
מלון שרתון תל אביב, הירקון 115 תל אביב יפו.
טלפון: 050-6670729
כשרות: רבנות תל אביב.
קליק אחד לכל ה- כתבות אוכל עדי עזרא ב-EASY
כתיבת תגובה