Mijana Restaurant & Café – פנינה קולינרית בערערה, מטבח המשלב אוכל ערבי מודרני לאוכל איטלקי
בשבת בצהריים סעדנו ב- Mijana Restaurant & Café – מיג'אנה מסעדת אוכל ערבי מודרני המשלבת אוכל איטלקי בערערה, סמוך לכביש 65, קרוב לחריש.
מוחמד יונס מערערה שבוואדי ערה נסע בצעירותו לפדובה שבצפון איטליה, ובין היתר עבד בפיצרייה. כששב לכפר הולדתו הוא חבר לקרוב משפחתו אחמד כבהא, וביחד פתחו לפני כשנה את מסעדת "מיג'אנה".
יונס מכין פיצות שונות מאלה שהכיר בפדובה, הוא הלך על פיצות עבות ואווריריות כמו בנאפולי, כי ככה אוהבים פה בישוב. יונס וכבהא גייסו את השף עומר עילואן, והוא יצר עבורם מנות נהדרות. "הפירוש של מיג'אנה בערבית הוא שירה, "וזה בדיוק האופי של המסעדה – מנגינה של אוכל ערבי מסורתי שמשתלב עם אוכל איטלקי לסימפוניה של טעמים", מתפייט עילואן.
עומר מגיש ממיטב המטבח הערבי המודרני בשילוב אוכל איטלקי, שילוב מזרח ומערב: ארנצ'יני בגרסה ים תיכונית ,ריזוטו פריקה, קלמארי מוקפץ על לאבנה חמצמצה-סמיכה, מקלובה דג ברוטב עגבניות, ניוקי טלה, פיצת פירות ים ותרד ואפילו פיצה שווארמה.
שתינו מיץ תפוחים שנסחט במקום עם ג'ינג'ר:
חלקנו מנות ראשונות שפתחו לנו את התאבון לבאות:
ריזוטו פריקי, פטריות שימאג'י מוקפצות עם מחית כמהין ופריקי מבושל עם שמנת וגבינת פרמז'ן.
טייק אוף נהדר המשלב בין שני המטבחים – ערבי לאיטלקי, לפריקי יש טעם מעושן מעט.
טייק אוף נהדר המשלב בין שני המטבחים – ערבי לאיטלקי, לפריקי יש טעם מעושן מעט.
קרפצ'יו חציל שרוף על אש גלויה, טחינה גולמית, שמן בזילקום, רכז רימונים סילאן, צנוברים, פיסטוק חלאבי ולאבנה ביתית. מנה נדיבה בגודלה שלא רק נראית יפיפיה אלא גם טעימה מאד.
מנה המשלבת בין טעמו הרך של החציל לשמן בזיליקום ירקרק ופרשי, רכז סילאן מתקתק, צנוברים ופיסטוקים קראנצ'יים עם לאבנה ביתית סמיכה וחמצמצה.
מנה המשלבת בין טעמו הרך של החציל לשמן בזיליקום ירקרק ופרשי, רכז סילאן מתקתק, צנוברים ופיסטוקים קראנצ'יים עם לאבנה ביתית סמיכה וחמצמצה.
כדורי ארנצ'יני כמהין עטופים בפאנקו מטוגנים ומעליהם גבינת עזים ומעט סומאק שמעטר את הגבינה ברוטב שמנת כמהין קרמי ומלטף.
גם פה שילוב ומשחק טעמים שעובד נהדר בין המטבחים, האיטלקי לערבי. טעים היסטרי !
גם פה שילוב ומשחק טעמים שעובד נהדר בין המטבחים, האיטלקי לערבי. טעים היסטרי !
פרחי ארטישוק מטוגנים על מצע קרם לאבנה, עגבניות מרוסקות, שמן בזיליקום ועלים ירוקים.
מנה יפיפיה ואסטטית על הצלחת וטעימה למדי, היופי והטעם שבפשטות:
שווארמה דגים, נתחי דג מושט טרי מטוגנים, קריספיים ועסיסיים על מצע טחינה עמבה ופטרוזיליהט7.
נשנוש מטוגן אולטמטיבי שקשה להפסיק לנשנש ממנו.
למנה עיקרית בחרנו בשיש ברק – כיסונים קטנים ועדינים במילוי בשר טחון מתובל טוב מבושלים ביוגורט כבשים סמיך וחמצמץ. לצד השישברק הוגשו גם שתי קובות מטוגנות בעלי מעטפת דקה וקריספית ובמילוי שופע של בשר מתובל ביד טובה וצנוברים קראנצ'ים.
מנה חלומית!
מנה עיקרית נוספת שזה בבחינת MUST במסעדה ערבית אותנטית – קבב חאלבי , קציצות קבב על הגריל עם רוטב עגבניות צלויות על האש מכוסה בבצק אפוי בתנור. ואז כשפותחים את הפיתה יוצאת כל הארומה הנפלאה של הבשר והעגבניות. פשוט מעדן !
התיבול שמאפיין את הקבב החלאבי הסורי הוא בהרט, פלפל גרוס, בצל וצנובר, שנותנים לקבב את הטעם המיוחד שלו.
התיבול שמאפיין את הקבב החלאבי הסורי הוא בהרט, פלפל גרוס, בצל וצנובר, שנותנים לקבב את הטעם המיוחד שלו.
לקינוח בחרנו בלילות מיג'אנה ,על בסיס סולת, מסקרפונה, ופירות יבשים ומי ורדים.
קינוח קרמי, עשיר, מתוק במידה עם מי הורדים שמבשם אותו בארומה מיוחדת.
קינוח קרמי, עשיר, מתוק במידה עם מי הורדים שמבשם אותו בארומה מיוחדת.
לסיכום,
מסעדה אותנטית טובה, האוכל מגוון וטרי, מטבח מעניין, מנות יפיפיות על הצלחת וגם טעימות!
מרגישים את היד הטובה ואת הירידה לפרטים הקטנים בכל המנות המושקעות והטעימות.
השירות במקום מדהים, צוות נעים וקשוב.
מומלץ בחום
הכיכר המרכזית, ערערה.
טלפון: 04-9014777
טלפון: 04-9014777
קליק אחד ואתם/ן ב- עמוד הפייסבוק של Mijana Restaurant & Café – מיג'אנה
קליק נוסף לכתבות אוכל שלי ב–כתבות אוכל שלי ב-EASY
כתיבת תגובה