מרינדו – מסעדה בעין גב עם בשר טרי ואיכותי מהגולן
בסיום השתכשכות מושלמת בחוף גינוסר המדהים בכנרת עצרנו לאכול ב- מרינדו הבשר מהגולן – מסעדת בשרים טובה בעין גב שכבר אכלתי בה מספר פעמים בעבר סטייקים מקומיים עשויים על הגריל מתוצרת מקומית.
במסעדה יש גם קצבייה עם בשר טרי לקנייה להכנה לבית, הכל מוצג ומסודר בוויטרינה בשקיות וואקום.
מרינדו אחת המסעדות הראשונות המובילות בכל הקשור לגידול בקר מקומי איכותי ובתנאים טובים. המסעדה היא חלק מתחם שכולל גם את מפעל הבשר של הטלאים והעגלים שגדלים במושב כנף הסמוך. למרינדו 5 חנויות ומסעדות ברחבי הארץ ובהן נמכרים יינות בוטיק ובירות שמיוצרים במיוחד בעבורם, שמנים, בשרים טריים מהקצבייה, מעדנים וכלים מקצועיים למטבח.
בחלל המסעדה הגדול ישנה מעדניה שבה מציעים תבלינים בתפזורת ,גבינות, קצבייה שבו תוכלו לרכוש בשר טרי ומקומי, שמן זית סורי כתית ממטעי הזיתים ויינות בוטיק. עוד תמצאו בחנות הגדולה הזו גם כלי בישול ואביזרים שונים למטבח בקיצור חלומו הרטוב של כל בשלן.
בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מבחר בשרים עשויים על הגריל מתוצרת מקומית כמובן, סטייקים מבקר, המבורגרים,מנות טלה עוף ועוד. במקום יש כאמור יין הבית מכרם מרינדו בתל פארס -מרכז הגולן וגם בירת אייל המיוצרת במבשלת הגולן במתכון ייחודי למרינדו. הבירה טריה כאמור, לא מפוסטרת בטעם עשיר במיוחד וניתן להשיגה בחנויות מרינדו בלבד.
היינו שבעה חברים ובחרנו לחלוק את המנות הראשונות הבאות:
מנה קבועה שאנחנו תמיד לוקחות אלו החטיפי האסאדו – אסאדו פרוס דק צלוי על הגריל בתיבול מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
אני אוהבת בשר שמן, מה לעשות אינני בחורה של פילה בקר ואם נדייק אני בחורה של כבש וטלה, אוהבת ומעריכה בשר שמן ועז טעם. חטיפי האסאדו כשמם כן הם, חטיפי בשר שומניים וקריספיים בעלי טעם גריל חרוך וריח מהגריל משכר שפותח את כל בלוטות הרעב. מעדן – פשוט ללקק את האצבעות.
קרפצ'יו פילה עגל, נתחי פילה דקים מתובלים בשמן זית, חומץ בלסמי, גבינת פרמז'ן וטוסוטונים. הבשר נפרס לחתיכות דקות, זולף בנדיבות בשמן זית, חומץ בלסמי מתקתק ופרמז'ן שהעניק מליחות עדינה.
פטה כבד עוף, מכיל חמאה צהובה מוגש עם ריבת בצל וטוסוטונים. פטה כבד קלאסי וטעים, רך ומנחם, השתלב נהדר עם ריבת הבצל ונגיעות קינמון.
הבשר במרינדו הוא מנתחים מובחרים, בשר טרי מגידולי הבקר שלהם שעבר יישון ולבסוף נצלה על גריל, בשר רך ועסיסי וטעמו משובח.
כל הבשרים מוגשים על מחבת ברזל חמה לצד תוספת לבחירה ורטבים לבחירה: צ'ימיצ'ורי,שמנת פלפלת, רוטב יין אדום.
הפלטה כללה אנטריקוט עסיסי במידת עשייה של מידיום, טיבון טלה וצלעות טלה צלויים ועסיסיים על הגריל, בשר טרי, שומני-רך כחמאה ומלא במיצים, קבב טלה, נקניקיות צ'וריסוס וסטייק פרגית. הוגש עם קונפי שום וירקות צלויים.
אני בחרתי בפריים ריב 500 גרם, נתח אנטריקוט על העצם. הנתח נבחר מתוך המקרר ובו סטייקים על העצם שמתיישנים על העצם במקרר יישון לתקופה של כ-14-21 יום. מנה די מכובדת בגודלה ש30% מהמנה זה בעצם העצם.
יש בזה משהו מרגש לראות את המלצרית מגיעה עם המנה שלי כשהיא אוחזת בידה מחבת ברזל לוהטת ושומעים את רחשי הבשר ממשיך להצלות על המחבת והריחות של הסטייק מגרים בטירוף את בלוטות החך.
האנטריקוט הוגש על מחבת לוהטת במידת עשייה מידיום טובה, הסטייק עשוי מדוייק והוא הגיע כבר פרוס. הסטייק טרי, צבעו אדום, בשרני במיוחד, עסיסי ומלא בטעמים. הכל לווה בצ'ימצ'ורי מצויין עשיר בשום.
בחרתי בפירה חלבי כתוספת לבשר שהיה טעים במיוחד ושעועית מוקפצת בשמן זית ושום.
קינחנו עם קרם ברולה מלבי וסירופ מתוק:
והקינוח שהיה ההיי לייט של הקינוחים הלא הוא הברד פודינג, חתיכות בריוש בקרם פטיסייר ורוטב קרמל:
משובח !
הגיע הזמן לנסוע הביתה ודי קשה לעזוב את מרינדו אחרי ארוחה כל כך דשנה טעימה ומספקת, הבשר פה מדהים !
אז אם אתם/ן מגיעים/ות לכנרת או לאיזור רמת הגולן שווה להכנס למרינדו להצטייד בפינוקים מהמעדנייה או לאכול במסעדה, הבשר טוב והמחיר משתלם.
מרינדו
מרינדו עין גב (מול הכניסה לקיבוץ)
קצביה | מסעדה | מעדניה.
טל. 046658555
קליק אחד ואתם/ן ב– אתר הבית של מרינדו
קליק נוסף ל- אינסטגרם שלי Adi Ezra
קליק לכתבות שלי – כתבות שלי – עדי עזרא ב-EASY
כתיבת תגובה