TREE brasserie – מסעדת טרי בראסרי ברחובות – פינה כפרית בלב העיר

TREE brasserie – מסעדת טרי בראסרי ברחובות – פינה כפרית בלב העיר

חמישי בערב קפצתי עם חברה שלא ראיתי אותה הרבה זמן ל- TREE brasserie – טרי בראסרי ברחובות, זמן שלנו הבנות לקשקש על דרינק, אוכל ושיחה טובה לתוך הלילה. טרי בראסרי נפתח לפני 3 שנים וכבר יצר לעצמו קהל קבוע שאוהב את המקום, האוכל והאווירה.
המסעדה שוכנת במבנה עתיק, שהינו אחד ממבני האבן הראשונים במושבה הוותיקה.

כשפסענו על רחוב הרצל הסואן וגדוש המסעדות והברים לא הבחנו במסעדה. מגיעים אליו דרך שביל המוביל לחצר שבסיומו מתגלה החצר הירוקה והקסומה של טרי בראסרי, כשבמרכזה עץ התות בן 130 שנים. הקסם של הטרי בראסרי מתחיל כבר בכניסה, אי אפשר שלא להתפעם מיופיה של החצר המוריקה והקסומה, בה ממוקמות פינות ישיבה שונות, תחת צילו של עץ התות הגדול במרכזה ובין השיחים והגינה הפורחת.

כשהגענו בערב, התאורה בין ענפי העץ הייתה רכה והקסם הופך לקסם לילי, עם מוזיקת לאונג' נעימה, קוקטיילים, יין ואוכל מצויין.
מקום שונה ומיוחד המעוצב בסגנון רומנטי ומשרה אווירה ביתית ונעימה.


התפריט בטרי בראסרי הוא מגוון, יש בו מנות ראשונות, עיקריות, פסטות, סלטים  פיצות, קינוחים ואלכוהול.
מנות ראשונות – שיריינג סטייל, דיל 3 מנות ב-135 ש"ח ו- דיל 5 מנות ב-215 ש"ח.
מנות כמו ארטישוקים בפלנצ'ה, פיש & צ'יפס, נקניקיות עגל גאודה,סביצ'ה דג ים על הסכין, סלקים ועלי אנדיב צלויים, פולנטה מתירס טרי, בוראטה על עגבניות
שרי ועוד.
במנות העיקריות כמו פילה דניס על טורטליני דלעת וגבינות בעבודת יד, כבד עוף במחבת על פירה, פיצה פולנטה,פטריות שמפניות ופורטובלו ארוגולה ופרמז'ן, סלט קיסר ,ריגטוני קרבונרה, שניצל קלאסי על פירה באטר, המבורגר אמריקאי, סטייק אנטרקוט עגלה ישראלי ועוד.

לפתיחה הזמנתי קוקטייל על בסיס ג'ין, לימון פסיפלורה וטוניק – חמצמץ וטעים.
חלקנו למנות ראשונות:
סשימי ים תיכון, אורגנו, חריף, בצל, צ'ילי מותסס, שמנת חמוצה, צנוברים ופיסטוקים קלויים וסחיטת עגבניית מגי.
נתחי דג דניס טריים שהונחו על צלחת עגולה ולבנה, צ'ילי מותסס שהזכיר לי בטעמו אריסה ביתית; נגיעות שמנת חמוצה, צנוברים ופיסטוקים קלויים שמוסיפים קראנצ'יות למנה וסחיטת עגבנייה מגי.
מתוך תפריט המנות הראשונות בספיישלים בחרנו בטרטר בקר קלאסי, סינטה קצוצה גס, עשבי תיבול טריים, איולי בזיליקום על פוקאצ'ה עבודת יד וחלמון ביצה.
הבשר הוא של דבאח. הסינטה נקצצה גס על הסכין והיא תובלה באיולי בזיליקום ועשבי תיבול, פרוסות צ'ילי חריף בשביל העיקצוץ וחלמון ביצה שנוזל על כל הטרטר ועל הפוקאצ'ה.
בנוסף, שיפוד סינטה אנגוס, ניוקי עבודת יד, ציר בקר ומחית כמהין שחורה.
על שיפוד סטייל חרב מתכת כבדה הונחו קוביות הבשר שהיו עסיסיות והותקנו למידת עשייה של מידיום טובה.
השיפוד הונח בקערה אובלית לבנה על ציר בקר ומחית כמהין שחורה.
הרוטב נהדר, סמיך, אוממי טעים כמו שאני אוהבת. הוגש על ניוקי רכים בעבודת יד.
מנה קצת אולד סקול – אבל עדיין טעימה, קלאסית בביצוע טוב.
למנות עיקריות בחרנו:
פילה דניס על ניוקי בחמאת מרווה, יין לבן וסחיטה של עגבניות.
על הצלחת הונחו 2 פילטים של דג טרי שהותקנו כהלכה, עור הדג קריספי והבשר שלו לבן ורך.
הניוקי בעבודת יד היו קלילים והרוטב שעטף אותם בחמאת מרווה ויין לבן היה מצוין וטעים.
מנה שמאד אהבנו- והייתי שמחה לבוא שוב ולאכול אותה בשנית.

המבורגר ביין אדום, 300 גרם בקר מיושן DRY AGED 21 יום ברוטב יין אדום צרפתי, בצל מדורה ופירה באטר.
קציצת ההמבורגר טובה ועסיסית – יש בה מספיק שומן ביחס לבשר, הקציצה דיי ג'וסית  והיא שודכה לרוטב יין אדום צרפתי – רוטב קלאסי מתקתק.
מעל ההמבורגר בצל מדורה, ופירה באטר קרמי מעולה.

קינחנו בקרם ברולה פיסטוק מצוין, הטרנד הלוהט (בקרב הצעירים 😉).
מתוק אך לא מדי. במידה הנכונה !
ופאי לימון פיסטוק טעים !
שילוב נהדר בי חמיצות המילוי למרנג הפלאפי והמתוק מעליו.
לסיכום, טרי בראסרי – פינה כפרית בלב רחובות, אמנם בציר מאד מרכזי של העיר  אבל המקום עצמו כפרי ורגוע.
השירות במקום אדיב וידידותי במיוחד.
מקום המשלב אווירה תוססת, מוזיקת לאונג' נעימה, אלכוהול ואוכל טוב.

TREE brasserie – טרי בראסרי
רחוב הרצל 194, רחובות.
טלפון: 08-9473850
שעות פתיחה:
א-ה 12.00-00.00
שישי 11.30-00.00
שבת 17.00-00.00

קליק אחד ואתם/ן ב- אתר הבית של טרי בראסרי
קליק נוסף ל- אינסטגרם שלי Adi Ezra
קליק לכתבות שלי – כתבות שלי – עדי עזרא ב-EASY

 

 

 

נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *