פסטל
מסעדת פסטל שוכנת במרכזה התרבותי השוקק של תל אביב, בליבו של מוזיאון תל אביב לאומנות וסמוך למתחם האופרה ותיאטרון הקאמרי.
את המטבח מוביל גל בן-משה, שף ישראלי בעל מסעדת PRISM בברלין, המעוטרת בכוכב מישלן.
הישראלי השני לזכות בכוכב מישלן (אחרי מושיק רוט, לפני אסף גרניט).
במהלך השנים התמקצע וצבר ניסיון עשיר בשלל מסעדות מהצמרת העולמית, בין השאר בלונדון ובשיקגו לצידם של שפים ידועים רבים. בן-משה פיתח את שפתו הקולינרית הייחודית בשנים בהן פעל במסעדותיו בברלין, תחילה במסעדת GLASS, אשר זכתה לשבחי המבקרים, ובימים אלה ב-PRISM ובמסעדת PASTEL.
המטבח של גל מושפע מהמטבח הלבנטיני של מזרח אגן הים התיכון ומשם גם ההתבססות על חומרי הגלם המקומיים בהם בן-משה נוהג להשתמש במטבח.
עקרון העל- חומר גלם עונתי, טרי ומקומי: עשבי בר, בשר טלה, דגה מקומית ותבלינים מזרח תיכוניים.
בחרנו בתפריט טעימות, 395 ש"ח לאדם.
טעימה ממה שאכלנו במסעדה – כי את המשך הכתבה תוכלו לקרוא פה – הכתבה שלי ב-EASY על מסעדת פסטל
אחד מהפתיחים שאהבתי במיוחד והיה סופר מיוחד היה – עוגיית אורז בצורת פרח במילוי גלידת חציל קלוי ומעל אבן יוגורט מגורדת.
ביס רענן, מעט מריר ומתקתק בו זמנית, חצוף ומעניין.
שישברק במלית מלוחייה- מנה מבריקה ששניננו "עפנו עליה.
כיסונים שמנמנים ודחוסים במילוי מלוחיה שבאה ממש כממרח עם חמאה חומה ורוטב XO פטריות- רוטב אוממי בעל מליחות גבוהה.
אני באופן אישי מטורפת על אוממי, הטעם החמישי המלוח והממכר.
הכיסונים הונחו על קרם חמניות מיוחד וטעים, שמן עירית ו-XO פטריות – פטריות מותססות ושאלוט קריספי בשביל הקראנצ'יות.
פרוסות סינטה טלה שנצלו על גריל פחמים, הונחו על קרם דובדבנים חמוצים ומיסו, ובצל במילוי בורגול.
התמונה להמחשה עושה את כל ההבדל – מה שנקרא Porn Food במיטבו:

קליק לכתבות שלי – כתבות שלי – עדי עזרא ב-EASY
כתיבת תגובה