יום הולדת 27 לשצ'ופק, מסעדת דגים וותיקה בתל אביב
אנחנו מאד אוהבות לאכול בימי שישי במסעדת דגים. הפעם החלפנו את הבראנץ' הקבוע והגענו ל- שצ'ופק – מסעדת דגים ופירות ים שהיא כבר מוסד בת"א.
שצ'ופק פועלת ברחוב בן יהודה, בקרבת נמל תל אביב, והיא מקום עלייה לרגל לחובבי דגים ופירות ים, אוכל טרי ואותנטי, כזה שמזכיר את הים בכל ביס באווירה נעימה ולא מחייבת.
התפריט רשום בלוח על קירות המסעדה מציע מבחר גדול וטרי של דגים ופירות ים המסופקים למקום מדי יום הישר מהדייג, מבחר משתנה בהתאם לשלל המגיע מהים, אותם ניתן להכין בסוגי עשייה שונים.
הדגים של שצ'ופק מוגשים בכל צורות ההכנה: בתנור, על גריל או בטיגון.
כמיטב המסורת, הארוחה בשצ'ופק נפתחת מיד עם הגעתינו בשלל סלטים משתנים המוגשים באופן חופשי למרכז השולחן, הכל תוצרת בית כמובן וכלול במחיר המנה העיקרית. ביניהם דג המטיאס הכבוש והאיקרה המפורסמת שמוכנים במקום ומהווים סימן היכר לשצ'ופק לצד סלט טבולה, חצילים, טחינה סמיכה, חריף, סלט חסה עם רוטב ווינגרט לצד לחם שצ'ופק שנאפה ממש לפני ההגשה.
כמיטב המסורת, הארוחה בשצ'ופק נפתחת מיד עם הגעתינו בשלל סלטים משתנים המוגשים באופן חופשי למרכז השולחן, הכל תוצרת בית כמובן וכלול במחיר המנה העיקרית. ביניהם דג המטיאס הכבוש והאיקרה המפורסמת שמוכנים במקום ומהווים סימן היכר לשצ'ופק לצד סלט טבולה, חצילים, טחינה סמיכה, חריף, סלט חסה עם רוטב ווינגרט לצד לחם שצ'ופק שנאפה ממש לפני ההגשה.
שתינו הזמנו יין לבן יבש, אני בחרתי בפלוריסטה, יין לבן קליל ופרחוני מפורטוגול.
מסעדת הדגים חוגגת יום הולדת 27 עם מנות ראשונות, קינוחים ויינות במחיר 27 שקלים, מחיר שווה ומשתלם.
לאחר עיון קצר בתפריט הזמנו מנות ראשונות מהמבצע:
סביצ'ה מדג דניס על יוגורט, קוביות דג דניס טרי שהונחו על יוגורט קר, שמן זית, עגבניות ושקדים קראנצ'יים.
סביצ'ה מדג דניס על יוגורט, קוביות דג דניס טרי שהונחו על יוגורט קר, שמן זית, עגבניות ושקדים קראנצ'יים.
מרק אפונה ופורל מעושן, מרק סמיך וטעים:
גופי קלאמרי סגול טריים צרובים על הפלנצ'ה וקיבלו טעמי חריכה נפלאים. הוגש עם פלח לימון ,היופי שבפשטות.
חברתי הזמינה דג לברק שלם בתנור עם עשבי תיבול ופלח לימון בצד.
דג טרי, בשרו לבן ועסיסי עם עשבי תיבול בתנור שבישמו את הכל. סקוויז לימון וזה מושלם.
דג טרי, בשרו לבן ועסיסי עם עשבי תיבול בתנור שבישמו את הכל. סקוויז לימון וזה מושלם.
אני בחרתי בפורל בשמנת יין ושקדים, כן אני לפעמים תקועה קצת ב80's לכל מה שקשור לרטבי שמנת ויין .
מאד אהבתי שהשמנת עטפה את הדג הבשרני והשקדים שהעניקו קראנצ'יות למנה.
מאד אהבתי שהשמנת עטפה את הדג הבשרני והשקדים שהעניקו קראנצ'יות למנה.
אחלה צהריים עם יין בפאנן ומנות מן הים.
שצ'ופק
רחוב בן יהודה 256, תל אביב.
טלפון: 03-5441973
רחוב בן יהודה 256, תל אביב.
טלפון: 03-5441973
קליק אחד ואתם/ן באתר של מסעדת שצ'ופק
כתיבת תגובה