Smoked Kitchen – חדש בשוק הכרמל – סנדוויצ'ים עם בשר מעושן

Smoked Kitchen – חדש בשוק הכרמל – סנדוויצ'ים עם בשר מעושן

תנו לי לספר לכם על מקום חדש בשוק הכרמל, שכל כולו על טהרת הבשר המעושן, Smoked Kitchen – נתחי בשר במעשנה שמו. ללא ספק שאחד השינויים שהקורונה הביאה איתה זה טרנדים של אוכל רחוב שנפתחים בזה אחר זה.
הדוכן ממוקם בכרמל 46, שוק הכרמל כמובן בתל אביב. תמצאו בן הרבה דוכני אוכל אבל דווקא  בשר מעושן זה משהו שחסר בשוק.
יש שיפודים, אוכל מקסיקאני, סוגים רבים של פיתות עם בשר , אופציות טבעוניות ומה חא. אבל בשר מעושן אין.

אם אתם קרניבורים, או לפחות אוהבים (מאד) בשר -Smoked Kitchen הוא המקום בשבליכם/ן.
מדובר על מזללת רחוב חדשה של עמי בן שמעון, המתמחה בהכנת בשר מעושן על פי מסורת עישון ארוכת שנים, כשהוא מתובל בתערובות מקוריות ואותנטיות שהוא רוקח בעצמו.
בתפריט בשר מעושן, אסאדו וחזה בקר, "נתחים שהכי מתאימים לכריכים".


כל עישון הבשר מתבצע מתוך מטבח מקצועי מחוץ לשוק, הבשר נכנס למעשנת לפרק זמן של 12-14 שעות ואז הוא מועבר למעשנה חשמלית בדוכן ששומרת על החום והטעם. בתפריט הבשר מוגש לבחירה בתוך צלחת, ג'בטה, לחמנייה מתוקה וחלה ,בתוספת עלי רוקט, עגבנייה, פלפל חריף ושום קונפי.

כשנתח בשר המעושן נגמר עמי שולף נתח חדש ומפרק את הבשר בידיים ומתבל בצ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו ורוטב סילאן־חרדל מתוצרת בית.


אני בחרתי בסנדוויץ' בג'בטה טרייה, מריחה של צ'ימיצ'ורי ביתי, קונפי שום, עלי רוקט, רוטב שזיפים מתקתק, צ'ילי מתוק ופרוסות פלפל חריף שיביאו את עקצוץ החריפות שייתן פייט קל למתיקות הרוטב. הרי שמדובר בשילוב נהדר.

התוצאה – סנדוויץ' מאד ג'וסי וטעים, הבשר רך ועסיסי. טעמים המעושנים משתרבבים עם המתוקים ביחד בניחוח מגרה.


Smoked kitchen
הכרמל 46 שוק הכרמל, תל אביב.
שעות פעילות ימים ג' -ו' החל מ11 ועד שנגמר הבשר.
כשר ללא תעודה.

נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *