Smoked Kitchen – חדש בשוק הכרמל – סנדוויצ'ים עם בשר מעושן
הדוכן ממוקם בכרמל 46, שוק הכרמל כמובן בתל אביב. תמצאו בן הרבה דוכני אוכל אבל דווקא בשר מעושן זה משהו שחסר בשוק.
אם אתם קרניבורים, או לפחות אוהבים (מאד) בשר -Smoked Kitchen הוא המקום בשבליכם/ן.
מדובר על מזללת רחוב חדשה של עמי בן שמעון, המתמחה בהכנת בשר מעושן על פי מסורת עישון ארוכת שנים, כשהוא מתובל בתערובות מקוריות ואותנטיות שהוא רוקח בעצמו.
בתפריט בשר מעושן, אסאדו וחזה בקר, "נתחים שהכי מתאימים לכריכים".
כל עישון הבשר מתבצע מתוך מטבח מקצועי מחוץ לשוק, הבשר נכנס למעשנת לפרק זמן של 12-14 שעות ואז הוא מועבר למעשנה חשמלית בדוכן ששומרת על החום והטעם. בתפריט הבשר מוגש לבחירה בתוך צלחת, ג'בטה, לחמנייה מתוקה וחלה ,בתוספת עלי רוקט, עגבנייה, פלפל חריף ושום קונפי.
כשנתח בשר המעושן נגמר עמי שולף נתח חדש ומפרק את הבשר בידיים ומתבל בצ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו ורוטב סילאן־חרדל מתוצרת בית.
אני בחרתי בסנדוויץ' בג'בטה טרייה, מריחה של צ'ימיצ'ורי ביתי, קונפי שום, עלי רוקט, רוטב שזיפים מתקתק, צ'ילי מתוק ופרוסות פלפל חריף שיביאו את עקצוץ החריפות שייתן פייט קל למתיקות הרוטב. הרי שמדובר בשילוב נהדר.
התוצאה – סנדוויץ' מאד ג'וסי וטעים, הבשר רך ועסיסי. טעמים המעושנים משתרבבים עם המתוקים ביחד בניחוח מגרה.
Smoked kitchen
הכרמל 46 שוק הכרמל, תל אביב.
שעות פעילות ימים ג' -ו' החל מ11 ועד שנגמר הבשר.
כשר ללא תעודה.
כתיבת תגובה