יום הולדת 70 ליקב בנימינה, ומהדורה מיוחדת של ארבע יינות חדשים מכרמים בהרי הגלבוע

יום הולדת 70 ליקב בנימינה, ומהדורה מיוחדת של ארבע יינות חדשים מכרמים בהרי הגלבוע

לציון שנת ה-70 ליקב בנימינה ,הישג מפואר בכל קנה מידה נבחרו 4 שפים מובילים ששידכו מנה פרי יצירתם המקומית ליין אחד, המועדף עליהם, מיינות היקב. הרי שמדובר על שידוך מושלם בין עולמות היין והקולינריה.

בשנתיים האחרונות ניכרה עדות לקפיצה התפתחותית בתרבות צריכת היין בישראל, עם חדירה של קהלים חדשים וצעירים. צרכנים אלו, רואים ביין כחלק בלתי נפרד מחוויית האוכל ומחפשים לייצר חוויה הוליסטית ועשירה.

לרגל חגיגות יום הולדת ה-70 הכה משמעותיים ליקב הוותיק והמוערך הם יצאו בקמפיין הנושא את השם ״השידוך המושלם״. שידוך בין עולם היין לעולם הקולינאריה, ואלו הם ארבעת השפים המובילים שנבחרו לקחת חלק במיזם, אשר שידכו מנה אותה יצרו כשידוך המושלם ליין המועדף עליהם מיינות היקב.

שף אסף סרי, מסעדת צמח (קבוצת מחניודה), ירושלים – יין פרפום דה בנימינה 2020
היין הנבחר: פרפום דה בנימינה 2020 הינו יין רוזה ארומטי ויוקרתי מענבי גרנאש וברברה שגדלו באזור הגלבוע. היין הושק על מנת לספר את ההיסטוריה של היקב כמפעל לתמציות בושם. היין מתאים למאכלים מתובלים וירקות קלויים.
המנה הנבחרת: סלקים צלויים ברוטב אחו בלנקו (שקדים לבנים) עם צנוברים, שמן אריסה, תותים וטוויל שומשום.

שף יחי זינו, מסעדת פסקדו, אשדוד –  יין בנימינה רזרב, וויונייה 2019

היין הנבחר: וויונייה 2019 מסדרת בנימינה רזרב הינו יין לבן יבש שמקורו באזור הנגב הצפוני. ליין מאפיינים עסיסיים ורעננים המשתלבים היטב עם מנות דגים ומטבחים מתובלים.
המנה הנבחרת: דניס אדום על פסטה בציר של עצמו עם זוקיני ובוטרגה.

שף עידו פיינר, מסעדת רוברטה וינ'צי, פרדס חנה – יין אבני החושן, ספיר 2018

היין הנבחר: יין ספיר 2018 מסדרת אבני החושן היוקרתית של היקב משלב בין ענבי קברנה פרנק ושיראז ליצירת בלנד בעל גוף מלא. היין מתאים במיוחד למטבח האיטלקי עם ורסטיליות גבוהה.
המנה הנבחרת: קפלטי (פסטה ממולאת) בקרם לבנה ואזוב, תבשיל ירוקים חורפי, שמן פישולין וגבינת עומר.

שף תומר טל, מסעדת ג'ורג' וג'ון, תל אביב – יין צוקים, מרסלן מרלו ופטי ורדו 2019

היין הנבחר: מרסלן, מרלו ופטי ורדו 2019 מסדרת צוקים. סדרה חדשה זו מושקת החודש לצד הקמפיין על מנת לציין 70 שנות עשייה ביקב בנימינה.
הענבים כולם מקורם בגלבוע, אזור גידול ייחודי ליקב בנימינה.
המנה הנבחרת: כתר צלעות טלה בתערובת עשבים יבשים וחרדל צלוי בתנור עם סחוג סלרי ובצלים מזוגגים.

לרגל חגיגות ה -70 של יקב בנימינה, הוציא היקב במהדורה מיוחדת ארבע יינות חדשים מכרמים בהרי הגלבוע יוצאי דופן באיכותם.
המחיר אחיד לכל הבקבוקים בסדרה, 90 ש"ח.

צוקים – שרדונה, יין לבן יבש
זן הענבים: 100% שרדונה, אזור גידול: גליל
רשמי טעימה: היין בעל גווני צבע זהוב עמוק והוא מצטיין בעושר ארומטי. בנוסף היין מתאפיין בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, אפרסקים, מלון בשל ווניל והוא בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי. ליין איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת.
צוקים בלנד- אדום 2019
הרכב זני ענבים: 40% מרסלן,40% מרלו, 20% פטי ורדו.
רשמי טעימה: צוקים בלנד אדום 2019 הוא יין קטיפתי בעל גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל ומעניין. היין מלווה בארומות של דובדבן, שזיף ,ציפורן ומרווה עם טעמים של פירות יער וניל וטעם מעושן עם טאנינים רכים סיום ארוך ומענג. היין יתאים במיוחד לצד מנות בשריות ים תיכוניות כמו שפונדרה טלה, או לצד מנות דגים כמו פילה לוקוס, כרישה צלויה ורוטב חמאה.
צוקים רוסאן – מרסאן, יין לבן יבש
הרכב הזנים: רוסאן (70%) , מרסאן (30%)
רשמי טעימה: כל זן מביא את התכונות הייחודיות שלו לבלנד ,הרוסאן מעניק גוף,וטעמים, קליפת תפוז , בריוש, שעוות דבורים, המרסאן מעניק רעננות וארומות , לימונים, משמש, אפרסק, השהייה בחביות מעניקה ליין מרקם רב שכבתי ואיזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת.
עם סגנון יין לבן נועז יותר ותווים אפרסקים, הבלנד הזה מתאים ללות תבשילי עופות ודגים עשירים, הכוללים פירות וירקות קלויים או ורטבים פירותיים.
גרנאשה טינטוררה, יין אדום יבש
הרכב הזנים: גרנאשה טינטוררה 100%
רשמי טעימה: גרנאשה טינטוררה 2020 הוא יין קטיפתי בעל גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל. היין מלווה בארומות של דובדבן שחור, פטל שחור ,פלפל שחור ,טבק מתקתק נגיעות וניל מהחבית לצד פירות יבשים בשלים כגון שזיפים, עם טאנינים רכים וטעם וסיומת ארוכה. התבלון בגרנאשה הופך אותו לשילוב מושלם עם מנות מתובלות ועשבי תיבול כולל בשרים צלויים, ירקות ומגוון מאכלים אתניים.

קרדיט צילום לתצלומי בקבוקים: יח"צ.
קצת תמונות מחגיגות ה-70 ליקב בנימינה: 

.

.

.

קליק אחד ואתם/ן ב- אתר – יקב בנימינה

נכתב על ידי:

עדי עזרא

בלוג קולינרי, מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים. כתבות נוספות גם ב-Easy : https://experts.easy.co.il/author/adi-ezra/

הצג את כל הפוסטים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *