פיאצה גרנדה – piazza grande בשרונה מרקט בתל אביב, פיצה נאפוטליאנית כשרה ועוד מאכלים איטלקיים
פיצה, פיצה, פיצה. משהו באוכל הפחמימתי הזה עם בצק אוורירי וקריספי, מלא רוטב וגבינה חמה ומבעבעת תמיד יוצר בי התרגשות ורעב תמידי.
ניתן לאמר שזהו זמן פריחתן של הפיצות הנאפוליטאניות שנפתחות בזו אחר זו ברחבי הארץ. כמובן זה לכשעצמו בשורה מאד משמחת. ת'כלס כבר נהיה קשה לחזור ולאכול פיצות מהרשתות המסחריות. בואו, עלינו והתקדמנו בכמה רמות מעל.
לאחרונה נפתחה מסעדה איטלקית כשרה חדשה במתחם שרונה מרקט, פיאצה גרנדה – piazza grande
טעימה ממה שאכלנו, עוד על המקום תוכלו לקרוא ממש כאן ב-EASY – קליק אחד לכתבה ב-EASY
גולת הכותרת במסעדה זהו טאבון איטלקי שממוקם במרכז המסעדה והוא מגיע לטמפרטורה של 450 מעלות להכנת פיצה נאפוליטאנית משגעת בדקה וחצי.
פתחנו את הערב עם גרניטה אפרול, אפרול שפריץ גרסת הברד הקרירה שמתאימה לימות הקיץ בישראל.
למנה ראשונה בחרנו בפרמז'נה די מלנזנה, שכבות חציל, רוטב עגבניות עשיר, בזיליקום, מוצרלה ופרמז'ן בתוך מחבת חמה.
מנה קלאסית וטעימה מהמטבח האיטלקי, חצילים בנוסח העיר פארמה. המנה מורכבת ממגדל קטן של פרוסות חצילים, רוטב עגבניות שנכח בשפע והיה טעים ומדויק בפשטות שלו ובטעמו, גבינת מוצרלה שנמסה ובזיליקום.
בחרנו בפיצה קרצ'ופי-ארטישוק, רוטב עגבניות, מוצרלה, ארטישוק, פטריות, זיתי קלמטה ופרמז'ן.
הבצק פה כאמור נאפוליטאני, בצק דק בבסיסו עם קצוות תפוחים במרקם ענני, רוטב עגבניות חלק וטעים שנכח בשפע מעל בצק הפיצה. ויחד עם הארטישוק, הפטריות זיתי קלמטה והגבינות שנמסו הרי שמדובר על חגיגת טעמים שלא היה בא לי שיגמר.
כתיבת תגובה