ביום רביעי האחרון הגענו ל- El terrace מסעדת שף בסגנון ים תיכוני ממש על הטיילת בהרצליה מול חוף הים.
במסעדה מבחר מנות אותנטיות ומגוון קולינרי עשיר מכל אגן הים התיכון. המסעדה מציעה תפריטים שונים לאורך כל שעות היום, ארוחות בוקר מגוונות, תפריט ערב יצירתי המחבר בין המטבח הערבי ונגיעות ספרדיות ותפריט בר מושקע עם קוקטיילים צבעוניים ומנות המותאמות לצידם.
בחלל מפואר המשקיף אל הים התיכון ניתן להנות מאוכל בהגשה גבוהה עם חומרי גלם מקומיים, מהטובים בשוק המטופלים היטב.
התפריט נבנה על ידי השף עלאא יעקובי, סו שף במסעדות שונות בארץ וזו המסעדה הראשונה שהוא עומד בראשה.
בתפריט הערב של המסעדה מוגשות מנות ראשונות המשלבות בין מנות ערביות אותנטיות לבין טכניקות בישול והגשה עכשוויות. כך מקבל בצק האטאייף מילוי של דגים בשילוב טחינה ושקדים. כיסוני השישברק ממולאים בבשר כבש ומוגשים ביוגורט כבשים חם, אלו נעשים בעבודת יד.
במטבח הציבו מעשנות בהן נצלים הבשרים, העופות והדגים. הבצקים והמתוקים נעשים על פי המסורת ובדיוק רב.
בנוסף יינות איכותיים ומיוחדים ביבוא אישי מרחבי העולם.
אל אלו מתלווה חוויה שלמה המשקיפה אל חוף ימה של הרצליה והנוף עוצר נשימה. בכניסה לחלל בר עץ ארוך המציע מגוון קוקטיילים ומשקאות פרמיום.
החלל מחולק לישיבה גבוהה על גבי שולחנות עץ עם טקסטורות של משרביה וכיסאות עור. לישיבה נמוכה ניתן להתרווח על ספות, כורסאות ושולחנות שיש.
כל החלל מעוצב ברמה הגבוה ביותר עם פריטים ואלמנטים שנאספו מכל עגן הים התיכון.
מה בתפריט? אטאייף דג, במילוי דג לבן, טחינה שקדים, קרם סלק, וקרם חציל שחור, שישברק- כיסוני בצק במילוי בשר כבש על יוגורט חם, סיגר מרקש- עלי סיגר ממולאים בשקדי עגל ושוק טלה, לחמעגון- מאפה לבנטיני עם בשר טחון וגם סלט טאבולה- בורגול דק, קינואה ,פטרוזיליה נענע רימונים, פומלה, תפוזים וקשיו.
במנות העיקריות, קבב חלאבי לצד שיפוד כבש, ספריבס טלה מעושן ממולא בעלי גפן, קדירה של אוסובוקו, מסאחן עוף לצד נתחי בשר וואגיו משתנים שנמכרים לפי משקל ודגים שלמים.
אחרי שהתייעצנו עם הברמנית שהייתה חביבה במיוחד בחרנו בקוקטיילים, הוא בחר בוויסקי סאוור ואני בחרתי בקוקטייל חמצמץ נהדר :
עם הקוקטיילים הזמנו לחם הבית, למעשה זו קובאנה נפלאה במרקם עננים ובמילוי זעתר ועשבי תיבול.
הוגשה עם טחינה סמיכה, סלסה ושמן זית ובלסמי.
היה כל כך קשה להפסיק לאכול ממנה, בצק אווירירי , פשוט ממכר !
למנות ראשונות, הזמנו שישברק, "הרביולי" מהמטבח הערבי, כיסוני בצק במילוי בשר כבש על יוגורט חם, שום ושמן צ'ילי.
כיסונים עדינים במילוי בשר כבש, שומני וטוב שהונחו על יוגורט סמיך וחם עם שמן צ'ילי שמרים את כל הטעמים וסומק שמוסיף עוד חמצמצות בנוסף ליוגורט:
סיגר מרקש- עלי סיגר ממולאים בשקדי עגל ושוק טלה עם טחינה עמבה וסלט עגבניות חריף. סיגר קריספי במילוי בשר טלה ושקדים עגל על טחינה עמבה.
לא רק יפה בנראות על הצלחת גם קריספי וטעים !
הוגש עם סלט עגבניות חריף.
חלקנו מנה עיקרית זוגית מהמטבח הערבי, צוואר טלה מעושן ממולא באורז עם שקדים וצנוברים קלויים שמעניקים קראנץ' בכל ביס וביס.
הבשר שיצא מהמעשנה ונצלה מספר שעות יל חום נמוך כל כך רך ושומני שלא היה צורך בסכין בשביל לחתוך אותו.
פשוט נעצנו את המזלג וזללנו את הבשר שמלא בטעם. צוואר הטלה הוגש עם ארז עשוי אחד אחד, צנוברים ושקדים קראנצ'ים.
פשוט מעדן !
קינחנו בכנאפה הום מייד, כנאפה קריספית, מלאה גבינה וסירופ מתוק.
קינוח מצוין לסיום ארוחה נהדרת במסעדה שכל כך הפתיעה אותנו לטובה הן באוכל שהיה טעים ומדויק, בנראות המקום שמשדר אלגנטיות ושירות בין המעולים,
הצוות קשוב ויעיל.
פשוט חוויה !
El terrace restaurant- אל טראס
רמת ים 50, הרצליה, לצד מלון אוקיינוס
צ'ירס – לחיים טובים ומספקים – תמיד (:
כתיבת תגובה