עסקית ביונה * המסעדה נסגרה*
עודכן ב02.04.13
ערב לפני פסח חברתי ואני חשבנו לקפוץ לנמל לספוג קצת אוירה ולהשיק כוסות לחיים לכבוד החג אז בחרנו ביונה לאחר שקראתי מס' ביקורות טובות וחלקן פחות אמרתי נבדוק מקרוב.
הייחוד של המקום והגאווה הוא אופן ייצור האוכל: גבינות שמוכנות במקום ,העוגות והמאפים נאפים בטאבון גדול במרכזה של המסעדה ואף מעשנים את הסלמון במקום וכובשים קלות את פירות הים.
אין ספק הלוקיישן מנצח ,האנגר גדול , עיצוב תעשייתי , חלונות גדולים שמשקיפים על הנמל ,מטבח פתוח במרכז נראה די מזמיין עלי לציין אבל האכזבה לא אחרה לבוא.
יכולה לסכם את החוויה כבינונית לא משהו מעורר ובטח שלא עושה ממש חשק לחזור ולנסות את תפריט הערב.
כאמור הגענו לעסקית (85 ש"ח ) שכללה מנה ראשונה , עיקרית ויין שזה דיל די משתלם בתכלס טעים או לא טעים זה כבר שיקול אחר.
הזמנו למנה ראשונה את צנצנת סלט עגבניות, גרעיני דלעת וגבינת פרמז'אן עם ריקוטה טרייה.
הסלט היה די בינוני לא משהו מרגש.מנה ראשונה נוספת שהזמנו היתה צנצנת סלמון מעושן עם סלט עשבי תיבול ואגוזי לוז. רבות שמעתי על המנה ולמען ההגינות לא התלהבתי במיוחד.
הדג בעיניי היה יבש וללא ספק הסלט הקפיץ את המנה בשל הרעננות של הירק .
לעיקרית בחרנו ב-יפו מטוגנים (ברבוניות) עם צ'יפס גזר ורוטב לימונים כבושים בצד
עלי לציין שהמנה היתה די גדולה,הברבוניות היו פריכות וטעימות, הצ'יפס גזר היה קראנצ'י ומצוין .
מנה טעימה אבל לא משהו שהתמוגגתי מרב אושר ואחזור שוב . תוהה בקול רם .
לסיכום החוייה , האוכל נראה מוקפד ויפה על הצלחת הטעם קצת פחות .
יונה
85 ש"ח מ12:00 עד 18:00
נמל יפו על המזח.
כתיבת תגובה