קבעתי עם חברותיי בצהרי שישי לבילוי בשמש התל אביבית במתחם הר סיני ( מאחורי בית הכנסת הגדול באלנבי ,די שמח שם לצד פורט סעיד של אייל שני ושישקו).
אני אוהבת את ההמולה התל אביבית הזו של יום שישי , הרחובות מפוצצים באדם והמסעדות מסביב מלאות באנשים שלוקחים פסק זמן ממירוץ החיים , שותים איזו בירה ומנשנשים משהו ליד. שישי סתלבט מה שנקרא. סנטה קתרינה זו בעצם מסעדה קטנה , בעיצוב צנוע ונטול פוזה , ובמרכז המסעדה שוכן לו טאבון גדול. תומר אגאי השף עבד כסו שף אצל חיים כהן , יש לו את היד הנפלאה הזו באוכל עם קריצה ים תיכונית והוא מצליח לעשות אוכל טעים ותמחור שפוי לכל כיס, פשוט בלי גינונים של מסעדה מפוארת. פתחנו עם בייגלה שומשום,צלוחית מסבאחה משגע ודואה (תערובת תבלינים מצרית) בשמן זית. הבייגלה הגיע חם בשקית נייר , עם מסבאחה חמה עם עגבניות מרוסקות וחריף .
הויינשטייפן שליד
לקחנו תחילהאת הסביצ'ה צזיקי קישוא , בורגול , כוסברה וצנונית לכאורה עוד וראסיה של דג נא ויוגורט, שילוב די שכיח אבל עם יד נכונה של אגאי. המנה פשוט הצטיינה בעיני.בפועל קיבלנו דג טרי שהשתלב נפלא עם היוגורט והתיבול היה כה מדויק, כמה פשוט , ככה טעים.
חברה אחרת הזמינה אתהלחמעג'ון, שהגיע על מן בצק פיצה עם עגבניות ותיבול עדין של בהרט.
כמו כן הזמנתי את החצי פיתה עם קציצות דגים ומטבוחהקציצות הדגים היו נימוחות והגיעו בתוך חצי פיתה טריה עם מטבוחה מצוינת ופטרוזילה. .גם פה לכאורה עוד מנה בנאלית אבל הביצוע פשוט נפלא וכטבען של הפיתות הן פשוט סופגות הכל, ופה היתה מטבוחה כה נפלאה ואני רק רציתי עוד.
מנה נוספת שחלקתי עם חברתי זו פיצה עם סלאמי אהבתי שהבצק דק ,רוטב עגבניות פשוט וטעים,מוצרלה,סלאמי, בצל סגול מעל וקצת פלפל חריף טרי.
מאז ביקורי האחרון , הספקתי לחזור לשם לעוד פעמיים נוספות , כ זה כזה הכי קז'ואל ,להפגש עם חברה,לקשקש ולנשנש , הפעם אכלתי את קציצות הדגים על תבשיל חומוס ומנגולד חמצמצים. קציצות הדגים הונחו במרכז הצלחת על תבשיל מנוגלד ,חומוס, ותפו"א, טעמים חמצמצים,תבלון מדויק בעיני , עם נגיעות של יוגורט , טחינה וחריף, מיותר לציין שליקקתי עד תום.
קינחנו בבסבוסה עם גלידת מסטיקה, עוגת סולת רכה מתוקה אבל לא יותר מדי לשמחתי , ולצידה גלידה. סיום מתוק ומושלם לערב זה.
לסיכום , אם אתם אוהבים אוכל טוב ,אוירה מדליקה ותמחור שפוי , סנטה קתרינה זה המקום.
בשבילכם.
כתיבת תגובה