כשקיבלתי הזמנה לרובנשטיין נעניתי מיד בחיוב כי אני כבר שבועיים במוד איטלקי ועם כל הכבוד לפחמימות ,לשמנות ולהקרמות התפתח בי קריווניג לבשר, אמרתם בשר אמרתם רובנשטיין. משפחת רובינשטיין שבבעלותה מעדנייה המתמחה באספקת בשרים איכותיים למעלה מ40 שנים פתחו גם מסעדה לאחר שהיה ביקוש לאוכל מוכן וחגגה 8 שנים להיווסדה. המקום נחשב לגן עדן לחובבי בשר באשר הם. המסעדה מציעה מנות בגריל מנתחים מובחרים (בקר, טלה ולבן) וגם מנות קרות , ראשונות , סלטים מרעננים ופירות ים. עיצוב המקום קלאסי בעל חלל גדול עם רהיטים מעץ המשווה למקום אוירה רומנטית ונעימה ובסמוך למסעדה ישנה את המעדניה.
תחילה פתחנו את הערב עם סנגריה לבנה, יין לבן שבושל עם קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי וקאווה. אלכוהול ללא ספק תמיד פותח את הצ'אקרה ,מעלה חיוך וסומק בלחיים ופותח את התאבון. מבחר ראשונות כבר הונחו במרכז השולחן: ארטישוק בגריל עם סלסלת עגבניות שרי וחומץ בלסמי מצומצם ,אחלה פתיח,אני מאד אוהבת ארטישוק על הפלנצ'ה. זו אמנם מסעדת בשרים אבל לא יכולתי שלא להריח את הקלמרי בצד השני של השולחן קלמרי מטוגן בציפוי פריך בליוי רוטב איולי לימון, מנה ראשונה קלאסית , ביצוע פשוט וטעים. הקלמרי היו רכים ונעימים בפה בציפוי קראנצ'י מעל והאיולי היה מצוין, אמנם לא באנו לאכול פירות ים אם כי בשר אבל לא יכולתי להפסיק לנשנש מהקלמרי כי יחד עם הווינשטפן ששתיתי זה שילוב אלוהי ומתבקש למען האמת. ממשיכים עם פטה כבד עוף ,ממרח כבד עם חמאה בליווי ריבת בצלצלי שאלוט וצנימי בריוש ביתיים הפטה היה במרקם קרמי ועדין עם ריבה מצוינת מעל בתוך צנצנת מתוקה, מנה ראשונה קלאסית להתחיל איתה את הערב.
אמרתם אלכוהול, אמרתם מטוגנים שאוהבים להשתדך עם אלוכוהול, קלמרי מטוגן כבר היה אז המשכנו עם פלטת נקניקים עשירה שכללה מבחר נקניקים לבנים יבשים,לחם הבית , חמאה ובצל ירוק פתיחה מצוינת ואהובה עלי במיוחד, נקניקים איכותיים, מאפה טרי וקצת חמאה הם אלו שיוצרים ביס טעים לצד הבירה הצוננת.
עוד בגזרת הראשונות ומפנק עד יותר ,כבד אווז עם ריבת בצלצלי שאלוט וצנימי בריוש ביתיים כבד רך וחמאתי שהחליק בגרון לצד ריבה מתוקה וצנימי בריוש שלא כ"כ טעמתי מהם כי לא רציתי להסתם מפחמימות מיותרות כי ביננו , באתי לאכול בשר וזה העיקר מבחינתי.
למנה עיקרית קיבלנו פלטה פרמיום 1.2 ק"ג ,אנטריקוט , סינטה , פילה וטיבון טלה,הנתח שהצטיין בעיני בטעמו והוא האהוב עלי תמיד זה האנטריקוט בשל היותו שומני ועסיסי ורווי מיצים מדיום רך כחמאה. הפילה היה אדמדם ומשגע ,בשר הטלה היה טעים אבל טיפה נצלה מדי על הפלנצ'ה. נקניקיות החזיר היו מתובלות היטב ומאד טעמות ושומניות , זו היתה פלטה בשרית עשירה ורבת טעם וריח משגע.
התוספות שהגיעו עם הבשר, צ'יפס , פירה תפו"א חמאתי ובצל מטוגן, ירקות מושחמים על הפלנצ'ה, הום פרייז טעים, תפו"א אפויים ושזופים בגריל עם תיבול טוב, אורז לבן וסלט ירוק טרי ומרענן.
היו מספר סוגים של רטבים שליוו את הבשר: שמנת , צ'ימיצ'ורי ופטריות ויין. אבל ביננו כשהבשר טרי וטעים מספיק לו התיבול של מלח גס פלפל שחור.
היינו כבר מפוצצים מפלטת הבשרים אבל אף פעם לא נסרב קינוח מתוק חשבתי על משהו קטן וצנוע ולהפתעתי הגיעו מספר קינוחים מתוקים ומושחתים. גולת הכותרת היה הצ'ורוס שהגיע חמים בציפוי סוכר וקינמון והוגש עם קצפת קלילה ולא מתוקה מדי (כי המתוק כבר עוטף את הצ'ורוס) וסורבה מצופה שוקולד ליד שמשלב טעמים חמוצים שנעטפו בשוקולד מריר, מנעד טעמים מאד מעניין בין המתוק לסורבה חמצמץ ומרענן.
לסיכום , רובנשטיין עדיין מספקת את הסחורה במכירת בשר מצוין בין אם זה להכנה בבית לבין ישיבה במקום באוירה קלאסית ונעימה עם קוקטייל או בירה ביד ולהנות ממבחר בשרים, מנות קרות או חמות באיכות גבוהה.כי בבשר הם מבינים.
כתיבת תגובה