טופולופומפו של אבי קונפורטי נחשבת ונתפסת כאחת המסעדות היקרות בתל אביב ולו בכדי, כל השמנה והסלתה של ישראל מבלים פה בקבוע. כ12 מיליון שקל הושקעו בהקמתה דבר שממתג אותה כמסעדת יוקרה. עיצוב המסעדה מרהיב ובטעם, המקום מרשים בעל חלל גדול, עיצוב סופר מודרני כמו כל המסעדות הגדולות בעולם, מוזיקת לאונג' ברקע, מטבח פתוח עם שפים בפעולה תענוג to watch. מחיר ארוחת ערב זוגית יכול להגיע בשקט במינימום כ1000 ש"ח עם אלכוהול, על גאונות משלמים, אפילו אם זה רק פעם בחיים. אז כן המקום מציע תפריט עם יינות וסקה שיכולים להגיע גם ל3000 ש"ח וישנם גם מנות במחירים יותר סטנדרטים. מטבח אקזוטי ,מנות שהן לא פחות ממופלאות, טעמים ושילובים שמתפוצצים בפה, פסטיבל טעמים חושני ויצרי, אבי קונפורטי הוא גאון קולינרי עם מנות יצירתיות ומדויקות ועל גאונות כאמור משלמים. מטבח שמשלב אוכל יצרי, אינספור פרודוקטים, תבלינים אקזוטיים, אוכל מתוחכם וחושני, תפריט שמורכב מעל כ90 מנות ואינסוף מרכיבים, קל מאד ללכת לאיבוד ומה להחליט להזמין. ישנה אי נוחות קלה בהזמנה, כחצי ממהמנות לא כ"כ ברורוות או מוכרות לנו לכן בהמלצת המלצרית החביבה ייעצה לנו לבנות תפריט טעימות בהתאם לכיסנו ולתאוותינו. תדרכנו אותה מה אוהבות ואוכלות ולפי זה קיבלנו מנות שהרכיבו לנו במטבח בהפתעה.
פתחנו את הערב עם ביף סשימי,פילה בקר, פטריות זהב, חומץ פונגוס שחור וגבינת פנר
סשימי מופלא עם פטריות ברוטב חמוץ ומעקצץ בטעמים שבחיי שקשה לי לשחזר, הרבה מעבר לאיזה קרפצ'יו סתמי כזה או אחר שאכלתי כבר בחיים. מעל הקרפצ'יו מונח לו כתר (מאד מלכותי) מכל מיני עלעלים ופרחים. מנה מלאת טעמים ותשוקה אדומה ועזה. אני לא מגזימה ,הרגשתי כמו בת מלוכה בטופולופומפו.
לשולחן הגיעה הפתעה קטנה בצורת טאקו בקר, אמנם כ"כ קטן ומ-א-ד טעים. אני מעוניינת בעוד 10 ! בעודנו מחכות להפתעה הבאה והנה היא הגיעה בדמות של סלט כרובית מושחרת, פרחי כרובית, בצלים, אורז פריך, נענע ויניגרט צ'ילי ליים בצלים, אורז פריך, נענע בויניגרט צ'ילי ליים. ראשית, זו מנה יפיפיה בצורה ויזואלית שהיה ממש חבל לי להרוס או לאכול חלילה וחס, פשוט תמונה לסלון ! מדובר בעצם על כרובית צלויה בליווי אורז פריך (שהזכיר פצפוצי אורז מארוחות הבוקר) רוטב וינגרט צ'ילי ליים מדהים בטעמו והיה פשוט מעדן. סלט הכרובית מוגש עם עלי פרחים מרהיבים ביופיים. כרובית צלויה ואורז קראנצי' בליוי רוטב אסיאתי מסעיר. ח-ל-ו-ם.
אין לדעת מה נקבל במנה הבאה בארוחת הטעימות, סוג של הימור, הפעם קיבלנו פמפקין סאקו סאי, זוג כיסוני טפיוקה, דלעת עוף, קשיו וצ'ילי כתום. עוד מנה יפיפייה וצבעונית שמעוררת עניין ,שוב חבל לי להרוס רק בכדי לאכול (ממש שערוריה !) כיסוני טפיוקה רכים ממולאים בדלעת עוף ברוטב צ'ילי עדין.
יפה כמו תמונה, נמס בפה מרב עדינות.
המנה הבאה מסקשן הבאנים המאודים, צאר סו ,ברביקיו פורק ,הויסין שזיפים ,ביצה רכה, מלפפון, בצלים ,כוסברה וצ'ילי כבוש. לחמניות סיניות מאודות במילוי פורק, רוטב ברביקיו וגולת הכותרת זה חלמון שמתפרץ לכל עבר בצורה חושנית. בשר החזיר צלוי רך בפנים וקריספי מבחוץ, שומני ועסיסי, מתקתק בזכות ההויסין שזיפים,עם תלתלי מלפפון וכוסברה מעל. כל אלו יצרו ביס הרמוני ומושלם. מנה סופר ארוטית וחושנית בזכות החלמון שניגר.
לעיקרית קיבלנו את הג'אקרטה ביף שורט ריבס פרום ומעושן ראנדאנג אגוזים, פלפל ג'אווה ארומטי וסאנת אורז אינדונזית, מנה שנראית מדהים ונראה כי הבשר בושל שעות עד לידי רכות מתפרצת. חברתי ואני באופן אישי פחות אוהבות אוכל מתוק, אז אם יש קינמון או בהרט זה משהו שאנחנו נמנעות ממנו כי מתוק אנחנו אוהבות רק בקינוחים.
את המנה הבאה אני מכירה מביקוריי התכופים בהוטל מונטפיורי (שם זה נקרא נאמס קטנים כך נדמה לי ?) פה זה שא זו רה: נייר אורז פריך, פרגית קצוצה, בננות בוסר, עשבי תיבול טריים ונוק צ'אם תפוחים, מנה קלאסית בביצוע מושלם, ספרינג רול פריך של פרגית ובננות בוסר. מקבלים את כל המרכיבים בקערה,שמים את גליל האורז במרכז על עלה חסה אייסברג, מפזרים עשבי תיבול מעל ומתחילים לגלגל ולעטוף, טבילה קלה ברוטב הדגים עם חומץ תפוחים ומקבלים ביסים קראנצ'ים משגעים בתאווה גדולה ! מנה נהדרת, הטעם מופלא ! שילובים מדהימים של מרקמים רכים,קראנצ'ים,חריפים וחמוצים וישנה גם טריות מרעננת בזכות עשבי התיבול (בזיליקום ונענע). כל פעם כשאני אוכלת מזה נזכרת כמה אני אוהבת את זה זה!
מפוצצות אבל לא מספיק בכדי להזמין קינוח לסיום החוויה המדהימה בטופולופומפו ,שוקולד מאסלה (48 שקלים) צלוחית עמוקה עם שוקולד קראנצ'י מעל,נועצים קלות עם הכף בעלה השוקולד ואז נגלי גלידה נהדרת עם נהרות של שוקולד שמאיים לצבוע ולחלוש מעל הגלידה.
לסיכום, טופולופומפו, בואו לא נטעה או נטעה, זו מסעדה יקרה שמציעה ארוחה חושנית, צבעונית ובעיקר טעימה. מטבח יצירתי ויצרי המשלב אינסוף מרכיבים,פסטיבל של טעמים ומרקמים, בלוטות הטעם לא נרגעות אפילו לו לרגע אחד, טעמים שמתפוצצים בפה והזכרון ישאר לעוד הרבה שנים רבות וטובות.
תבואו עם כרטיס אשראי בתוקף (:
כתיבת תגובה