PAPPS מתחדשת בשף חדש ותפריט חדש *המקום נסגר*
PAPPAS היא מסעדה איטלקית קלאסית שמגישה אוכל איטלקי אותנטי,לאחרונה המסעדה עברה שיפוץ,מתיחת פנים, החליפו שף והשיקו תפריט חדש. יצאנו לפאפאפס השבוע לבדוק האם טעים ונעים כמו בעבר. פאפא'ס ממוקמת במבנה דו קומתי משוחזר בכרם התימנים סמוך לשוק הכרמל עם קסם מהעבר,קסם מפעם. חלל המסעדה רחב ידיים ובעל תקרות גבוהות גם לאחר השיפוץ נותר עדיין גדול והתווספו מקומות ישיבה נוספים דבר המעניק אוירה יותר חמימה ומשפחתית,הריהוט מעץ וישנה גם מרפסת רומנטית על הרחוב. התאורה עמומה והאוירה אינטימית, קוזיית ומזמינה. המוזיקה נעימה ברקע ולא מחרישת אזנים שזה פלוס מאד גדול בימנו, כי זה כייף לשתות כוס יין ולנהל שיחה בנינוחות. התפריט החדש קיים מזה כ3 שבועות, תפריט איטלקי קלאסי המציע מגוון מנות מהים והיבשה, תפריט מגוון ועשיר הכולל סלטים, ברוסקטות לפתיחה,מנות ביניים מגוונות,פיצות, פסטות ,בשרים,דגים ופירות ים.
פתחנו את הערב בכוס יין לבן צוננת,
והזמנו לראשונה ארנצ'יני, כדורי ריזוטו מסקרפונה על סלסת עגבניות וסלסה ורדה. ארנצ'יני באיטלקית זה תפוזים קטנים, מדובר על 3 כדורים זהובים וקריספיים מבחוץ, נימוחים מבפנים, נזללו בהנאה רבה ונותר בי החשק לאכול עוד 20 כאלו בשקט! מנה פשוטה, ביצוע טעים וקליל עם רוטב עגבניות שהוסיף חמצמצות למנה.
המשכנו עם ברוסקטה עם טרטר דג ים,מוסר ים קצוץ עם איולי פיקנטי, עשבי תיבול וצנונית. ניכר היה שהדג טרי ועשבי התיבול מאד החמיאו לו, באופן אישי היה חסר לי טיפה יותר לימון אבל כשלוקחים את הביס כולל הברוסקטה עם האיולי מרגישים חריפות קלה (מהאיולי שנמרח קלות על הברוסקטה) שעושה נעים בפה ומשדרגת את הטרטר.
ראיתי קלמרי בראשונות ולא עמדתי בפיתוי (ממתי אני עומדת בפיתוים, זו כבר שאלה אחרת ליום אחר), הזמנו פריטו קלמארי, קלמרי מטוגן עם רוטב טרטר ומטבל שום לימון. קיבלנו חתיכות קלמרי שמנמנות מטוגנות עם ריח נדיר מהים שפותח לי את כל הצ'אקרות וגורם לי לפנטז על חופים רחוקים בארצות רחוקות, עם לימון מעל הרי שזו חגיגה. מה גם רוטב הטרטר היה קרמי ועשיר ומטבל שום לימון עשה קסמים עם הקלאמרי. כמה פשוט כמה טעים ! חוסל חיש קל !
לעיקרית הזמנו מוסר ים על ניוקי, פילה מוסר ים על ניוקי צרוב בציר פירות ים עם תרד, פרמז'ן וחמאה. אני חושבת שזו המנה הכי טעימה של הערב. די חששתי להזמין דג במסעדה איטלקית, הרי שהכי בטוח זה להזמין פסטה/פיצה הכי איטלקי ומתבקש אבל משהו עם הדג והניוקי קרץ לי והמנה היתה פשוט נפלאה ! נתח הדג,פילה מוסר הים היה טרי ובשרני, קריספי מבחוץ ושזוף כהוגן. הדג הונח על ניוקי גדולים, קלילים ואוורירים ששחו ברוטב מציר פירות ים עם תרד,פרמזן וחמאה. כל אלו יצרו מנה קלילה וטעימה , והדג היה משגע שנזלל בהנאה רבה תוך כדי חיוכים וגרגורים מפרגנים.
המשכנו עם לזנייה ראגו, לזניה עם ראגו בקר, רוטב עגבניות, מוצרלה ובשמל. לזניה עשירה ונדיבה בגודלה עם רוטב עגבניות עדין.
פונקנו בליקר דובדבני אמרנה, מתקתק וקליל.
היינו כבר שבעות מהארוחה אבל רצינו משהו מתוק שיסגור לנו את הערב. הזמנו פנקוטה וקרם ברולה עם תותים,לא ציפיתי למנות כ"כ גדולות בקינוחים, זה מעבר לקינוח זוגי לדעתי מתאים גם ל3-4 ואני לא מגזימה. הקינוחים היו ביד רחבה מתוקים וטעימים. במיוחד אהבתי את המתיקות של קרם הברולה עם הרעננות החמצמצה של התותים הטריים.
נהננו בערב חורפי בPAPPAS, מסעדה איטלקית בעלת תפריט איטלקי אותנטי חדש ומגוון, האוכל בביצוע טוב. המקום באווירה רגועה וחמימה, אידאלי לארוחה זוגית או משפחתית, להנות מיין, מחברה טובה ואוכל איטלקי נהדר- שילוב מנצח שתמיד עובד. השירות אדיב, והמנות נדיבות בגודלן.
פאפאס – תבואו רעבים!
PAPPAS
הלל הזקן 2 תל אביב
6382160
כתיבת תגובה