מועדון ארוחת הבוקר,והפעם ארוחת בוקר סופר מפנקת ושונה במסעדת בנדיקט ברוטשילד ת"א
מסעדת בנדיקט -אחד המותגים החזקים בארץ, מסעדה שמגישה ארוחות בוקר 24/7 -מסעדה קונספטואלית הידועה כמקום המגיש ארוחות בוקר סופר מושחתות ומעניינות המוגשות 24 שעות סביב לשעון,קצת כמו באמריקה הרי מה שטוב להם בהחלט טוב גם לי ולבטני הגרגרנית. התפריט רחב,מורכב בהשפעת מטבחים שונים בעולם,ארוחות בוקר עשירות ומפנקות, שונות מכל מקום אחר, כמובן שיש גם את הסטנדרטיות לשמרנים שביננו (כמו ארוחות בוקר ישראליות הכוללות חביתה,ביצי עין סלט ירקות קצוץ, פריטטה ספרדית שקשוקה ועוד). המגוון באמת עצום אבל אם אני כבר בבנדיקט אני לא אבחר בארוחת בוקר ישראלית סטדנרטית עם כל הכבוד אלא אבחר בפרוע ביותר ואף אוותר על ארוחת הבוקר האנגלית שאני כ"כ אוהבת (שהיא גם מצוינת ואהובה עלי ואכלתי אותה אינספור פעמים במקום -נקניקיות, צ'ילי ובייקון) אני פשוט בוחרת בהכי לא קונווציונלי, בואו ונגיד ככה, בחרתי בארוחת בוקר שלא אכין כרגע בבית,אזמין את הנועז או המעניין ביותר ואפליג למחוזות שונים ממטבחים רחוקים כמו מקסיקו וארה"ב. למקום כבר יש את הקלאסיקות שלו כמו אגס בנדקיט החלומיים עם רוטב הולנדייז מטרף (לחמניית בריוש, ביצים עלומות תרד בשמנת ורוטב הולנדייז) ארוחת בוקר ישראלית שקשוקה ועוד. קבעתי עם חברה אחרי העבודה בבנדיקט שברוטשילד (צריך לראות מה קורה פה בסופש ולא להאמין על התור הארוך של אנשים שפזורים בשדרה ומחכים למקום בכדי להכנס). התיישבתי בחלק הכי פנימי במסעדה שמעוצבת בשיק אירופאי אבל מרגישים את האוירה התל אביבית התוססת שגועשת. התיישבתי בבוט עם חלון המשקיף על ההמולה באלנבי, הרגיש לי הכי USA- סוהו סטייל. אני כהרגלי הקדמתי ונהנתי להציץ על הנעשה בחוץ, היה כה רומנטי ומענג.
אז הזמנתי לי כוס מיץ תפוזים טרי והבטתי בשקיקה על הנעשה ברחוב.
כבר שהחלתי לעיין בתפריט פנה אלי המלצר בבוקר טוב חינני (אז מה אם עכשיו רק 18:00 בערב) ועוד לא הספקתי להגיד ג'ק רובינזון וכבר קיבלתי סלסלת לחמים טרייה (ארבע סוגים של לחמים) והכל חם וטרי מהתנור עם ריח משגע של אפייה באויר. ליד זה הוגשו פנכות של חמאה, נוטלה וריבת תפוחים. אוחח הנחמות הקטנות בחיים, לחמניה טריה חמה עם חמאה ונוטלה, הדברים הקטנים שגורמים לנו לחייך בהנאה.
פתחנו עם קוקטיילים קלילים, חברתי בחרה בקוקטייל אייס תי ואני בחרתי בקוקטייל שנשמע מוזר בגלל שהמרכיב העיקרי בו הינו-טחינה אך היה טעים בשילוב של רוזטה מתוקה (מיץ שקדים).
לאחר עיון מאד מקיף בתפריט הרחב (קשה שלא ללכת לאיבוד מרב שפע ומגוון) החלטתי להזמין ראשונות קטנות ואטרקטיביות במחירים טובים, אפשר להזמין 2-3 בתחילת הארוחה ולהנות מהשפע ומהמגוון שעל השולחן. אז מה היה לנו שם? מגדל בבל,פרוסות חציל מטוגן ועגבנייה על לביבות תפו"א עם ביצה קשה ורוטב טחינה ועמבה. גרסת המקום מאד מוצלחת לסביח עם חצילים בשרניים מטוגנים, לביבת תפו"א, פרוסות עגבניה טריות שמרעננות את המגדל הנ"ל ,ביצה קשה ,פטרוזילה טחינה ועמבה מעל. בתור חולת פטריות לא יכולתי שלא להזמין פטריות למנה ראשונה הרי לא ממש אפשר ליפול על פטריות?פטריות פורטבלו מושרות בשמן זית,שום וטימין צרובות על הגריל עם גבינת עזים ווינגרט בלסמי. מנה פשוטה וטעימה, פטריות על הפלנצ'ה שנצלו בדיוק במידה הנכונה שלוטפו בשמן זית עם גבינת עזים מעל ורוטב בלסמי.שילוב מוצלח ועדין בין המלוח שבגבינה למתקתק שברוטב הבלסמי.
מאחר ואני אוהבת להעז וכי כבר רציתי לגוון ( אני תמיד מזמינה את א.הבוקר האנגלית או את האגס בנדקיט,ברוטב שום ויין שרימפס ואספרגוס. שזו מנה מעולה אבל חשבתי לגוון) הפעם בחרתי בארוחת בוקר נוסח ארה"ב – Steak&eggs 200 גרם אנטריקוט על הגריל עם חמאת לימון ופטרוזיליה על שתי ביצי עין. הסטייק היה אדום מבפנים, שומני ועסיסי, התיבול שלו היה מדויק מבחינת מלח ופלפל, חמאת הלימון רק העשירה את החוויה ושדרגה אותו למושחת יותר. מבחינתי זו ארוחת הבוקר המושלמות גם ב07:00 בבוקר.
הסטייק הוגש עם הום פרייז קריספיים שנזללו בהנאה רבה .
חברה שלי בחרה בארוחת בוקר מקסיקו סטייל, ברקפסט טאקו, גרסת ארוחת הבוקר לאוכל הרחוב המקסיקני המפורסם. 3 טורטיות עם איולי צ’יפוטלה, פריחול’ס,ביצה מקושקשת עם נקניקיות צ’וריסו ובצל, רוטב חלפיניו ליים וסלסת עגבניות. ללא ספק זו ארוחת בוקר שונה ממה שאנחנו רגילים, היתה נוכחות בשפע של הביצים המקושקשות בטורטיה , היה חסר מעט מהרטבים שיעטפו את כל המרכיבים בטורטיה, אז ביקשנו עוד רוטב חליפניו ליים ועוד מהגווקומלי.
אז המשתה של ארוחת הבוקר נמשך מהערב וגלש לתוך הלילה, בזמן הזה כבר הספיקו להחליף ולמלא לנו שוב את סלסלת הלחמים שוב עם הריח המשגע והמשכר הזה שכרגע יצא מאפייה. קינחנו בפנקייקס בננות, פנקייקס בננות עם חלב ממותק וקוקוס קלוי. מדובר על פנקייקים עבים ואוורירים שסודרו ב3 קומות ועליהם נמזג חלב ממותק שטעמו הכי מזכיר לי טופי עם קוקוס קלוי ובננות מקורמלות. קינוח מושלם.
אז פזלנו קצת גם לפנקייקס עם אוריאו שנראה כמו יצירת מופת כמו הר געש שמתפרץ וכל הליבה שלו היא שוקולד חם שנוזל, והיה לי ממש חבל להרוס עם המזלג. הפנקייקס אותם פנקייקס עבים ואוורירים אך הפעם עם עוגיות אוריאו שוקולד מאד מתוק לחובבי הז'אנר.
מבט על משתה ארוחת הבוקר שלנו בשעת ערב קלילה, כי ככה באמת אוכלים ארוחת בוקר בחוץ (:
מסעדת בנדיקט, אי של שפיות כשמתגעגעים וחוזרים למנות ארוחות בוקר מושחתות, מיוחדות ואהובות עלינו יותר מכל.
מסעדת בנדיקט ברוטשילד
שד' רוטשילד 29 (פינת אלנבי) תל אביב.
03-6868657
כתיבת תגובה