פיאצה, פנינה איטלקית בלב תל אביב באווירה אירופאית רומנטית
לאחרונה היה לי קריווינג למטבח איטלקי אז החלטתי לקפוץ לפיאצה שבככר דיזניגוף- פנינה איטלקית בלב תל אביב רוויות אלמנטים איטלקיים אותנטים,מסעדה אסטטית ורומנטית.המסעדה באווירה איטלקית כפרית בליבה העירוני והתוסס של ת"א. כבר מהרחוב (על דיזינגוף) ניתן להבחין בקסמה של המסעדה בהשראה איטלקית. למסעדה חצר ירוקה גדולה עם עצי תפוז ואשכולית,עציצים עם עשבי תיבול שפזורים סביב, עמודי תאורה קלאסיים ופסלים שיובאו מספרד,השולחנות מקושטים במפות משובצות אדום ולבן- לרגע ניתן לחשוב שאנחנו באיטליה,זו האתנחתה שלנו ליום רביעי בשעת ערב במוד איטלקי עם דרינק ביד ובחרנו להתנתק מהכל. מסעדת פיאצה בעלת שלושה חללים לאירוח: פאטיו ירוק גדול ומרכזי היושב על הרחוב, חדר ארועים פרטי וסקשן ובו מתחם המסעדה ממוזג בפנים עם מטבח פתוח. התפריט מהמטבח האיטלקי הקלאסי מושתת על חומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה תוך שימת דגש על היינות המיובאים מאיטליה ושימוש בטאבון לבנים אותנטי.הגעתי עם חברתי ב20:30 בערב, תחילה הזמנו קוקטיילים (מוחיטו דובדבני אמרנה, סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה סטולי דובדבנים ,לימונים,נענע ודובדבני אמרנה),נשענו לאחור וצפינו בהמולת הרחוב, פשוט איטליה הקטנה בלב ת"א.
הזמנו מנות ראשונות מצוינות,ראשונה – ארטישוק צרוב בגריל,קרם יוגורט ועגבניות צלויות, צ'ילי ושקדים. היופי שבפשטות, כשיש חומרי גלם טובים פשוט נותנים להם לדבר על הצלחת אין צורך בלהטטנות במטבח.ארטישוק שנצלה והוגש עם יוגורט חמצמץ מרענן ושקדים שהעניקו קראנצ'יות לכל ביס. 
המשכנו עם ארנצ'יני (כדורי ריזוטו פריכים ומטוגנים במילוי גבינות) והוגשו עם סלסה של עגבניות שטח. הכדורים היו מצוינים הוגשו חמימים היישר ממהחבת לצלחת וחוסלו חיש קל במספר ביסים.
ניתן לראות בניצוץ בעיניי כשאני רואה פירות ים בתפריט מאחר ואני לא תמיד נמצאת במסעדות שמגישות פירות ים או סועדת עם פרטנר שאוהב פירות ים אז כשראיתי קלאמרי ושרימפס בתפריט החלטתי ללכת על זה. הזמנו קלאמרי צרוב על הפלנצ'ה, קרם חצילים וצ'ילי חריף. קלאמרי שנצרבו על הפלנצ'ה והוגשו במידת עשיה טובה והונחו על קרם חצילים.שילוב הטעמים בין החציל הקלוי לקלאמרי היה נהדר,שידוך מצוין.

תגובה 1