חוות צוק-מסעדת בשרים בין המשובחות
שמעתי המון המלצות על מעדניית חוות צוק, פנינה קולינרית נסתרת בלב השכונה ברמת אביב (ליבה הבורגני של תל אביב),קומפלימנטים מטורפים על האוכל המצוין ואיכות הבשרים כפודי אמיתית היתי חייבת לקפוץ לבקר גם אם אינני תושבת השכונה ואני מגיעה בכלל מדרום ת"א. אבל ביננו,לפודי,לא המרחק הוא זה שיעצור אותו מלהגיע למסעדה שתעשה לו נעים בבטנו המגרגרת,אז שווה להתגבר על הרתיעה הקלה מהמיקום במרכז מסחרי ברמת אביב ולהנות ממסעדה נפלאה עם בשר בין הטובים בארץ !!! חוות צוק בראש ובראשונה מסעדת בשר,נכון, לא הכי פוליטיקלי קורקט בימים בהם הטרנד הטבעוני מהדהד בכל עבר אבל לפחות נתנחם שחומרי הגלם המשובחים מגיעים היישר מהחווה בעמק האלה, אז לפחות אנחנו יודעים שמגדלים שם בצורה הומאנית ומוסרית ולא תעשייתי בתנאי מחפירים. וכן תפריט המסעדה מבוסס על בשר עם בשר (: כמובן שיש מגוון מנות אחרות בתפריט אבל אם אתם כבר פה אסור לפספס את הבשר הטרי (שכבודו במקומו). את המעדנייה של צוק פתח תומר צוק,חקלאי שהביא את החווה (חוות צוק מעמק האלה) ללב העיר ברמת אביב. המסעדה נולדה מתוך רעיון להביא את מיטב התוצרת של החווה המשפחתית ישר לצלחת הסועד את מה שמגדלים ומייצרים בחוות צוק, גידולי שדה בלאדי, גבינות, בשרים (מתמחים בטלאים) שמן זית, דבש, ריבות ביתיות יין ועוד. לימים המעדנייה התרחבה והחלה לתפקד כמסעדה בניצוחו של אסף שנער, שותף ושף במקום. מעבר לאיכות הבשרים וטריותם עלי לציין ולשבח את היד המצויינת של השף בתיבול האוכל,כל מנה קלעה בול בטעם! תפריט המסעדה מורכב כולו ממוצרי החווה, המעדניה והקצבייה, כחלק מהחוויה במקום הסועדים במקום מוזמנים לגשת לוויטרינה ולבחור את נתחים שהם מעוניינים לפי ראות עינם (וחשקם) ובכמות בה הם מעוניינים והרי זה קסם מיד זה כבר על הפלנצ'ה. חלק מאד גדול ועיקרי מהתפריט מבוסס על בשרים טריים ואיכותיים. המקום מעוצב בצורה נעימה ורגועה באווירה כפרית ונטולת פוזה ושאר גינוני יוקרה,ריהוט מעץ כפרי, קיר עם מבחר בקבוקי ייינות וצמחייה סביב. הסקשן של המעדניה עם מבחר נקניקים, גבינות, דגים כבושים ומבחר מוצרים מיובאים כמו פסטות ורטבים למינהם. הזמנו מקום על הבר בשעה 20:00 בערב ולפי הוויז הגענו בול על הדקה. הבחירה בישיבה על הבר היתה נכונה ואיפשרה לנו להשקיף על המטבח הפתוח היישר מול הפלנצ'ה שעליה נצלו ירקות ובשרים (הריחות יא אלוהים הריחות!) את היין ניתן לבחור מאחד המדפים ולשלם את המחיר בחנות ותמורת דמי חילצה 29 ש"ח להנות ממנו בישיבה במסעדה.
החבר שאיתי בחר ביין אדום גרנש (יין חווה) ואני בחרתי ביין לבן (שבלי)
תחילה נשנשנו כבד קצוץ גס, עתיר שומן שהיה מצוין עם בצל סגול מעל.
למנה ראשונה הזמנו סשימי אינטיאס ,סלט וואקמה עם דפי אורז מנופחים,רוטב על בסיס סויה בוניטו (טונה שעברה ייבוש ועישון). היה כייף לשחק ולבנות את המנה בידיים, לקחנו את דפי האורז המנופח ומילאנו בו חתיכות דג בשרניות ועסיסיות ומזגנו את הרוטב מעל (אוחחח האוממי הזה-אהבת חיי!) כל אלו יצרו ביס מושלם. שילוב מרקמים מופלא בין הרכות של הדג לקרנצ'יות של דפי האורז והרוטב האסיאתי שאפשר להתמכר אליו.
רוטב בוניטו מוכן מטונה שעברה ייבוש ויישון (כאן בתמונה)
המשכנו עם מנת פתיחה אהובה עלי מכל, תפו"א מדורה,דג מטיאס, שמנת חמוצה ונגיעות של פלפל ירוק חריף,צ'ייסרים של וודקה. וודקה ודגים כבושים- שילוב מנצח שלי (וחולשה שלי) אפרטיף מושלם. זו נראית כמו מנה פשוטה וסטנדרטית אך הביצוע מושלם,כל ביס היה חלום ולא היה בא לי שיגמר.
החווה מתמחה כאמור בגבינות ובבשרים, בעיקר בטלאים אז כמובן שהזמנו כבד טלה על לאבנה וריבת גויאבות, הכבד היה מעולה ועז טעם, בהמלצת השף קיבלנו אותו במידת עשייה-מדיום והוא שמר על העסיסיות שלו וצבעו אדום עז. (המעטפת החיצונית שלו טוגנה מעט ומבפנים ניתן לראות שהוא עדיין אדום ונא). הרכות הזו בפה,כל ביס ממנו היה נימוך בשילוב הלאבנה החמוצה והריבה המתקתקה יצרו הרמוניה של טעמים, שילוב מקורי וטעים. כ"כ טעים שממש אכלתי את זה מעט בכדי לבחון ולהנות מהטעמים בכל ביס וביס.
ממשיכים עם פלטת שרקוטרי שכללה שיפוד לשון אדמדם וטעים (פחות הרתיע אותי מברגיל,שונה מצורת ההגשה בבית של אמי שזה בעצם חתיכת לשון AS IS) רוסטביף בקר שהלך מצוין עם החרדל ונזלל בהנאה חיש קל, טלה עטוף בעוף, בשר שומני ועסיסי, מלוח כפי שאני אוהבת (הולך טוב עם אלכוהול), כרוב כבוש בטעם ביתי עם חזה אווז ( החבר שאיתי פשוט "עף" על הכרוב הכבוש הביתי הזה),סינטה מעושנת מצויינת ומלפפונים חמוצים. אחלה יריית פתיחה להתחלה במקום בו מתמחים בבשר.
כתיבת תגובה