המעשנה,המקום לחובבי בשר בה' הידיעה. עצירת חובה לכל קריניבור

המעשנה,המקום לחובבי בשר בה' הידיעה. עצירת חובה לכל קריניבור

בפינה קסומה בלב השרון במושב ינוב ממקומת המעשנה, בית עישון עם מעשנה ענקית ומדורה המציעה מגוון בשרים בטעמים עזים בתיבול מינימלסטי. היכל הבשרים בה' הידיעה לכל קרינבור ופודי שחייבים להכיר! בחצר ישנן עמדות צליה שונות: עמדות גריל,מעשנה לדגים, בור מטפונה (עישון מתחת לאדמה) וגריל מסתובב. מהרגע שמתיישבים מרגישים כבר באווירה ובקסם של המקום כמו פעם, באווירה כפרית מעשנים בשרים (בצורה קדמונית) עם ניחוח משכר, מוזיקה של קאנטרי ברקע-סוג של ניתוק מהמולת היום והיה וכאילו התגלגלנו במנהרת הזמן למקום אחר ומזמן בשנים,חוויה מרגשת ללא ספק! במעשנה,מתמחים באירועי קונספט יחודיים, ארועים בסגנונות שונים, אירועים פרטיים במיקום משתנה וקייטרינג. זיו רודר,הבעלים,השף והמעשן מארח לסעודת בשרים מושחתות ומפנקות בבית העישון הכפרי שלו במושב,אירוח נהדר באווירה כפרית וכיפית סעודת מעשנה מלאה החל מהמתאבנים ועד לקינוחים. המעשנה מתהדרת בניידות מלאה כך שלכל מקום שהיא מגיעה הופכת למסעדה ליום אחד עם מגוון עשיר של בשרים ותבשילים, שלל מנות מפתות על טהרת הגחלים. ערבי הפופ אפ הם למעשה ארוחה עם קונספט בלוקיישנים שונים, טרנד קולינרי סוחף ומרגש. ארועי קרינוברים ידועים כמו "משתה אבירים" עם בשרים מעושנים ובו אוכלים את הבשר בידיים,אלכוהול חופשי, מוזיקה לוליינים בחצר ועל העצים. הערבים הללו הם הומאז' לארוחות בשרים המעושנים שזיו ערך בחיק הטבע במיקומים משתנים וכעת בחצר הקסומה עם מדורה ובה סירי פויקה ענקיים מלאי תבשילים מהבילים-תבשילי בשר בשילוב בשרים מעושנים כמו תבשיל שעועית. עוד בקונספט,"פינת עישון", עישון בשרים ביער בלוקיישן משתנה,סוג של פיקניק עם מארח (זיו) שמפנק אתכם בבשרים מעושנים,איכותיים וטעימים.ישנן גם ארוחות רומנטיות (טו באב וולנטייס דיי). מלבד הארועים ניתן להגיע למסעדה במושב לפי תיאום מראש כמובן בערבים א' -ה' ויש גם עסקיות צהרים.

המסעדה כשרה ללא תעודה (לא מגישים בה חזיר או גבינות). בערב ישנם 3 סוגי סעודות, ההבדל הוא בכמות הבשר או האלכוהול (יין הבית דלתון סדרה D ובירה מהחבית-מלכה אדמונית).האירוח בסגנון שרינג למרכז השולחן בהדרגה,תפריט שיכלול שפע של נתחים איכותיים: בקר,טלה ,אווז ועופות שעושנו ותבשילים מהבילים. מחיר הסעודות נע בין 150 ש"ח ל250 ש"ח לסועד תלוי בסעודה שתבחרו למרכזהשולחן. אנחנו בחרנו מן התפריט את"סעודת מלכים"- למלכות שאנחנו, 6 סוגים של נתחיםמעושנים-מנות טעימות וברמה גבוהה: פיקאניה, שוק אווז, שייטל,נתח קצבים, שורטריבס וחזה אווז. לפני הכל המלצר הגיש לנוצ'ייסר של ערקמתובלהרי שידוע כחלק מתרבות האוכל זה גם אלכוהול,הרי שהוא מעלה את מצב הרוח והופך את הארוחה לחגיגה גדולה. במסעדה אין תוספות קונוונציונליות על השולחן כמו צ'יפס,פיתות ומיליון סלטים,הרעיון הוא לתת לתת ריספקט ומקום לבשר לדבר בפני עצמו. מה שכן מקבלים זה סלט ירוק מרענן וחמוצים (שנעשים ע"י אביו של זיו). תוספות למנות הבשר בדמות ירקות שורש נהדרים מהמעשנה שהיוו תוספת טעימה. עם הארוחה קיבלנו קנקן לימונדה קרה ו2 כוסות יין לבן (ניתן היה גם להזמין בירה) אז השקנו כוסות לחיים והחלנו בחגיגת בשרים,הכי בהמלצת הרופא שלי, ברזל לווריד.הוא לבטח היה שמח לשמוע על החוויה הנ"ל שתשפיע על רמת הברזל שלי לטובה, ת'כלס, 2 ביקורים שלי פה בשבוע ואני הרקלוס כמו חדשה (: 

הנתחים הראשונים שהוגשו היופיקאניה בראב של המעשנה(ראב זו תערובת תבלינים יבשה בה משפשפים ומורחים את הבשר לפני העישון) ושוק אווז שישב במרינדה של יין לבן, טימין ושום, עבר 4 שעות עישון.שתי המנות היו טובות, בשר עסיסי ועשיר בטעמו. בשר שוק האווז נמס בפה תענוג לחיך. ממשיכים עם שייטל בראב צ'ימיצ'ורי, כ3-4 שעות עישון ונתח קצבים בתיבול עדין של מלח מתובל. שוב בשרים איכותיים בתיבול מינימלסיטי אך מדוייק להפלא כמה שזה טעים לאכול נטו בשר מבלי להתעסק עם פיתות, צ'יפס וסלטים מיותרים. בשר נטו. 

קיבלנו את השורטריבס על מגש שעשוי מגזע עץ, השורטריבס הוא החלק הבשרני של האסאדו שגםמתובל בראב.נתח זה הוגש אחרי לא פחות מ9 שעות במעשנה.זה הנתח שאהבתי במיוחד בשל השומניות שלו שאני כ"כ אוהבת,נתח מלא שומן פריך, נימוח בפה בצורה חלומית,אורגזמה קולנירית! לא התאפקתי ולא שמרתי על גינונים של גברת לקחתי את העצם ומצצתי ממנו את כל הבשר והשומן שהיה מלא בטעמים, פשוט נפלא! סיימנו עם חזה אווז אחרי 5 שעות עישון, הוגש עם רוטב יין ומדמוניות.תכ'לס זה הכי קינוח בעיני גם אם זה לא עוגת שוקולד. בשר האווז שומני ורך בצבע ורדרד כובש עם מדמוניות חמוצות/מתוקות מעל- סיום מושלם לערב זה. קינחנו עם תה, שבעות ומאושרות עד אין קץ.

קיבלנו עם הנתחים אורז עם שום ותבשיל בוקרים לוהט של שעועית רכה עם בשר מעושן בחריפות מעודנת,תבשיל קדירה חם ומהביל,די מנחם וטעים טעים! 

ניתן לסכם שזו היתה ארוחת בשרים די מושחתת ומפנקת -"ארוחת מלכים" שכללה 6 סוגים שונים של נתחי בשר, הכל היה מלא טעם ובאיכות גבוהה באווירה כפרית ונטולת דאגות הכי באיזי גוניג, ניחוחות משכרים של בשר מעושן בכל עבר. אירוח נהדר, שירות מקצועי ולבבי- תמיד מתעניינים בך בחינניות. מקום לאנשים שאוהבים בשר,לבילוי משפחתי או זוגי, עצירת חובה לכל קרניבור ופודי מצוי שמעריך בשר טוב הוא אכן יבוא על סיפוקו ואף מעבר!

א' – ה' 13:00 – 17:00 ארוחת צהריים
א' – ה' 17:00 – 23:30 תפריט ערב|ימי ו' ארועים פרטיים להזמנות במסעדה 09-8945118

המעשנה פתוחה בימי ראשון עד חמישי עד 12 בלילה

המעשנה

נתיב הזית 88 (סמוך לככר המייסדים)מושב ינוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *