בראנץ' בקפה אירופה, ה- מקום להיות בו בסופ"ש
את קפה אירופה אני מכירה ואוהבת מזה שנים, מקום חמוד ושקק חיים בגוד וייב בבניין קטן בשד' רוטשילד, בלוקיישן מצוין אוכל טעים של השף שרון כהן (מייסד מסעדת שילה האהובה והמוערכת). קפה אירופה מציע מטבח תל אביבי פתוח מטבח שעושה כבוד לפירות ים ודגים טריים, המנות בתפריט בינוניות שמתאימות בול ליד הדרינק. אני תמיד יושבת בחוץ בחצר האינטימית על השדרה ממש בכניסה ואיכשהו תמיד יוצא לי לשבת מתחת לעץ העתיק, הבחוץ כ"כ מלבב ובאווירה כ"כ קלילה וזורמת,המוזיקה לא כ"כ חזקה ומשתלטת. בקומה השניה בר נוסף תוסס עם אותו אוכל מהמטבח. התפריטים מנייר, אין חלוקה למנות ראשונות ועיקריות. גודל המנות הוא ביניים וטוב לחלוקה. אוכל איכותי מאד במחירים סבירים יחסית לרמה. לאחרונה פתחו במסורת של בראנץ' בסופשים, מבחר מנות מרגשות ושונות מבד"כ במקומות אחרים בת"א ובמחירים ממש אטרקטיבים. כל שישי שבת החל מ11 בבוקר. ניתן למצוא בבראנץ' גם את קרפצ'יו הארטישוק המדהים שלהם (מנה עונתית ועזת טעם),אויסטרים, אגס בנדקיט ושינקן, שקשוקה קטאלנית עם נקניקיית עגל מפורקת ומולים, בורקס שרימפס וקוקי סאן ז'ק, סטייק אנג אגס ועוד גודיז מפרי ידיו של שרון כהן. כאמור אני כבר מכירה ואוהבת את המנות בקפה אירופה וגם בבראנץ' ניכר שימוש בחומרי גלם טריים מהים ובמקוריות במנות.
השירות נעים וקשוב, מלצרים היפסטרים שהאינטרקציה איתם נעימה והם יודעים להמליץ בבטחון על מנות מהתפריט וקולעים ממש בול לטעמך. אז בהמלצת המלצר החביב הזמנו תחילה קוקטייל בראנץ'- ויסקי, ג'ינג'ר ביר 29 ש"ח. קוקטייל מרענן מושלם לימות הקיץ לבראנץ' בפרט. חברתי הזמינהשקשוקה לבנה,כרישה מאודה בשמנת, פטריות מלך היער וטימין – 49 ש"ח. השקשוקה דמתה יותר לפולנטה מנחמת שעושה נעים וחם בבטן מאשר שקשוקה אבל היי מה זה משנה כי זה היה טעים. אהבתי במיוחד לנגוס בפטריות הגדולות והבשרניות שהיו מעל התבשיל שהיה במרקם קטיפתי ונעים בפה.
כתיבת תגובה