,Salva Vida מסעדת שף בהשראה אמריקאית -שקליפורניה פוגשת את הים התיכון
טרנד חדש נולד-יותר ויותר מסעדות שף נפתחות בבתי מלון,חלק מהמסעדות הכי טובות ממוקמות בבתי מלון כמו באירופה ובארה"ב וישראל בהחלט מיישרת קו עם שאר העולם,מסעדה בבית מלון כבר לא נחשבת לעלבון צורם. סלבה וידה הצטרפה למסעדות שממוקמות במלון כמו הוטל מונטפיורי,רפאל, נורמן ומשייה. הרעיון של סלבה וידה התחיל כקונספט של מסעדת פופ אפ "מסעדה בתנועה" שמשנה מיקום כל כמה חודשים,ראשית עבדובחצר של מלון בראון כ-3 חודשים בתל אביב ברח' קלישר ובנובמבר 2016 עברה למשכנה הקבוע ברח' הירקון 88 ת"א עם נוף קסום לים.
המסעדה בניצוחו של השף יובל פכלר שגדל בארה"ב והתמחה במסעדות עטורות כוכבי מישלן באיטליה ובלונדון. יובל מבשל ומביא טעמים בהשראת זכרונות ילדות מקליפורניה,מקומות בהם עבד ומביא את הטעמים והנסיון הבינלאומי,בין מטבחים בלונדון,איטליה ות"א-התפריט נע בין המקומות שבהם טייל וחי בעולם,תפריט ייחודי המשלב בין קליפורניה ומזרח תיכון, אוכל יצירתי בהשראה אמריקאית. גם במנות הקלאסיות הוא מוסיף איזה טוויסט שלו יחודי רק לו, נגיעה אישית וחדשנית,תביעת אצבע של השף. חומרי גלם טריים ואיכותיים,יצירתיות וצבעוניות רבה בצלחת, אוכל מקורי,יצירתי ובעיקר טעים. יובל מקסים וצנוע בעל מבטא אמריקאי שובה לב וחיוך ענק על הפנים, ללא ספק שהוא מוסיף חן באישיות ולא רק בכישורי המטבח הטובים שלו. המסעדה אינה גדולה העיצוב פשוט ומינימלי. חלל המסעדה הוא אינטימי,בחלל הפנימיבר באווירה רומנטית וחלל נוסף -מרפסת פינתית מקורה על הרחוב עם מספר שולחנות המשקיפה על חוף ימה של ת"א. כמו כן מוגשות ארוחות בוקר ומה יותר טוב בלאכול במרפסת הצופה אל הים. הגענו בערב קריר והתיישבנו במרפסת המקורה, בחוץ קר ובפנים חם בזכות התנור שהוצמד לנו,כמה נעים וקוזיי חשבתי לעצמי😊 ודי התמוגגתי.
תוך כדי עיון בתפריט הגיעו הקוקטיליים שהזמנו Green Iba Gennie, מזקל, ג'ין מלפפון וג'ינג'ר 45 ש"ח, קוקטייל מאד פרשי בזכות המלפפון ונגרוני, ג'ין,וורמוט אדום וקמפרי, 40 ש"ח שהיה מעט מתוק וחריף בו זמנית.
אכלתי בהרבה מסעדות אבל יש משהו שונה בסלבה וידה, המנות יצירתיות ומעבר לנראות ולצילחות המרהיב המנות טעימות! שילוב ותחכום בטעמים ומרקמים שונים שעובדים,שאחרי כל ביס את חושבת כמה טעים ומנסה לפרק לגורמים את המרכיבים שאכלת בזה הרגע ואת מוצאת עצמך מדברת עם החברה שלך על הביס האחרון ופותחת דיון סוער. ברגע שזה קורה לי דבר כזה – אני יודעת שלפה בטוח אחזור בשנית בכדי לשחזר את הרגע הזה, להתמסר לאותו ביס מענג. אז כזו היתה הארוחה בסלבה וידה,אסטטיקה במנות יפות על הצלחת,בילוי בסטייל ובמחיר לא יקר במיוחד.
מה בתפריט? מנות ראשונות כמו :סלט אנדיב, סשימי אינטיאס, טרטר בקר צרוב, ברוסקטה סינטה בקר,פיש טאקוס, ועיקריות כמו:מק אנד צ'יס עם בשר סרטנים כחולים,פסטה פיצ'י, רביולי הפוך עם תבשיל לחי עגל,פילה מוסר ודג שלם,צלעות טלה, פילה בקר ועוד. הזמנו שתי מנות ראשונות, האחת- טטאקי טונה,סלסה רימונים,צנובר קלוי ועלי נענע, 48 ש"ח. מנה קלילה אך רבת טעמים.על צלחת אובלית שחורה הונחו חמישה חתיכות של דג טונה אדומה טרי, בשר הטונה מעודן בטעמו, כ"כ רך ונעים השתדכך נפלא לסלסת רימונים חמצמצה והיתה בה חריפות נעימה בזכות הפלפל צ'ילי שנתן את העקצוץ הזה בלשון,צנוברים קלויים וקראנצ'ים שמתפצפצים בפה וקינואה. שילוב מרכיבים מאוזן וטעים להפליא. מנה שניה, שרימפס צרוב, סלט תירס חרוך,קריספי שאלוטס,קרם תירס מתוק, 58 ש"ח. ראשית נתחיל בטיפול הנפלא של השרימפסים שנצרבו על הפלנצ'ה וקיבלו טעמים של הגריל, אחד הדברים עלי זה שרימפסים על שיפוד בטעם מדורה. הכמות שקיבלנו למנה ראשונה די נדיבה בגודלה, שרימפסים צרובים לצד סלט תירס חרוך וקרם תירס מתוק, שילוב טעמים במן קרמיות נעימה שיוצרים ביס מאד מאד טעים ומהנה.
לעיקריות הזמנו צלעות טלה, ראגו "בייקון טלה",סלסה של עגבניות שרופות,שאלוטס צלויים, 132 ש"ח. מדובר על ארבעה צלעות בשרניות במידת צלייה והכנה כהלכה ומה שהפתיע אותי לטובה זו התוספת לצד המנה הזו- סוג של תבשיל ירקות וקוביות תפו"א שקיבלו טעמים מעושנים מהבייקון טלה בתבשיל וטעמים חמצמצים מהעגבניות השרופות,מנה טעימה. מנה נוספתצ'ופינו,פירות ים, ציר עגבניות וג'ינג'ר, לחם מחמצת, 118 ש"ח. מנה שהיא בין סוג של מרק דגים ופירות ים לתבשיל קדירה: חתיכות דג מוסר, שרימפס, קלמרי,סקאלופס ומולים ברוטב עגבניות פיקנטי. פירות ים טריים עשויים היטב ושודכו נהדר לרוטב שמורכב מציר עגבניות שהיה רענן בשל חמיצותם של העגבניות ובחריפות נוכחת ודומיננטית מהג'ינג'ר אך לא מדי. אהבתי שהרוטב היה מציר ולא הוגש כרוטב עגבניות סמיך שאנחנו רגילים לאכול עם פסטה וכ', הציר הרבה יותר צלול, רב טעמים ושמר על טעמו הפרשי של העגבניה. הכי כייף היה לבצוע את הלחם ולנגב ישר מהצלחת.
בשום פנים לא לוותר על הקינוחים בסלבא וידא כי הם מופלאים, מקוריים ומיוחדים. בהמלצת המלצר המקסים בחרנו שני קינוחים מצוינים (!!!) בפרנץ' טוסט, לחם בננה, בייליס, שמנת מוקצפת ונענע. לא מדובר בפרנץ' טוסט רגיל אלא בכזה עם טוויסט,פרוסה עסיסית של לחם בננה נימוחה בפה וקצפת מתוקה בטעם אייריש קרים (בייליס). נשמע אמנם פשוט אך התוצאה מאד טעימה ומנחמת,כל ביס היה מענג. ברולה ופופקורן,הומואז' לפופקרן בטעמים בארה"ב. מדובר על קרם ברולה מקורמל בטמפרטורה נמוכה-סמי פרדו עם פופקרן בחמאה לצד קרם מייפל,תותים טריים ועלי מיקרו בזיליקום שפוזרו מעל. שילוב מרקמים בין הקרם העשיר בברולה לצד פופקרן מקורמל שמתפצץ בפה וקרם מייפל מתקתק. השף משלב בקינוחים את זכרונות הילדות שלו ולקח אותם לפרשנות שלו ומוכיח מעל לכל יכולת קולינרית גבוהה.
זו היתה ארוחה מאד מהנה בסלאבה וידה, כל המנות שהזמנו היו בהם טעמים חדים וכל ביס היה מרגש ומיוחד,הבחור ששירת אותנו במהלך הערב היה מקסים ומאד שירותי. לוקיישן המסעדה מהמם עם נוף לים,האווירה במסעדה חמימה ומשפחתית,שף מקסים עם חיוך על הפנים שגורם לכם להרגיש בבית. ערב נפלא,והמחיר לא כזה יקר בשביל מסעדת שף וארוחה סופר טעימה. לפני שיצאנו אל הלילה הקר היה ברור למירב ולי שאנחנו חוזרות לפה בשנית לזלול שוב פירות ים שהיו כה נדירים בטעמם וזממנו כבר ביציאה מהמסעדה על הפעם הבאה שנזמין את המק אנד צ'יז עם הסרטנים הכחולים. כוחה של המסעדה נמדד כאשר יוצאים מהמסעדה ומתחילים לתכנן כבר את הגיחה הבאה, זה אומר דרשני- שמאד הצליח להם איתנו ובגדול !
Salva Vida
הירקון 88 תל אביב
03-7788996
כתיבת תגובה