חורף חם בג'ירף
לג'ירף תמיד היתה
פינה חמה אצלי בלב, מזה כעשור אני אוכלת שם מעת לעת בין אם אני מתעצלת להכין
ארוחת ערב אז אני מכירה כבר בע"פ את תפריט המשלוחים שלהם ומזמינה T.A או בין אם זה שאני קובעת עם החברות שלי אחרי העבודה לארוחה בקזו'אל כי זה מקום שדי קולע בטעמם של כולם (כולל חברותיי הצמחוניות). ג'ירף,רשת אסייאתית השומרת על יציבות יותר מ20 שנה ובענף המסעדנות זה לו בכדי רק מראה שמה שהם עושים הם עושים די טוב ולשביעות רצון, ג'ירף מונה כ10 סניפים שפרוסים ברחבי הארץ. לא סתם ג'ירף נהפכה למסעדה למפגש ארוחות משפחתיות עם הילדים בה כל אחד יכול למצוא את המנה שהוא אוהב. המנות בג'ירף גדולות ומשביעות וניתנות לחלוקה די מותאמות לחך הישראלי ובמחירים סבירים, אוכל לא יומרני ולא יקר. מנות ששנים כבר רצות בג'ירף כמו הפיליפינית החריפה,המנה הקיסרית בקר,חצילים ואורז, גיוזה קרם ברולה טעים במיוחד ואני מסוגלת להגיע רק בשביל התענוג הזה ועוד. הגענו לג'ירף בערב קר וגשום והרי שזה לא מן הנמנע שנזמין סאקה חם, אלכוהולי וחם שמעלה את הטמ"פ בגוף בשניה ומעלה חיוך בו זמנית על הפנים הרי שזה רווח כפול.
הזמנו תחילה עם הסאקה החם סלט שרימפס טמפורה, שרימפס טמפורה עם חסה ורוטב אסייאתי פיקנטי, 39 ₪. סלט שאני מזמינה אותו הרבה בג'ירף, עלים טריים ורעננים עם שרימפס בטמפורה במעטה קראנצ'י ומעט חרפרף, נשנוש קלאסי לפתיחה לצד האלכוהול.
אין על מרק חם
ומהביל בערב קר, אין נחמה יותר גדולה מזו. לאחרונה ג'ירף השיקה מרק חורף סיני, מרק גדול ועשיר המשמש כארוחה בפני עצמה,מבוסס על ציר בקר צלול ובו נתחי בקר רכים שעברו בישול ארוך,כיסוני וון טון
במרקם אווירירי וקליל במילוי עוף ותיבול מדויק וטעים, אטריות סומן עדינות,
פיטריות שיטאקה, כרוב סיני ובצל ירוק. המרק מתובל בג'ינג'ר ולימון גראס ומשם הוא
מקבל את הטעמים הלימוניים ואת החריפות הקלה,56 ש"ח. המרק מתאים לחלוקה ל2 אנשים ובהחלט משביע.
היתי במוד לסושי ובמקום לבחור מאחד הרולים המוצלחים במקום החלטתי לבחור במנה חדשה בשם צ'יראשי,מנה הכוללת אורז דביק,דג או טופו, אבוקדו עם יוזו, טוביקו, ג'יננג'ר כבוש,שומשום שחור ואצות, מנה גדולה ומשביעה יותר מסושי רגיל. צ'יראשי,סושי מפוזר שכל מרכיבי הסושי רול מפוזרים למעשה בתוך קערה, אז במקום לקבל את המרכיבים בסושי רול מקבלים אותם בקערה נחים זה לצד זה. אני בחרתי בצ'יראשי chirashi sushi סושי סלמון, קערת אורז עם סשימי סלמון,סלט אבוקדו ויוזו, טוביקו וג'ינג'ר,42 ש"ח. בתוך קערה הונחו פיסות של סשימי סלמון טרי בצבע כתום ומשגע ובמרקם רך ונעים לאכילה, סלט אבוקדו ויוזו, מלפפונים טריים חתוכים דק דק ונראים כה רעננים, ג'ינג'ר כבוש, שומשום שחור וגזיזי אצות שמעניקות קרנצ'יות. המלצרית המליצה בחום לזלף מעל רוטב סויה ולערבב הכל אך המנה נראתה כה אלגנטית ואסטטית שהיה לי ממש חבל לערבב הכל, אך על אף החששות עירבבתי ונהנתי מארוחת סושי מפורק בקערה,כל המרכיבים השתלבו נהדר וזה פשוט הרגיש שאוכלים סושי אך הוא רק שונה בנראות שלו.
כתיבת תגובה