ביר גארטן 1040, גינת בירה בווארית אותנטית
עכשיו שמתחיל להיות נעים ומתאפשר לשבת בחוץ אין אידאלי יותר מלשבת בגינה ירוקה תחת כיפת השמיים עם חברים על בירות צוננות שנמזגות מהחבית ואוכל שמותאם לאלכוהול סביב שולחנות ארוכים ממש כמו בגרמניה. ביר גארטן 1040 בנמל תל אביב הוא המקום לחוויה שכזו, גינה בווארית אותנטית של המותג ווינשטייפן. לצד הבירה מוגש אוכל גרמני טיפוסי כמו נקניקיות, תבשילי קדירה ועוד. אגב 1040 היא השנה בה הושקה בירת ויינשטייפן. אין יותר רגוע ונעים מלשבת בחצר בחוץ אחרי יום עבודה או במפגש משפחתי ולהנות מבירה צוננת באזור מוצל והרבה ירוק בעיניים, ההפך משתייה בברים אפלים, קונספט קליל.
בביר גארטן 1040 מגישים בירות מיוחדות צוננות לצד בירות קלאסיות ויש גם בירה נטולת אלכוהול. במקום מגישים 7 וואריינטים ייחודיים של בירת ווינשטייפן פרימיום.
בין אם באתם עם חברים או לבד תמיד תרגישו ביחד בגלל הישיבה בשולחנות המשותפים. למקום חלל פנימי נעים ואינטימי בעיצוב אותנטי בהכי רגוע וקזו'אל,מקום נעים ומרווח.
ישנם מקומות ישיבה רבים על ספסלים מעץ ושולחנות ארוכים בגינה שממוקמת בחזית המסעדה ממש כמו בגני בירה בגרמניה בקונספט של ישיבה ביחד, הכי בeasy going, חברה טובה, בירה, ירוק בעיניים ובריזה מהים.
מה בתפריט? אוכל בווארי מסורתי, פרעצל כמובן, מבחר סנדוויצ'ים עם גבינה/ חזה עוף או פסטרמה בקר. השרקוטייר אלן טלמור אחראי על מנות הבשר והנקניקיות שמוגשות כאן, נקניקיות טלה או עגל עם כרוב מבושל בבירה, תבשילים גרמניים, פלטת שרקוטרי הכוללת ברזואלה, פטה כפרי, פסטרמה,הודו,בקר וסלמי, שניצל עגל, המבורגר, פלטת גבינות, ועוד.
תחילה קיבלנו פלטת טעימות עם 5 סוגים של ויינשטייפן:
VITUS, בירת חיטה לא מסוננת בעלת צבע זהוב עמוק עם ארומות של בננה ונגיעות אגוז בטעם חזק ובניחוח פירותי.FEWEISSBIER ,בירת חיטה לא מסוננת, קלילה ומרעננת וטעם מעודן. DUNKEL ,חיטה לא מסוננת בצבע ענברי כהה בעלת טעם פירות ונגיעות של ציפורן.KORBINIAN, צבע כהה אדום עמוק ובעלת ראש קצף גבוה וסמיך. HELLES בירת לאגר בסגנון גרמני מסורתי בצבע זהוב, ראש קצף עשיר וגוף מלא בטעם עדין ומרענן. בהתבסס על מה שאהבנו בחרנו את הבירה הצוננת בכוס גדולה מהחבית שתלווה את הארוחה שלנו במקום, אני בחרתי בHELLES בהירה וקלילה, 5.1%.
הזמנו כמובן פרעצל שהוגש עם חמאה מתובלת,16 ש"ח והרינג שמגיע עם שמנת חמוצה, חזרת ועירית,29 ש"ח. הפרעצל היה טרי וחם, דג ההרינג היה שמנמן ומלוח כפי שצפוי,מלווה בעגבנייה, בצל סגול ובצל ירוק טרי ומרענן וטוסטונים ליד. נשנוש כייפי לתחילת הערב שמתאים לבירה קרה.
כמו כן הזמנו למנה ראשונה פריקדלן, קציצת עגל מטוגנת, חרדל, איולי,חסה ומלפפון חמוץ,30 ש"ח. מדובר בשתי קציצות במרקם מאד רך שתובלו היטב עם סלט ירוק טרי ומרענן ליד. פייר היה כ"כ טעים שלא היה אכפת לי לאכול עוד חמש כאלו.
חשקה נפשי בשניצל ומאחר שיש בתפריט שניצל מחזה עוף וגם מעגל אז לא מן הנמנע שהזמנתי את הגרסה עם העגל כי היא טעימה יותר בעיני ולא מוגשת בכל מקום. שניצל עגל שמוגש עם פירה,63 ש"ח. שניצל עגל פרוס דק דק בציפוי קראנצ'י בתיבול טוב עם צ'יפס ליד.
אמרתם גרמניה אמרתם נקניקיות אז בחרנו בהמלצת המלצר בשני סוגים של נקניקיות של אלן טלמור, מימין, ווילוורסט בווארי, נקניקיית עגל עם גבינת צ'דר על הפלנצ'ה,נקניקייה עסיסית ומתובלת עם גבינת צ'דר שנמסה בפנים, הנקניקייה השמאלית, קנק'רס, נקניקיית עגל מאודה שהיתה טעימה. שתי מנות הנקניקיות מגיעות עם תפו"א צלויים בתיבול של עשבי תיבול, כרוב כבוש שבושל בבירה וחרדל מהסוג החריף והטוב. כל מנה מגיעה עם 2 נקניקיות, 48 ש"ח.
כמו כן נהננו מנזיד בקר בבירה, תבשיל כתף בקר בבירת ויינשטייפן מוגש עם פירה,65 ש"ח. תבשילי קדירה הם מסוג האוכל המנחם והכייפי , לנעוץ את הכף לתוך המחבת ולזלול בהנאה בשר רך שעבר בישול ארוך ובארומה של בירה. הנזיד היה מעל פירה שלא היה במרקם חלק והיתה לו נוכחות שספגה את התבשיל והרוטב מעל.
קינחנו עם קראק פאי מתוק שלווה עם רוטב אוכמניות חמצמץ ושמנת לאיזון הטעמים, משחק הטעמים בין המתוק לחמוץ הוא בין האהובים עלי. אני מ-א-ד אוהבת קינוחים מעט חמוצים מאחר וקינוחי שוקולד אנחנו מכירים, אוהבים ואוכלים כבר שנים אז קינוח שהוא מעט חמוץ מוסיף את הטוויסט הנכון והמיוחד ולכן הזמנתי בהמלצת המלצר החמוד את הלמון קארד, קרם לימון מתוק וחמצמץ. קרם בחמיצות נעימה אך לא מדי ומתוק לאיזון הטעם. תענוג מושלם לסיום הארוחה.
לסיכום,העברנו ערב נעים וקליל בביר גארטן 1040 המקום באווירה צעירה,מבחר בירות מהחבית ואוכל די טעים-ניכר שיש יד טובה במטבח, נכון, לא מדובר באוכל גורמה אך הביצוע למנות גרמניות מסורתיות טוב והכי חשוב טעים.
כתיבת תגובה