מאריס סביצ'ה בר מסעדת דגים ופירות ים בשוק צפון

מאריס סביצ'ה בר מסעדת דגים ופירות ים בשוק צפון

"שוק צפון" מוביל את התרבות הקולינרית הישראלית באזור צפון ת"א, שוק פופולרי במיקום מרכזיבאזור התעשייה של רמת החייל, בצומת הרחובות הברזל -הנחושת. השוק פונה לפודיז בין אם הם עובדי הייטק שעובדים באיזור רמת החייל ובין אם התושבים שגרים בשכונות הצפוניות של תל אביב. השוק מקורה, הוא משלב חווית קנייה של חומרי גלם ומוצרים טריים ואיכותיים או ישיבה במקום באחד מהדוכנים לארוחת שוק קלילה.

בשוק דוכני אוכל מסקרנים, אחד המסקרנים שבהם הוא מאריס סביצ'ה בר, מקום בו אפשר לקנות דגים ופירות ים מהטובים ומהטריים שיש לרכישה הביתה או כאופציית ישיבה במקום פשוט לבחור מהוויטרינה ולאכול בדלפק שליד מנות שנעשות במקום תוך דקות מספר.

התפריט משתנה על בסיס הדגה היומית, במאריס נותנים את הבמה לדגים ופירות הים הטריים. מה בתפריט? אויסטרים, סשימי, סביצ'ה, טרטר, קרפצ'יו, דגים צלויים בווראסיות משתנות, קציצות דגים, המבורגר סרטן ,ירקות טריים ומשתנים מדי יום שמשתלבים במנות בתפריט והטעמים אסייאתים בעיקר.
את מאריס סביצ'ה בר מוביל השף אסף זילברשטיין. הדגים ופירות הים מככבים בשיא טריותם בוויטרינה המרשימה בקדמת הדוכן: דגים מפולטים או נתחים שלמים, פירות ים: שרימפס, קלאמרי,סקאלופ ואויסטרים.

הגענו ביום חמישי בשעות הערב המוקדמות, השוק המה באנשים שעושים קניות לסופ"ש ובין לבין יושבים בדוכנים, נהנים ממשקה ומוזיקה קצבית ומקפיצה ע"י דיג'יי שמנגן כל שלישי וחמישי. פתחנו את הערב במאריס סביצ'ה בר עם יין לבן גוורץ וצלחת סשימי שמורכבת ממיקס דגים טריים,שלושה סוגי דגים נאים: סלמון, טונה אדומה ויילו טל.  בתוך צלחת לבנה על עלה במבוק הונחו פיסות דגים נאים מחומרי גלם הכי טריים שיש, שושנת סלמון, טונה אדומה מגולגלת וחתיכות ילו טל עם סלט אצות, סלט מסלק וגזר טרי ונגיעות איולי קארי על הצלחת. כמו כן הוגשו רטבים אסייאתים שמתאפיינים בחריפותם ובמתיקותם,טעמים עזים שמאד מחמיאים לדגים הטריים. ראשית התפעלנו מיופייה הפשוט של המנה שנראית כמו ציור, שנית במאריס נתנו לחומרי הגלם את הבמה המרכזית, טריות הדגים על הצלחת ולא יותר. שאפו! 

המשכנו עםהמבורגר סרטן,קציצת סרטן עדינה ולא דחוסה מלאת טעמים שנחה בין 2 לחמניות עם ירקות טריים ורוטב אסייתי חרפרף. המנה הבאה היא די מנה שמשקפת ומאפיינת את מאריס סביצ'ה בר במקום הסביצ'ה בחרנו בפיתה טרטר. פיתת ביס מקמח מלא ובתוכה טרטר דג ים ושלל ירקות,בצל סגול ועלים ירוקים ברוטב תום יאם שהשתדך נפלא עם הדג, טעמים חריפים ומתוקים במידה הנכונה והמאוזנת, מאד מרענן וטעים. אני כה אוהבת את המטבח מהמזרח הרחוק, מטבח שמסעיר את כל החושים. גם פה ניכרת הטריות מהדג שכאמור מדובר בחומרי גלם הכי איכותיים שיש.

רצינו להמשיך ולהנות ממבחר הדגים ופירות הים שבדוכן אז בחרנו במנות קטנות בהמלצת השף בדוכן ללא הפחמימה שכה משביעה ופשוט התמקדנו בדגים נטו. המשכנו עםשרימפס וסקאלופעל אש גלויהשהונחו על קרם פרש ומעליהם נמזג ביסק שרימפס עם נוכחות עדינה של בהרט וכוסברה טרייה מעל. אין משהו שאני יותר אוהבת מאשר פירות ים על הפלנצ'ה ופה הם נצלו באש גלויה וקיבלו טעם של חריכה וריח "על האש" משכר. בשר הסקאלופ היה בשרני ורך כמו שאני אוהבת. התענגו על המנה.

"קינחנו" בשיפוד לוקוס על קרם גזר וג'ינג'ר. דג הלוקוס טעמו נחשב מהמשובחים בדגי הים, אחד מהדגים היותר בשרניים שיש. פה הוא נצלה על אש גלויה, הדג בשרני בצבע לבן שממעיד על טריותו, נימוח בפה ובטעמים של חריכה מבחוץ הונח על קרם גזר מתקתק וג'ינג'ר שהוסיף חריפות קלה. 

העברנו ערב כייפי במאריס סביצ'ה בר, איכות הדגים ופירות הים במקום מן המובחרים והטריים והמנות מצולחתות כ"כ יפה ואסטטי לעין ומעל הכל רבות טעם, תוסיפו לזה את האווירה המקפיצה בימי חמישי עם די ג'יי במתחם ניתן לאמר שזו הדרך הנכונה לפתוח את הסופ"ש בחיוך, אוכל טעים , דרינק וחברים.
חייבת לציין שהשירות היה מאד מקצועי וחייכן, פשוט כייף של מקום.

במאריס סביצ'ה בר עושים משלוחים לתל אביב צפון והסביבה. 

מאריס סביצ'ה בר

שוק צפון,
ראול וולנברג 20

תל אביבטלפון  03-6344432  

המסעדה פתוחה בימים א'-ד' בין השעות 15:00- 21:30 

ביום ה' החל מ-15:00-22:30 וביום ו' 10:30- 15:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *