מאמא לולו – מטבח ישראלי, משהו חם מתבשל במתחם באזל
מרגישה שמצאתי פינת חמד בתל אביב, מקום מתוק בלב תל אביב, בצפון הישן במתחם בזל ברחוב אלקלעי,רחוב שקט למדי בתוך מתחם בזל המפונפן (התאפקתי שלא לכתוב על כך- אבל היי זה התבקש). המסעדהעברה לא מזמן שינוי קונספטואלי בתפריט וברוח המקום,עד לא מזמן המקום שימש כקפה ביסטרו שמגיש ארוחות בוקר מפנקות,פסטות וכ' ומעתה לאחר השינוי מוגש כאן אוכל ממטבח ישראלי, אוכל ביתי נוסח אמא או יותר נכון לאמר אוכל מנחם שסבתות מבשלות,בקיצור תבשילים אותנטיים היישר מתוך הסירים.
מאמא לולו מתבלטת וייחודית בזכות השינוי במטבח מאוכל של בתי קפה לתבשילים ואוכל עדתי אותנטי,אוכל ביתי שהכי מזכיר את הבישולים של אמא וארוחות ערב שבת עם המשפחה והאהובים עלינו מכל. המסעדה באווירה נעימה וביתית,ישנם מקומות ישיבה בחוץ על הרחוב, אדניות עם ירק סביב,הכי פסטורלי שיש בתל אביב המפויחת זה לא עניין של מה בכך.
עיצוב החלל הפנימי של המסעדה מושקע,חלל מרווח מעוצב היטב, צבעוני וחי. האווירה בפנים שקטה ורגועה, די נעים שם לקיים שיחה מבלי שאיזו מוזיקת מועדונים תשתלט לך על האזניים (דבר שלצערי מאד טרנדי לאחרונה ומקשה לקיים שיחה בנחת ).
האווירה במאמא לולו טובה וצעירה, אינטימית ולא פלצנית, מקום שיושבים בו הרבה חב'רה צעירים,זוגות ומשפחות.
תמחור הוגן ותפריט מגוון של מאכלי עדות. מנות ראשונות: לביבות ערוק, עלי גפן, מטיאס ושמנת חמוצה,כבד קצוץ, מסבחת פול מצרי, סלט ביצים ומיונז. בעיקריות: ארטישוק ממולא בשר,קציצות דגים, קציצות עוף, במיה ומנגולד, קבב רומני, קרעפלך עם בצל מטוגן, מפרום תפו"א ובשר ועוד. כמו כן מגוון מנות טבעוניות: קוסקוס ירקות וחומוס, ורניקס תפו"א עם בצל, קישוא ממולא אורז ועשבי תיבול ,קציצות קינואה עדשים ברוטב עגבניות, קובה סלק ועוד. בחרתי תחילה בערק עם אשכולית אדומה וקוביות קרח,משקה מרענן שילווה את המנות הראשונות שבחרנו להתחיל איתן את הערב.
הזמנו סלטים של סבתא למרכז השולחן ולחם הבית,38 ש"ח.
סלט צ'ירשי מצוין (טריפולטאי,דלעת ושום), סלט ברבה (סלק מרוקאי), טחינה שהיה חסר בה שום ולימון לטעמי, סלט חצילים, סלט מטבוחה מעט חרפרף,טעים ואותנטי,
מסייר (חמוצים טריפולטאים) ולחם כפרי. סלטים מצויינים לצד האלכוהול.
החלטנו לגוון ולהזמין מנות פתיחה מהמטבח האשכנזי לצד הסלטים מהמטבח המזרחי. בחרנו בפילה מטיאס, שמנת חמוצה ובצל סגול,28 ש"ח. נתחי דג שמנמן שלווה בבצל סגול,ירוק ושמנת חמוצה וכבד קצוץ ובצל מטוגן,26 ש"ח. כבד קצוץ במרקם רך,תיבול מצוין ובצל מטוגן מעל שמוסיף מתיקות קלה (הבעלים אמר שיש בו תיבול סודי ולא רצה לגלות ופשוט חייך).
לא וויתרנו גם על לביבות ערוק (מהמטבח העירקי) עם עוף, פטרוזילה ובצל,32 ש"ח. לביבות גדולות,עסיסיות ומלאות טעם,הוגשו לצד טחינה.
ראיתי שבתפריט יש קציצות דגים שאני ממש אוהבת אז כמובן שזה לא היה מן הנמנע שנזמין אותן לעיקרית, קציצות דגים ברוטב פיקנטי לצד קוסקוס עבודת יד,58 ש"ח. קציצות דג נימוכות שהוגשו בתוך צלחת עמוקה עם רוטב אדום פיקנטי שהכיל פלפלים אדומים לצד קוסקוס שהוכן במקום. הופתעתי לטובה מהקוסקוס ולזה אני קוראת "קוסקוס עננים",דק דק במרקם קליל ואוורירי שהיה פשוט תענוג גדול לאכול. כמו כן נהננו מקציצות בקר ברוטב עגבניות, קוסקוס עבודת יד ליד,52 ש"ח. גם הקציצות הנ"ל היו נימוחות ומתפוררות בפה בתיבול מזרחי ונגיעות קינמון ברוטב עגבניות עשיר ו"קוסקוס עננים" ליד. הכי מנות מבית סבתא 😉
למאמא לולו תפריט קינוחים מגוון, תוכלו למצוא פה סברינה, טארט שוקולד, טארט לימון, מוס שוקולד לבן,מלבי ואופציות "בקטנה":בראוניז או צלחת עוגיות. בחרנו במוס שוקולד לבן עם קרם קפה ושברי עוגיות, 38 ש"ח. מוס קרמי, מתוק אך לא מדי עם שברי עוגיות מעל. סיום בהחלט מפנק שמשאיר טעם של עוד.
משהו טוב קורה במתחם באזל, משהו אותנטי בגובה העיניים, מאמא לולו, מטבח ישראלי כ"כ שונה בנוף האורבני, מקום נטול פלצנות וחסר יומרה, אוכל אותנטי מתוך סירים מהבילים, אוכל ביתי שמוכן במקום עם תפריט מגוון של מאכלי עדות וכל זה באווירה נעימה ורגועה.
מאמא לולו
אלקלעי 5 תל אביב
03-6020805
עסקית צהריים, א' – ה' שעות 12:00 – 17:00
2 תגובות