מסעדת יריחו החדשה בשוק יפו, אוכל ים תיכוני בפרשנות מודרנית של תומר אגאי ועידן פרץ
פייר ברגע ששמעתי על פתיחתה של מסעדת יריחו החדשה מיד התקשרתי להזמין מקום במסעדה והמארחת בטלפון שיבצה אותי לעוד מספר ימים קדימה, המסעדה רק נפתחה והבאז סביבה מטורף.בתוך השוק ביפו נפתחה השבוע מסעדת יריחו,שני טבחים מאד מוכשרים ומוכרים תומר אגאי ועידן פרץ המשלבים טכניקות מהמטבח המודרני במטבח האותנטי,בעיני נשמע מאד מבטיח ומסקרן. תומר אגאי שהיה סו שף של חיים כהן ופתח את "סנטה קתרינה" במתחם בית הכנסת הגדול, בר מסעדה שאני מרבה לאכול שם מעת לעת ולא מפסיקה להמליץ על המקום כי טעים ושם והמחיר אטרקטיבי ובכלל אני מעריצה את היד של תומר אגאי.
עידן פרץ שצמח במטבח של אוריאל קמחי ב"פופינה" הביא איתו את הבישול המאופק והאלגנטי, בין היתר גם יצר תפריט פיצות מדליקות ומעניינות ב"פיצה ראמה" שבקינג ג'ורג' וזכה לא מכבר בתחרות השף הצעיר של סן פלגרינו וזכה במקום הראשון בארץ ושלישי במזרח התיכון. השילוב בין השניים הוליד תפריט מסקרן ומסעיר, אוכל ים תיכוני מעוצב שמתבסס על אוכל מקומי עם כשרון ויד מאופקת של פרץבפרשנות מודרנית. ביריחו -חיבור בין שני סגנונות בישול, מטבח מקומי עונתי,השפעות מהמטבח הערבי למטבח שף עם מנות אותנטיות בטוויסט מודרני.
טאבון גדול במרכזו של המטבח ועליו מתבססות מנות כמו פיצה מהטאבון של "הר סיני" שזו פיצה קלאסית עם רוטב עגבניות,מוצרלה ובזיליקום לצד פיצה יפואית עם קרם כרובית,זיתי קלמטה וסרדינים.
ישנם מקומות ישיבה בפנים בתוך החלל הממוזג במבנה המשופץ ממש מול הטאבון.
בנוסף ישנם מקומות ישיבה ברחבה הפתוחה מחוץ למסעדה מתחת לכיפת השמיים. הגענו ביום שלישי וברחבה הסמוכה למסעדה בלב השוק ביפו מתקיימות ביום זההופעות מוזיקה חיות דבר שמוסיף לאווירת השמחה, התקהלות והמולה,אווירת שוק אותנטית. המקום והתפריט משדרים בקז'ואל בהכי משוחרר הן בלבוש והן במחיר.
כאמור ביריחו מטבח שף שנותן את הבמה לחומרי גלם מצויינים,עונתיים ומקומיים, אנטרפטציה מודרנית לאוכל מקומי באווירת שוק ובתמחור נגיש.מה בתפריט? קציצות אורז מטוגן עם לאבנה, ברוסקטת בקר,צ'יפס עם גרידת לימון ואיולי כמון,צלחת ירוקים צלויים בשמן שום עם יוגורט כבשים ובזיליקום,כדור ים קרוע-סביצ'ה מוסר עם בורגול,לימון כבוש,יוגורט ונענע,מעורב טלה-לבבות,שקדים וכבדים מוגש ב2 חצאי פיתות, מסחאן עוף קונפי מפורק על פוקאצ'ה,לברק שלם מטוגן עם סלט מרוקאי ועוד.
הגענו בשעת ערב מוקדמת ונהננו לשבת בחוץ עיינו בתפריט ובחרנו בקוקטיילים מרעננים.
תחילה הזמנו כדור ים קרוע-מוסר נא,פלפל שופקא, בורגול,לימון כתוש וצ'ילי,44 ש"ח. ראשית המנה נראתה ויזואלית יפה ומגרה עוררה את כל החושים. חתיכות דג מוסר טרי בליווי בורגול ולימון כתוש שכבש קלות את הדג, בשילוב פלפל שופקא צלוי שעוטף את הדג ושאר המרכיבים. מנה טעימה ומאוזנת בטעמים.
גם אחרי נעיצת המזלג המנה עדיין נראית טוב ומגרה.
המשכנו עם ברוסקטת חציל, חציל שרוף על טחינה, עגבניות ואנשובי כבוש,25 ש"ח. ברוסקטה מלחם שנאפה במקום ועליה הונח חציל קלוי על טחינה ועגבניות,עד כה השילוב די רגיל מוכר עד שנתקלתי באנשובי שהוסיף מליחות וקראנצ'יות בכל ביס. אכלתי לאט והתענגתי מהמנה.
הזמנו סלט מרענן,סלט טולום סלנובה, חסה קיסר, ענבים, פיסטוקים, וינגרט,אורוגולה וגבינת טולום,39 ש"ח. סלט ירוק מעלים טריים עם גבינת טולום שהיא ללא ספק הגבינה הטורקית המפורסמת ביותר היום, גבינת עיזים כבושה,מרקמה מתפורר ובעלת טעם וארומה חזקים בליווי רוטב וינגרט,מנה קלילה ומרעננת מתאימה בול לימי הקיץ החמים.
למנות העיקריות הזמנוחציל שייטל יריחו, חציל ועגבניה בטאבון ,טחינת שקדים וצ'ימיצ'ורי מעושן,79 ש"ח. נתחי בשר עסיסי וג'ויסיבטעמי חריכה הונחו על טחינת שקדים,חציל,עגבניה ובצל סגול צלויים בטאבון,הכי אותנטי וים תיכוני. מנה פשוטה בביצוע טוב, מאד טעימה נזללה חיש קל.
הזמנו לצד זה צ'יפס מושלם ואיולי כמון,26 ש"ח. תפוחי אדמה בייבי קרועים גס ומטוגנים שמגרדים מעליהם קליפות ליים ועירית דבר שמוסיף להם טעם לימוני, מוגש עם איולי כמון. אכן מדובר בצ'יפס מושלם, פריך מבחוץ ורך מבפנים שקשה להפסיק לנשנש אותו ולטבול באיולי כמון. כמו כן הזמנו מהמנות הראשונות שילווה את מנת הבשר,צלחת ירוקה, שעועית ועוד ירוקים צלויים בשמן שום, יוגורט כבשים ובזיליקום,36 ש"ח.שוב שילוב מופלא מהטאבון, ירקות צלויים מתובלים בשמן שום , הירקות שמרו על הקראנצ'יות שלהם ולא נצלו יתר על המידה. הם הוגשו עם יוגורט כבשים ובזילקום ליד, מסוג הדברים הפשוטים והטעימים.
בחרנו במנה עיקרית שניה, דג שלם,לברק מטוגן, סלט מרוקאי, קרם לימון כבוש והמון ירוקים,87 ש"ח. ראשית,התמחור מאד סביר למנת דג שלם לעומת מסעדות אחרות שמתמחרות הרבה יותר. הדג טרי טוגן בשמן עמוק וקיבל קראנצ'יות מתפצחת וכייפית, מוגש עם פלחי לימון, ,צלוחית חסה,קרם לימון כבוש וסלט מרוקאי שהוא סלט עגבניות חרפרף. ההגשה של הדג הזכירה את מנת הדג מהמטבח התיאלנדי -שהוא מוגש בשלמותו AS IS וקורעים אותו ביד לחתיכות ושמים כל חתיכה בתוך עלה חסה, מגלגלים וטובלים ברוטב ואוכלים, רק שפה הטוויסט הוא בטעמים ים תיכוניים, לימון כבוש ונענע.
נכון להרגע ישנם שני קינוחים בתפריט: קדאיף,קרם מסקרפונה וסירופ אדום,36 ש"ח ומוס שוקולד עם חלבה,סילאן וקצפת ב-32 ש"ח. בחרנו בקדאיף-קרם מסקרפונה וסירופ אדום, קדאיף עם חמאה במרקם קראנצ'י ממולא בקרם מסקרפונה חלומי במרקם העדין, חלק ושמנתי עם גרידת ליים שמעניקה חמיצות מתונה, צ'ילי חריף וסירופ דובדבני אמרנה שכה אהובים עלי, דובדבנים מאיטליה כהים ועסיסיים בעלי טעם ייחודי שמושרים באמרטו ובעלי טעם מתוק ומריר ומיוחד. לא הפסקתי לנגב עם הכף את הרוטב הטעים מהצלחת.
לסיכום, העברנו 3 שעות כייפיות במסעדת יריחו החדשה -מטבח שף שנותן את הבמה לחומרי גלם מצויינים,עונתיים ומקומיים באנטרפטציה מודרנית. נהננו מכל המולת השוק סביב,אווירה שמחה ומשוחררת ובמחיר נגיש. "מתה" לחזור שוב ולטעום ממנות אחרות בתפריט כי הכל נשמע מגרה בעיני. אחד המקומות המעניינים והמפתים שנפתחו.
יריחו
פנחס בן יאיר 4 יפו
058-6666921
שעות פעילות: א' – ש מ18:00 ועד אחרון הלקוחות
כתיבת תגובה