זלביה, סנדויץ' מטוגן מהמטבח התימני חדש בשוק הכרמל
בשנים האחרונות חלה פריחה בשוק הכרמל אחד השווקים היותר צבעוניים ומגוונים שיש. תמצאו בו פירות,ירקות,דגים טריים,איטלזי בשר, דגים כבושים, גבינות בוטיק, בירות עולמיות ובירות בוטיק ישראליות, מבחר מאפים,כנאפה ועוד. השוק הפך למתחם בילוי שוקק חיים עם מסעדות, דוכני אוכל רחוב וברים. ביום שישי האחרון בזמן שערכתי קניות ופינוקים לסופ"ש נתקלתי ממש במקרה בדוכן חדש שמציע זלבייה,סופגניות בצק תימניות מסורתיות מטוגנות מהמטבח היהודי תימני במרקם לא שמנוני וכבד,אוורירי במיוחד במילויים מפתיעים ומיוחדים. דוכן אוכל מסורתי בטוויסט מודרני. אותנטי-הזלביות, מודרני- מילוי הזלביות בנתחי שייטל,סלמון,קציצת דגים או מנה טבעונית מלביבת חומוס ופטרייה. הסופגניות דיי הזכירו לי את הפריקסה.
ישנה זלבייה בגרסת הבשרית במילוי נתחי שייטל צלויים,בתוך הזלבייה נמרח איולי,אריסה אדומה, סלטון אורוגולה,בצל וגבינת ברי.
כמו כן ישנה זלביה טבעונית-פנלה,לביבת חומוס מטוגנת. אני בחרתי בזלבייה עם קציצת דג מוסר על הפלנצ'ה,איולי,אריסה אדומה וסלטון עלי אורוגולה,30 ש"ח. הזלבייה מטוגנת במרקם אוורירי ולא כבד, קציצות הדג היו רכות ומלאות טעם השתדכו נהדר לאיולי המצוין שנמרח, האריסה והעלים הירוקים הרעננים. מנה מאד מדויקת וטעימה,כל ביס ממנה היה מהנה ומענג.
רצוי לציין שהמנות לא גדולות וזה קצת ביעס כי זה היה סנדוויץ' אחד הטעימים והמפתיעים לטובה ורציתי עוד !!!
כמו כן מוגש תה קר המוכן בדוכן.
זלביה
יום טוב פינת חבשוש, תל אביב.
כתיבת תגובה