סדנה מקסיקאנית צבעונית ומעוררת חושים לקראת חג הפסח עם השף איתמר דוידוב ממוצרים של tres pesos כשל"פ
קיבלתי השבוע הזמנה במייל לסדנת אוכל מקסיקאני אותנטי ממוצרים כשרים לפסח של טרז פזוס שמביאה לישראל את תרבות המטבח המקסיקני. כמובן שנעניתי בחיוב כי מי לא אוהב אוכל מקסיקני צבעוני,פיקנטי ומסעיר?
נפגשנו בביתו של השף איתמר דוידוף בדירה תל אביבית צבעונית עם נוף מדהים לים. תחילה סיפר לנו השף מאיפה החלום הזה התחיל ועל מסעותיו במקסיקו סביב האנשים שפגש ומהם הושפע. כאמור האוכל המקסיקני צבעוני,עשיר ופיקנטי בעל טעמים נפלאים. תחילה התכבדנו במשקה קר,חמאייקה חליטת הביסקוס. משקה בריא שאפשר להגישו קר או חם בחורף וניתן ואף רצוי (נו אתם מכירים אותי לא?) להוסיף לזה אלכוהול.
נשנשנו מטבל גווקואמלי,מאכל מקסיקני מובהק שגם הוא מוכן במפעל כל שצריך לעשות זה להוסיף קצת שמן זית וזה מוכן לאכילה,טעים טעים!
השף איתמר הדגים לנו את אופן הכנתה של סלסת העגבניות השרופות שליוותה את מגדל הנאצ'וס המדהים עם חתיכות עוף וטבעות צ'ילי חריף שקיבלנו כנשנוש ליד. לא יכולנו להפסיק לטבול את הנאצ'וס בגווקאמלי לאורך כל הסדנא (: נאצ'וס התירס מוכנים אף הם במפעל בחולון וזה רעיון אירוח מדליק וכשר לפסח..
בתוך מולקחטה -מכתש עלי מקסיקני העשויים מאבן עורבבו העגבניות השרופות,הבצל והפלפל החריף,אפשר למעוך גם במזלג , מועכים עד שמתקבלת משחה אדומה חלקה. אפשר לטבול נאצ'וס בתוך סלסת העגבניות השרופותאו פשוט לשים אותה בתוך טורטיה ולהוסיף מרכיבים נוספים כמו בשר או תוספת צמוחונית וכל מה שבא וזורם.
אוראל השף התפעולי של טרז פזוס הכין והשתמש בקיצורי דרך עם מוצרים מוכנים של המפעל,מוצרים מוכנים לעבודה מיידית.
טרס פזוס מטמינה את רזי המטבח המקסיקני תוך שימוש במוצרים איכותיים העשויים מפירות וירקות טריים,מוצרים נטולי כולסטרול,ללא צבעי מאכל ותמציות טעם. ממרח אבוקדו איכותי וממרח שעועית מופשרים במהירות ומוכנים לעבודה,רטבי הסלסלה והטורטיות מיוצרות מדי יום ביומו מוקפאות במהירות כאשר כל טורטיה ארוזה בנפרד מוכנה לעבודה קלה ונוחה. המתכונים מבוססים על מיטב המסורת המקסיקנית.
תחילה טעמנו מרק עם קיינדלך מקסיקניים מקמח תירס כשר לפסח ללא גלוטן וללא סוכר,הכי פיוז'ן שיש. ניתן להכין את הכדורים מקמח התירס או שתעדיפו כמוני את הגרסה לעצלנים להשתמש בכדורי קניידלך העשויים מתערובת להכנת קניידלך של טרז פסוס. ההכנה די קלילה,מפשירים את הבצק,לשים בידיים רטובות ומכינים כדורים קטנים זהים בגודלם לקניידלך,כמה פשוט וקל-כייף ! כל שנותר זה להכין מרק שאתם אוהבים ולזרוק אותם לציר המרק. אכלנו מרק טעים בסדנא קליל ומעודן עם קוביות קטנות של ירקות וטבעות צ'ילי אדום שהוסיפו חריפות נעימה.
להלן המתכון:
אחרי שנהננו ממרק הקניידלך שעשויים מקמח תירס המשכנו עם טורטיה,בשר מפורק בבישול ארוך,גווקומאלי,בצל סגול כבוש, כוסברה, טבעות צ'ילי אדום ולימון (עדיף ליים אם זה בעונה).
הרווינו את צמאוננו שוב עם חמאייקה,חליטת הביסקוס מחוזקת בטקילה, אמנם רק 15:00 בצהריים בתל אביב אבל זה לילה במקום אחר 😋
טרז פזוס מביאה לישראל את תרבות המטבח המקסיקני לבישול ארוחה מקסיקנית,עשירה,צבעונית וטעימה במינימום מאמץ עם מוצרים כמו גווקמולה, נאצ'וס תירס,טורטיות, תערובת קניידלך מוכנה ועוד מוצרים כשרים לפסח בחנות המפעל וחנות האון ליין.
* בטרז פזוס אף מדריכים את הלקוחות בהכנת מבחר מאכלים מקסיקניים עד ליצירת תפריט שלם המתאים לטעם הקהל הישראלי.
* באתר מבחר ממוצרי החברה הנמכרים בחנות המפעל.
* משלוחים לרב חלקי הארץ.
טרז פזוס
המרכבה 73 חולון
טלפון: 03-5597761
לינק לאתר:
כתיבת תגובה