עסקית מפנקת ואלגנטית בהולה בראסרי של השף ויקטור גלוגר
הולה,בראסרי שף מודרני,מקום חדש ומרענן בלוקיישן מדהים עם נוף עוצר נשימה של רצועת החוף היפה של תל אביב.
חלל המסעדה תל אביבי,אורבני וגדול,ישנה חלוקה לפינות אינטימיות עם מקומות ישיבה שיוצרות חלל חמים ונעים. כמו כן מקומות ישיבה נמוכים על כורסאות נוחות בסמוך לחלון הגדול שמשקיף על הטיילת. בכל פינה במסעדה יש אופציה לראות את הים המרהיב הנשקף מבעד לחלונות הגדולים.
בהולה אין ראשונות,עיקריות ומנות ביניים אלא ישנו תפריט גדול עם חלוקה לפי טכניקות בישול וחומרי גלם. כל המנות בינוניות או גדולות הניתנות לחלוקה המאפשרות בילוי בקז'ואל. כן תמצאו בתפריט מספר מנות דגל המלוות אותו שנים כמו סלט החצילים על האש,קבב דגים על טאבולה כרובית ופאייה פירות ים זוגית,
תפריט יין בתמחור שפוי לצד קוקטיילים תל אביבים מודרניים.פתחנו את הארוחה בקוקטיילים שוהמלצו ע"י המלצרית
החביבה,האחד-Bowl of Happiness,לילט בלאנק,תפוז,למון גראס ופיבר טרי טוניק,קוקטייל מעט מריר ו-Strawberry Basil Smash בומביי ספייר,סן ז'רמן,תות טרי ובזיליקום,
קוקטייל מתקתק ועדין.
ארוחה עסקית מוגשת בימים ראשון-שישי בין השעות 12:00-
16:00. הארוחה כוללת סלסלת לחמים,איולי עגבניות שרי וזיתים,מנה ראשונה ומנה עיקרית,הכל במחיר המנה העיקרית.
בעת הגשת המשקאות קיבלנו גם את לחם הבית שהיה טרי ואוורירי והוגש עם זיתים סורים דפוקים ואיולי עגבניות שרי וזיתים מטבל טעים במיוחד.
ויקטור גלולר הכי מזוהה עם דגים ופירות ים והתפריט באוריינטציה לדגים ופירות ים שזה הפייבורט שלי לרב. לא מן הנמנע שהזמנו מנות ראשונות מהים. תחילה קיבלנו טרטר טונה ליטל ג'ם,טונה אדומה עם פפאיה,צ'ילי,כוסברה,נענע ובצל ירוק,רוטב שמנת חמוצה וחזרת. ראשית המנה בצורת הגשה די יפיפייה ומרשימה. בתוך קערה מלאה בקרח כתוש הונחו שלושה עלי חסה בצורת סירה ובתוכם טרטר טונה ברוטב שמנת חמוצה וחזרת בטעמים מאד עדינים ובתוספת כוסברה
,נענע ובצל ירוק שהוסיפו רעננות וקלילות למנה.
יש משהו מאד נובורישי להזמין
כבד אווז ואני בד"כ נמנעת להזמינו מהסיבות הברורות. אני מודה כי כשקראתי
שישנה מנה ראשונה עם כבד אווז שיושב על קוקי סן ז'אק בביסק סרטנים נשביתי בקסמיה
מאחר ומדובר בשלושה מרכיבים שמאד קשה לעמוד בפניהם ולסרב. אז נשענתי לאחור
והתרווחתי על הכסא,קיבלתי את המנה לשולחן ולקחתי הסנפה מהמחבת. קוקי סאן ז'אק וכבד אווז צרובים על הפלנצ'ה,מוגש עם ביסק סרטנים.שני קוקי סאן ז'אק נצרבו היטב והיו עסיסיים בטעמי חריכת הגריל. כבד האווז היה נימוח והביסק סרטנים
משגע,נדף ניחוחות ים משכרים. בכלל כל המנה בריח ים חזק ודומינטטי כמו שאני אוהבת. חובבי דגים מובהקים "יעופו
על המנה הזו".
שרימפס צרובים במחבת על פריקי מעושנת בציר שרימפס וירקות שורש. שרימפסים טריים וטעמם מתקתק נצרבו במחבת וקיבלו את הטעמים של הגריל. השרימפסים הונחו על פריקי מעושנת בציר שרימפס טעים וירקות שורש.
כמו כן הזמנו פילה דג ים על הפלנצ'ה עם ירקות צלויים בגריל ורוטב הדרים. מנה עדינה והרמונית שניכרת המיומנות שלו כשף מנוסה. על צלחת עגולה קיבלנו פילה דג טרי ועסיסי שנצרב לידי שלמות,בשרו לבן ורך כמו חמאה והעור שלו היה קריספי. הדג שודך לרוטב הדרי חמצמץ וטעים במיוחד. התוספת למנה העיקרית בדמות ירקות קלויים הייתה מצוינת. הירקות היו פריכים ובטעם חריכה מהגריל, חברתי ואני "עפנו" על המנה. אין ספק שויקטור מבין בדגים.
בחרנו בקינוח "דולסה
דה לצ'ה וקוניאק",פונדט ריבת חלב
שלתוכו מזריק הסועד באמצעות פיפטה מספר טיפות של קוניאק. קיבלנו בקערת פונדט עוגה
חמה,נימוכה ומתוקה ולצידה הוגש כדור גלידת קוניאק שהיה מצוין בטעמו,קינוח מושלם
לסיום הארוחה. המשכנו עם "הולה באונטי",סמי פרדו קוקוס עם שוקולד
מריר,מרנג קוקוס וגלידת שוקולד חלב וקרמל. קינוח טעים אבל יחסית פשוט, ללא ספק הראשון
היה מושחת ומיוחד יותר.
במסעדה ישנו גם בר בשם ברולה,בר העישון של מסעדת הולה החדשה. בר אינטימי עם שולחנות וכורסאות בישיבת לאונג' ומוגש בו תפריט מנות פינגר פוד וראשונות המתאימות לבילוי לצד אלכוהול.
לסיכום,היה מאד מהנה וטעים בהולה בראסרי,האוכל היה די מוקפד והשירות מקצועי. לראייה חברתי ואני היינו שם כ-3 שעות לערך,אכלנו,שתינו ונהנו מהנוף המדהים שהשקיף על הים. כאמור בימי ראשון עד שישי ישנן עסקיות צהריים מעולות בין השעות 12:00-16:00שכוללות סלסלת לחמים טריים,איולי עגבניות שרי וזיתים,מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית.
בנוסף,בימי ראשון עד חמישי בין השעות 18:30-20:30 ישנו 1+1 על כל משקאות האלכוהוליים. ליושבים על הבר במסעדה ולמבלים בברולה.
לינק כניסה לאתר: https://www.holatlv.com/menus
הולה בראסרי
הירקון 87 תל אביב
טלפון להזמנות: 03-5759060
שעות פתיחה: ראשון עד שבת 12:00-16:00
ו-18:30-24:00
לחיים (:
כתיבת תגובה