לשבור את השגרה בטש וטשה-מסעדה גיאורגית בשוק הפשפשים עם אוכל טעים באווירה שמחה
מסעדת 'טש וטשה',חמארה ומסעדה גיאורגית אותנטית קלאסית ובטוויסט מודרני ממוקמת בשוק הפשפשים התוסס ביפו. המסעדה בבעלות המוזיקאי מיקי מיראל טש טש ואשתו יפעת,יחד בנו תפריט עדכני שמחבר בין העולם הגרוזיני המסורתי למטבח מודרני עדכני. תמצא פה מגוון מאפים גרוזיניים אותנטיים לצד תוספות מיוחדות המשדרגות את המנה כמו חצ'אפורי גבינות עם חזה אווז דוגמה מובהקת לפיוז'ן לצד מבחר בשרים על אש גלויה,תבשילים גרוזיניים ביתיים ועוד.
המסעדה שוכנת במבנה עתיק בתוך בניין אבן בחלל אותנטי ואינטימי כאשר ציורי יצירות אמנות מקומיות ומודרניות תלויות על הקיר. מקומות הישיבה הם בחלל הפנימי המעוצב,אופצית ישיבה על הבר הרומנטי ושלחנות
סביב או בחלק החיצוני המשקיף על שוק הפשפשים. מקום מעודכן ועכשווי בדגש על תרבות אירוח אדיבה ולבבית. כבר הייתי פה בעבר באחד מהערבים שהיה שמח פה בערב ריקודים סוער עם רקדנים גיאורגים,הרבה
אלכוהול,אוכל ייחודי ובאווירה נהדרת,חגיגה גיאורגית מסורתית.
המסעדה מתאימה לקבוצות גדולת כמו מפגש חברים או משפחה שהמעוניינים לחלוק מנות ולהנות מהמבחר, מהשפע והאותנטיות שבתבשילים והמנות הגיאורגיות.
בין מגוון המנות החדשות בתפריט 'טש וטשה' תמצאו מנות פתיחה: באדריג'ני- גלילות חציל במילוי טחינת אגוזים ושום,שושקות- פלפלים קלויים במילוי גבינת סולוגוני גרוזינית ונענע,לוביו – החומוס הגרוזיני
מנות ראשונות: מרק חרצ'ו- מרק בשר ועשבי תיבול, גרבלקס- סלמון ביתי כבוש, ואזיס דולמה- עלי גפן ביתיים במילוי בשר ואורז ובליווי יוגורט.
עיקריות: שיפודי קבב טלה בסגנון גרוזיני,חאשלמה- תבשיל בקר,תפוחי אדמה וערמונים בבישול ארוך,שווארמה גרוזינית – נתחי טלה ופרגית על פיתה פריכה שנאפית במקום וטחינת אגוזי מלך.
מאפים שזה החלק הכי ברור מאליו: חצ'אפורי, אצ'רולי עם גבינת רוקפור וביצת עין, חצ'אפורי טבעוני במילוי כרישה ותרד,חינקלי שמוכן פה ע"י מאמא גרוזינית אמיתית.
פתחנו את הערב עם בקבוק יין לבן והמלצרית החביבה הביאה לנו חמוצים מסורתיים.
ההגשה בכלים יפים ואלגנטיים.
החלנו את הארוחה עם ואזיס דולמה,עלי גפן ביתיים במילוי בשר ואורז. המילוי היה חריף ואהבתי מאד את שילוב הבשר עם טעמי העלי הגפן החמוצים. המנה לוותה עם יוגורט שום שהגיעו עם רוטב טקמאלי,רוטב ירוק חמצמץ העשוי משזיפים.
אין ארוחה גיאורגרית בלי החינקלי המופלאים אותם כיסונים ממולאים עם מרק שמתפוצץ בפה זה פשוט נהדר! אז כמובן שבחרנו חינקלי לחגיגה בשני סוגי מילויים:
שלוש יחידות חינקלי במילוי פטריות שהיו מצויינים בטעמם,הבצק עשוי כמו שצריך והכיל מבחר פטריות עם בצל.
וגם שלוש יחידות חינקלי במילוי בשר שהיו טעימים אף הם והמרק הנהדר הזה התפוצץ בפה!
המשכנו עם חצא'פורי אצ'רולי, מאפה אובלי במילוי של תערובת גבינות וביצת עין מעל. מאפה הסירה מולא בתערובת עשירה של גבינות והשילוב עם ביצת העין שעורבבה לתוך התערובת גבינות פשוט מופלא ומפוצץ בטעם.
קשה להשאר אדיש למנה הזו לכל הגבינה שהותכה והטעם הכ:כ עשיר!
וכך זה נראה אחרי עירבוב הגבינה:
צ'יבורקי בשר, מעטפת בצק מטוגנת במילוי בשר. בחרנו באופציה של המנה הגדולה מאחר והיינו 4 חברות שחולקות את הכל. המאפה המטוגן היה מבצק קליל לא דחוס מדי ומכביד, היה קראנצ'י הודות לטיגון ובמילוי בשר בתיבול טעים ודומינטטי שחוסל חיש קל!
המשכנו עם שווארמה גרוזינית של טלה ופרגית על פיתה גרוזינית חמה. תערובת הבשר תובלה היטב, אלו לא טעמים עדינים ומתחנפים וכל אלו ישבו על פיתה גרוזינית חמה בזילוף שמן זית בנדיבות וטחינה מעל עם סלט עגבניות ופטרוזילה רענן.
האוכל אותנטי בטש וטשה כאמור בטוויסט מודרני,תפריט קלאסי המשלב טעמים וסגנון מסורתי לצד תוספות המתאימות לקהל הישראלי כמו מנות בשר על האש.
בחרנו בשני שיפודי קבב טלה גרוזיני בליווי עגבניה ובצל צלויים וביקשנו צ'יפס כתוספת צד. שיפוד הבשר היה שומני,עסיסי ועז טעם !
סליאנקה, תבשיל בקר בבישול איטי בעגבניות ואג'יקה מוגש עם אורז. מסוג המנות המנחמות שעושות חשק לבית,לאמא מפנקת במטבח עם תבשילים ביתיים ולחורף. תבשיל הבשר היה עשיר בטעמים והבשר היה רך ומתפרק בפה.
קינחנו עם תה חם מתוק שהוגש בקנקן מחרסינה מקסים ובחרנו 3 קינוחים מפנקים.
פררושווילי, מוס שוקולד עשיר עם אגוזי מלך שאכן היה עשיר בשוקולד וטעים בטירוף !
קרם ברולה עם אגוזים וטופי שהקרם היה חצי קפוא עם אגוזים קראנצ'ים וטופי מתוק לצד כנאפה גרוזינית, קדאיף במילוי גבינות גרוזיניות.
לסיכום אם בא לכם לצאת מהשגרה במקום כייפי באווירה טובה ואוכל גיאורגי טעים זה המקום בשבילכם. השירו מהיר ואדיב באווירת בית מכניסת אורחים ולבבית.
טש וטשה
בית אשל 31 שוק הפשפשים תל אביב.
03-6771373
אתר המסעדה: http://tashandtasha.rest.co.il/
כתיבת תגובה