בורגר סאלון-המבורגר אחד הטובים בTOP 5 שלי שחייבים לטעום !
בורגר סאלון,רשת מסעדות המתמחה בהגשת המבורגרים מחומרי גלם איכותיים מהחווה לסניף. רשת בורגר סאלון הוקמה בטבעון על ידי רמי גינת ואמיר טלמור הבעלים של מסעדת לימוזין המפורסמת. בחלוף המעט שנים שעברו הפכה רשת ההמבורגרים המקומית למעצמה של ממש. בורגר סאלון התחילה את דרכה בתחנת הדלק פז בטבעון שם שוכן עד היום הסניף הראשון של הרשת מאז אוקטובר 2010 המתמחה בהגשת המבורגרים ומנות מוכרות נוספות באיכות המעולה ביותר. כיום הרשת מונה 9 סניפים: קריית טבעון,ביג קריות, חיפה-רוממה,זיכרון, קדימה, יקום, ראשון לציון ,רמת השרון וביהוד–קניון סביונים. ברעב ספונטני קפצתי עם חבר לסניף ביהוד אשר ממוקם בתוך קניון.
בורגר סלון באווירת דיינר אמריקאי מקום אידאלי להפגש במהלך יום עבודה,בערב עם
המשפחה,או בלילה עם החברים,כדי לבלות ולאכול ועל הדרך ללגום בירה צוננת.
הדיינר בעיצוב אמריקאי ועל הקירות תלויות תמונות מחיי היום יום בחווה המשפחתית עם הבעלים רכובים על הסוסים או בלעדיהם דבר המשקף את אורח החיים והמשפחתיות של החווה.
המבורגר, שתופס מקום של כבוד בתפריט האמריקאי מזה עשרות שנים הפך לאחת המנות הפופולאריות גם בישראל.
מאז פתיחת הסניף הראשון של הרשת כאמור בטבעון החליטו שקציצת ההמבורגר-הוויילדבורגר העשוי מבשר בקר טרי מהחווה יהיה לב ליבה של הרשת. ניתן לראות באופן שקוף וחשוף לעיני כל את התהליך אותו עוברת הקציצה,מהמקור מהחווה שלהם ועד שהיא מגיעה לצלחת של הלקוח. ניתן לראות את נתחי הבשר הטריים שתלויים מאחורי דלפק ההזמנה איו יותר טרי מזה!
מקורו של בשר הבקר הטרי המשמש להכנת הווילד-בורגר הוא בחווה הנמצאת בלב ליבו של עמק יזרעאל, שבו נולדו רבות מאגדות החקלאות הישראלית. בחווה זוכים בעלי החיים לתנאי מחייה טובים,נהנים ממרעה במרחבים, וניזונים ממזון איכותי. לבופה החופשי ולשלוות בעלי החיים מתברר השפעה גם על נתח הבשר. בשר העגל אינו רק תוצר של הגזע שלו ושל הוריו אלא גם של האישיות שלו כך מסבירים הבוקרים,לכן חשוב לגדל את הפרות ואת העגלים רגועים ולהעניק להם יחס חם ומזון טוב.
הווילד-בורגר עשוי כולו מ100% בשר בקר טרי שמקורו בחווה בלב הירוק של עמק יזרעאל. המבורגר טרי ואיכותי מנתחי בשר אשר מגיעים לסניפי בורגר סאלון ארוזים ברשת ללא מגע ניילון וכל נתח עובר פיקוח ואישור לפני הטחינה. בבורגר סאלון הבשר נטחן כשהוא טרי ומיושן בקצבייה השקופה מול עיני הלקוחות. התבלינים שנוספים לקציצה הם מלח,פלפל ובצל קצוץ בלבד. לאחר הטחינה ויצירת הקציצה,היא עוברת תהליך צלייה שאף הוא נעשה אל מול עיני הלקוחות ומוגש בתוך לחמניות טריות שנאפות במקום. בבורגר סאלון קציצת ההמבורגר היא המרכז, ולכן הוויילד-בורגר הוא הכוכב האמיתי בתפריט.
לצד ההמבורגרים תמצאו פה גם המבורגר צמחוני,המבורגר עם פרגית או סלמון,סלט סאלון עם נתחי עוף מוקפצים ברוטב ברביקיו,סלופי ג׳ו חרפרף,כנפיים בתיבול טריאקי וקינוחים תוצרת בית.
כאמור בחודש האחרון טירוף המונדיאל נמשך ורבבות אנשים מתקבצים בברים ובמסעדות ורואים את המשחק ביחד לכן יכולנו להנות מהמבצע של מחיר הבירה,קנקן בירה של 1 ליטר ב35 ש"ח – שווה !
תחילה בחרנו לחלוק סלט סאלון,רצועות חזה עוף טרי ופטריות שמפניון צלוית ברוטב ברביקיו ביתי על מצע סלט מרענן: חסה,כרוב סגול,עגבניות שרי,בצל סגול,גזר,רצועות קולרבי,מלפפון ירוק וכרוב לבן בוינגרט הדרים. הסלט היה גדול והכיל רצועות חזה עוף ופטריות שהוקפצו ברוטב ברביקיו ביתי מתקתק והנחו על סלט ירקות טריים פריכים ונגיסים ברוטב וינגרט. סימנתי V על מנת הבריאות היומית שלי (:
הסוד בהמבורגר של בורגר סאלון הוא מהפשטות שלו שהוא עשוי מנתחים טריים,בלי כל מיני כימיקלים ופטנטים למינהם וכך מתקבלת קציצת המבורגר מצוינת ! בחרנו בWILD בורגר גבינה אשר מגיע ב2 גדלים 160/220 גרם אנחנו בחרנו ב220 גרם. ההמבורגרים עשויים בדרגת עשייה של מידיום וול דאן אלא תבקשו אחרת ואנו בחרנו כמובן במידיום וכך קיבלנו קציצה עסיסית,רואים שהבשר אדום וטעים במילוי גבינה שנמסה בתוך הקציצה כל זה הוגש בתוך לחמניה הנאפית במקום בתוספת חסה,בצל סגול,עגבניה ומלפפון חמוץ. כמו כן בחרנו להוסיף בייקון טלה שהעניק להמבורגר טעמי בשר מעושנים ודומיננטיים ופטריות.
שאלתי מדוע אין בייקון קריספי ונעניתי שאין חזיר איכותי בארץ ולכן כחלק מהקונספט של המסעדה הם מעדיפים להשתמש בכל הבשר הטרי אשר מגיע מהגידולים שלהם בחווה שזה בקר וטלה ולכן התוספת כאן היא בייקון טלה. הבייקון טלה הגיע קריספי ומעושן בעל טעמי בשר דומיננטיים.תוספות על ההמבורגר: בצל מטוגן ,ביצת עין,פטריות,רוטב שמנת פלפלת,גבינת פטה ואסאדו מעושן.ליד ההמבורגר:צ'יפס ריל מתפוחי אדמה או ציפס בטטה,טבעות בצל,סלט כרוב וסלט ירוק. אהחנו בחרנו בציפס בטטה נהדר קריספי מבחוץ ורך מבפנים , טעים טעים!
הרטבים שהגיעו עם ההמבורגר נעשו במקום: איולי עם עשבי תיבול שהם מכינים,רוטב ברביקיו ביתי מתקתק,איולי עם לימון כבוש וחריף. היו עוד רטבים לא תוצרת המקום של פלפלים חריף,מיונז,קטשופ, חרדל ,סרירצ'ה ועוד.
המשכנו עם סלופי ג'ו פיקנטי, ג'בטה במילוי בשר טחון ופטריות מוקפצות בתוספת בצל מטוגן,חסה,עגבניות,בצל טרי ומלפפון חמוץ,רוטב ברביקיו ביתי ורוטב שמנת פלפלת. הסלופי ג'ו היה נהדר וטעים,הבשר הטחון היה עסיסי בתיבול של רוטב ברביקיו ביתי מתקתק שהם מכינים במקום. הרוטב עשיר וסמיך ובנוסף רוטב שמנת פלפלת שעידן את הטעימים,זללנו בהנאה בה !
הקינוחים בבורגר סאלון ביתיים בחרנו בעוגת גבינה,שכבת קרם גבינה איכותית ובתוספת פתי בר הייתה במרקם קרמי,עשיר ובמתיקות מעודנת. קינוח ביתי-פשוט וטעים!
לסיכום, המבורגר מצוין כמו תמיד,בחרנו קציצה עסיסית מבשר שנטחן במקום במילוי גבינה שנמסה תוך כדי צלייה שזה מטורף ומושחת, כשהנתחים טריים ואיכותיים והבשר משובח לא צריך יותר מדי בתכלס!מחכה לביקור הבא שלי במקום !
בורגר סאלון יהוד
1700-705-715 שלוחה 8דרך משה דיין 3, קניון סביונים, יהודשעות פתיחה א' – ש': 11:00 -23:00
לינק לאתר: https://burgersaloon.co.il/
כתיבת תגובה