בראנץ' מפנק בSilo שאין שני לו (:
Silo כבר מזמן הפכה למסעדת הבית שלי,כבר אכלתי בה הרבה פעמים בעבר עם חברים ארוחת ערב בסגנון איטלקי והיה טעים ונהדר כל פעם מחדש.הפעם הגעתי לבראנץ' בופהשל המסעדה עם חברותיי הגרגרניותבבוקר של ערב חג סוכות השני לפארק פרס בחולון שהואמוקד בילוי לסוגי קהל רבים. הפארקהמה אנשים,משפחות וילדים והיה מזג אוויר נהדר ושמש נעימה שהאירה לנו פנים.פארק פרס כולל אפשרויות רבות לבילוי משפחתי כמו מגרשי ספורט, בית הופעות ועוד מגוון בתי אוכל לצד פארק ימית 2000 ומוזיאון הילדים שכבר פועלים בסמוך לו. מסעדת Silo מושכת אליה ולו בכדי תושבים מחוץ לחולון שרוצים להנות מבראנץ' איטלקי מפואר ועשיר,לאכול בחולון ולהרגיש באיטליה.המסעדה צופה לעבר האגם והמפל שבמרכזו והסועדים נהנים מאווירה מיוחדת.
מסעדת Silo בניצוחו של השף טל כהן מציעה בופה איטלקי עשיר ומפנק בכל ימות השבוע. כשאנחנו חושבים על ארוחת בוקר ישראלית, אנחנו חושבים על שפע שאין לו אח ורע באף תרבות אחרת. הבופה בSilo עשיר ונדיב,מעבר למבחר הגדול והשפע שלא מפסיק להתמלא בפס הקר והחם בבופה הכל טרי וטעים. הבופה פה הוא מעבר ל"רק ביצים",הבראנץ' בוקר של Silo אקלקטי, צבעוני, מפתיע ומשתנה. תמצאו פה פוקאצ'ות, מאפים,טפנדים,שפע סלטים,אנטיפסטי, קישים, דגים, גבינות ומתוקים, כולם תוצרת בית ומחומרי גלם איכותיים וטריים. חוויה קולינרית ישראלית אותנטית ומכל טוב ארצנו בבראנץ' בוקר
עיצוב המסעדה בסגנון רטרו ובאווירה ביתית כולל הרבה צבעוניות,הרבה כלים שמעלים נוסטלגיה כמו קנקנים מפח אדומים עם נקודות לבנות,שימוש בערוגות צמחי תבלין שמשמשות כקישוט בכל החלק החיצוני של המסעדה. יש פה קסם אישי ללא ספק דבר שתורם לאווירה הנעימה במקום שהיא צבעונית ועליזה.
ישנם מקומות ישיבה בתוך חלל המסעדה הממוזג ומקומות ישיבה רבים נוספים ברחבה החיצונית תחת כיפת השמיים אשר צופה על המפל בפארק אשרמתאימים לקבוצות אנשים גדולות,משפחה או חברים שרוצים לבוא לאכול ולהנות.
הבופה בSilo מוגש עד השעה 12:00 ובמחיר של 85 ש"ח לאדם,לילד עד גיל 8 זה 39 ש"ח. הבראנץ' כולל שתייה לבחירה בין חמה לקרה,לימונדה/תפוזים טרי. הבופה כולל גבינות קשות ורכות,ממרחים בשפע,מבחר ענק של אנטי פסטי,טפנדים,סלטים,קישים,גבינות,זיתים,מבחרסלטים טריים במגוון צורות,פסטות ברוטב עגבנית,בשמנת ואולי אוליו,חומוס, טחינה וחריף,סלט ביצים,אבוקדו,סלט טונה,מגש הרינג עם בצל,מוזלי. בנוסף מאפים חמים שיוצאים מהטאבון,פיצות חמות ומיני פוקאצ'ות,הטאבון הזה לא מפסיק לרגע ובכלל השפע שם הוא אדיר. ויש גם שפע מתוקים,כולם תוצרת בית ומחומרי גלם איכותיים וטריים.
במרכז המסעדה מוצב טאבון עצים שהובא במיוחד מאיטליה. לטאבון גם תפקיד מרכזי בהכנה של חלק גדול מהמנות שבתפריט,החל מפיצות ומאפים טריים אשר נעשים במקום,הכל איכותי ומתבסס על חומרי גלם טריים מהמובחרים.
בראנץ' בוקר בסגנון בופה הינו רחב ידיים,אפשר ללכת לאיבוד בקלות , ומעבר למבחר הסלטים והדגים מציעים פה ביצים לבחירה מתוך מספר אופציות כמו: שקשוקת עגבניות פיקנטית,עין פלורנטין-ביצי עין,קרם שמנת,תרד תורכי וגבינת פטה,אומלט קלאסי,ביצים מקושקשות ופרנץ' טוסט.
ברגע שהתיישבנו השולחן היה כבר ערוך עם הצלחות והסכו"ם וכל שנשאר הוא למלא את הצלחת בכל השפע שהבופה מציע לנו כמה שרק נרצה.הזמנתי תחילה לימונדה קרה ולקחתי שניה לעיין בתפריט ולבחור את הביצים שיגיעו בהמשך.
פונקנו עם מימוזה קלילה:
באמצע המסעדה עומד בר ענק של סלטים וגבינות מבחר נהדר ומושקע לארוחת בוקר מפנקת מושקעת. בסקשן הגבינות תמצאו פה מוצרלה,גבינת פטה ורוקפור.
לאבנה עם שמן זית וזעתר,גבינת שמנת,גבינה עם פסטו,גבינה עם פפריקה מעושנת,סלט זוקיני מצוין עם יוגורט,המון ממרחים – טפנדים מצויינים של זיתים ופסטו, ממרח עגבניות מיובשות,טחינה,חומוס ועוד.
סקשן שלם לירקות אנטיפסטי: גמבות,בטטות,בצלים,כרובית, שום,מבחר פלפלים חריפים וחצילים.
יש גם עלי גפן ומטיאס כבוש עם טבעות בצל וגם זיתים ממגוון סוגים שמגיעים בתוך פח מתכת ענקי.
מבחר סלטים טריים: סלט ירקות עשיר,סלט עגבניות,סלט ביצים נהדר, סלט אבוקדו,סלט ירקות שורש משובח,סלט קינואה, סלט עדשים שחורות,סלט סלק ,סלט טונה משובח,סלט פסטה עם גבינה בולגרית מגוררת מעל וכרובית בטחינה.
עלי גפן,סלט אבוקדו וסלט טונה:
חומוס וטחינה:
ברגע שהפיצות יוצאות היישר מהטאבון הריח משגע ומשכר שאתה חייב לשים ביס בכל הטוב הזה ,פיצה עםמוצרלה איכותית בדיוק כמו באיטליה. היו פה, מרגריטה ואחת עם פטריות,הפיצות מתחלפות ויוצאות מהתנור כל הזמן כך המגשים תמיד מלאים. בנוסף יש גם את המיניפוקאצ'ות קלילות ואווריריות ופיתות חמות חמות לצדסלסלת לחמניות בריאות מגורענות ובריושים טריים ומתקתקים.
רק מלשהות בבופה ולהעמיס את כל הטוב הזה על הצלחת כבר שבעתי,נשנשתי לי ריבועי פיצה חמה שרק עכשיו יצאה מהטאבון,מה אני לא אטעם שזה כזה חם טרי והגבינה נוזלת? אני עם הצלחת על הידיים וכבר חצי שבעה מהטעימות וממה שהגנבתי לפה (בגרגרנות יתרה) בחפוז בבופה עוד לפני שהתיישבתי בכלל עם הצלחת בשולחן. מטורף ונדיב כבר אמרתי? אז הנה אני אני אומרת שוב: מבחר מטורף וטעים !
בנוסף 3 סוגים של פסטות,רוטב רוזה , שמנת ופטריות ואליו אוליו:
אז מאיפה מתחילים? (צרות של עשירים)
מתוך תפריט הביצים לבחירה בחרתי בשקשוקה עגבניות פיקנטיות ופטה מגורדת מעל, שקשוקה מעגבניות טריות הייתה טעימה,חריפה בצורה מעודנת והביצים היו עשויים כהלכה.בצד עומדות להן לחמניות בריוש קטנות בעלות צבע זהוב ומגרה שפשוט גורמות לך ך להושיט יד ולחטוף איזה 3 (!!) לצד חתיכות קטנות של לחם פרנה כדי לטבול בשקשוקה.
חברתי הדר נהנתה מעין פלורנטין,קרם שמנת ותרד טורקי, ביצי עין ופטה מגורדת מעל. מחבת חמה ומהבילה שהכילה קרם שמנת עם תרד וביצי עין שנהננתי לאכול עם כף מתוך המחבת ולהתענג,מסוג המנות המנחמות !
we save the best 4 last ,הזמנו את הפרנץ' טוסט, חלת בריוש צרובה בחמאה מוגשת עם קרמל שוקולד חלב,קציפת מסקרפונה קרם אנגלז ואננס טרי. קינוח מושלם בדמות 2 חתיכות בריוש שנצרבו בזיגוג קרם אינגלייז מתוק וטעים עם מסקרפונה בעלת טעם עמוק של גבינת שמנת במתיקות עדינה , כח ביס מהבריוש עם המסקרפונה חלומי.
מפוצצות בטירוף אבל לא יכולנו להתעלם מכל המתוקים בבופה: עוגיות גרנולה ובריאות,עוגות בחושות,עוגות שמרים ,עוגות שוקולד עשירות ובראוניז:
מוזלי עם גרנולה ורטבים לבחירהומיני פנקייקים שמכינים במקום:
וגות בחושות ועוגת גבינה:
מגוון עוגיות קטנות שמתאימות לצד הקפה:
אמרתם ארוחת בוקר טובה – אמרתם סילו, אין לתאר את המבחר וההשקעה במנות והכמות פשוט לא תיאמן.הבופה פשוט מושקע וסופר מפנק, שפע של אוכל ביד רחבה כיד המלך, המנות לא מפסיקות להתמלא בקערות ובמגשים בכל דקה נתונה, הכל טרי וטעים בזכות השף, פיצות דקות משגעות חמות מהטאבון ומבחר פוקאצ'ות גם מקמח מלא ושפע קינוחים.נשבעת שרציתי לאכול הכל ולא היה לי מקום.
הבראנץ' בוקר מוגש בימי שישי ושבת בשעות 9:00 עד 12:00
בשישי מ-8:00 עד 12:00
מחיר למבוגר 89 ש"ח,ילד עד גיל 8 39 ש"ח.
הארוחה כוללת שתייה חמה או קרה.
סילו
פארק פרס, שד' ירושלים 210 חולון.
טל' 03-5733315
לינק לאתר: http://www.silo.co.il/
כתיבת תגובה