סיור בטבריה וביקור במרתף יין רומנטי במיוחד
אחרי שאכלנו ארוחה מצוינת באלבאבור שבאום אל פחם – אפשר לראות בפוסט הקודמת שלי המלצה- קישור :
http://adiezra.co.il/2018/10/blog-post_6.html
היעד הבא בטיול שלנו היה טבריה,שם נפגשנו עם השפית אביגיל אהרון,בת למשפחה שורשית בטבריה שהגיע אליה לפני עשרה דורות,נחשפתי לטעימה מהסיור ההיסטורי והקולינרי שהיא עורכת בעיר.
טבריה חוגגת 2000, אלפיים שנה בה היו מושפעים הטבריינים ממלכות ששלטו בה, העליות לארץ ישראל, הרבנים שנטמנו בה, כל זה מתאגד לעיר עם סיפור היסטורי מיוחד שנתעצמה במהלך השנים וידועה אף במטבח המקומי שלה. 800 שנה חיו הטבריינים בעיר העתיקה בשליטה משתנה, החל מההשפעות הרומיות, השלטון העותומני, ערביי הגליל ואנשי הדונה גרציה שהגיעו מספרד. כל אלו התאגדו לאחר צהריים של העשרה ונוסטלגיה מלווה במטעמים ואגדות מקומיות. שמענו סיפורים על טבריה שלא הכרנו וסיפורים על התפתחות המטבח המקומי שהטבריינים שומרים עליו ומעבירים מדור לדור.
אצל אביגיל טעמנו את הזלביה שזה סוג של שילוב בין הספינג' לפריקסה המטוגן,מקורה במטבח היהודי-תימני. סופגניות אווריריות שנטרפו חיש קל.
מצ"ב מתכון באדיבות השף אביגיל אהרון אם אם בא לכם ארוחה טבריינית כהלכתה. מדובר על מלך הכנרת וטבריה הלא הוא המושט, אמנון הגליל שבטבריה מבשלים אותו בארוחות חג ושבת באופן ייחודי ומסורתי. מושט בסלרי נענע ולימון:
5 פילה מושט כנרת,5 שיני שום פרוסות ,5 עלי וגבעולי סלרי קצוצים ,חופן כוסברה, חופן פטרוזיליה, מעט נענע קצוצה,מיץ מלימון שלם,כפית מלח. בסיר רחב ושטוח מטגנים ברבע כוס שמן את שיני השום עד להזהבה קלה, מוסיפים את הירק הקצוץ מיץ הלימון והמלח. מערבבים היטב, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מניחים את הדגים בסיר מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות. בתאבון !
המשכנו אל בר היין היחיד והראשון באזור הכנרת במלון הסקוטי,פנינה נסתרת באזור הגליל,עצירת חובה עבור חובבי יין כאשר נמצאים בטבריה,סנט אורבן St. Urban Wine Bar שמו. הבר ממוקם בלוקיישן אטרקטיבי במיוחד,הוא נמצא בתוך המרתף של המלון הסקוטי בטבריה,אחד ממלונות הבוטיק היוקרתיים והיותר מוכרים בעיר טבריה שנמצא בבעלות הכנסייה הסקוטית. המלון הסקוטי הינו מלון בריאות וספא יוקרתי הנושק לחופה של הכנרת באווירה הקסומה המשלבת ישן בחדש
,מראות וניחוחות של מלון בוטיק שאין כמותו בישראל,בית מלון יוקרתי אשר מקפיד להיטמע בסביבה הגלילית המקיפה אותו.
הבר ממוקם במרתף עתיק בתוך מלון הסקוטי המפורסם באווירה קסומה.
St. Urban Wine Bar הוא הגשמת חלומם של שני אנשי יין מהכנרת שצברו ניסיון עשיר בחו"ל ובתל אביב וחזרו הביתה.
המקוםמופעל על ידי שני סומליירים נלהבים,מומחים ישראלים מקומיים. דניס הוא יינן מוסמך, בוגרת בית הספר היוקרתי "אוהלו" ברמת הגולן. עמרי הוא סומלייה מוסמך, כיום סטודנט לתואר 4 WSET רמה בלונדון WSET. שניהם בעלי ניסיון רב שנים בתחומי היין, התיירות, האירוח והאוכל והמשקאות.
St. Urban Wine Barהבר ממוקםבמרתף עתיק בתוך המלון הסקוטי,בר אלגנטי,נעים ובאווירה רומנטית וכשברקע מוזיקת ג'ז,בלוז ושנסונים צרפתיים מתנגנת ומשלימה הכל לתוך חוויה יחודית ונעימה במקום.
לצד היין תוכלו להנות מתפריט עםמנות חלוקה מפרודוקטיים מקומיים טריים,מנות קטנות עד בינוניות מהמטבחהמפורסם של המלוןהסקוטי. התפריט כולל סלטים טריים, מגש גבינה,
קרפצ'יו בקר, סלמון מעושן ומנות טונה אדומות טריות, וכמובן לחם תוצרת בית ישר
מהתנור. כל המנות קטנות עד בינוניות המיועדות לחלוק בקבוק יין או שניים.
הסועדים יכולים לבחור בחוץ ,ישיבה באחת המרפסות הרומנטיות מתוך שתיים הקיימות וליהנות מנוף פנורמי של
הכנרת.
לא מדובר במסעדה של ממש אלא מרתף יין באווירה אינטימית,רומנטית וקסומה. מקום בו אפשר לחלוק מנות ראשונות ולהנות מיין איכותי במחיר משתלם. אפשר בכיף להעביר שעתיים על בקבוק יין טוב, אוכל קל ושיחה נעימה,חוויה רומנטית עם נגיעה של חו"ל,בקלות יכולתי לחשוב שאני בדרום צרפת.
תפריט יין ישראלי ייחודי אשר מתחלף בהתאם לעונה אשר מוגש על ידי מיטב היצרנים הישראלים והמרגשים ביותר. לאחר התייעצות קלה עם מלצרית מקצועית ואינפורמטיבית שמסבירה בחינניות על תפריט היין, אני בחרתי ביין לבן יבש,דבוקי של יקב כרימזן, הרי יהודה. היין מופק מזן לבן הנקרא 'דבוקי'. נשענתי לאחור על הכסא לגמתי מהיין הצונן ונהנתי מהאווירה המדהימה במקום,אסקפיזם מושלם.
לסיכום,בר היין במלון הסקוטי בטבריה בתוך מרתף יפיפיה באווירה רומנטית יוצאת דופן המשלב יינות טובים אשר מתאימים לכל כיס והשירותמעולה מצוות מיומן ונלהב.היין ונראות המקום ההיסטורי רק מעצימים את כל החוויה המיוחדת, ממליצה בחום 🙂
St. Urban Wine Bar
גדוד ברק 3, טבריהשעות פתיחה:יום ראשון-חמישי: 17: 00-24: 00שישי-שבת: 16: 00-24: 00לינק לעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/St.UrbanWineBar/
תשפטו ותהנו מהתמונות:
אז עד הפעם הבאה אדיוס טבריה,היית טובה ונעימה לנו עד מאד.
תגובה 1