אומינבור גסטרו בר מקסים בחיפה המשלב מטבח רוסי בהשפעות ים תיכוניות

אומינבור גסטרו בר מקסים בחיפה המשלב מטבח רוסי בהשפעות ים תיכוניות

חמישי בערב והפעם אני במוד לאוכל רוסי אז שמנו פעמינו לאומניבור (אוכל-כל בלטינית) שהוא גסטרו בר קטן שממוקם בשוק התורכי ברובע ההיסטורי של העיר התחתית בחיפה. ישנה התעוררות של מקומות רבים בעיר התחתית בחיפה ואומינבר מצטרף לשורה של מקומות חדשים אשר נפתחו בקיץ האחרון בחיפה, אז אם חשבתם שרק בתל אביב יש מה לאכול שווה אז תחשבו שנית כי יש פה שפע של מסעדות, גלדריות וברים.

אומינבר פתוח מזה כחצי שנה והוא מיזם של שלושה שותפים בעלי זיקה לאוכל רוסי ואלכוהול משובח. יחד עם השפית קטיה פלוטניקובה ממוסקבה בנו תפריט של מטבח רוסי מודרני בהשפעות מקומיות וים תיכוניות. מטבח פה משלב אוכל רוסי מהבית שעבר אדפטציה לחך הישראלי למטבח ים תיכוני,שימוש בגבינות ישראליות כמו במנת הלאבנה עם התותים,עגבניות והטרגון במקום גבינה רוסית לצד תפריט יין משובח וקוקטיילים מושקעים לא פחות.

מה בתפריט? מוחמצי הבית,פילמני בשר וורניקי עבודת יד,סלט אנדיב עם גבינה כחולה,אגז בנדיקט עם גרבלקס סלמון שנכבש במקום והולנדייז כמהין,מרק בצל צרפתי , שרימפס בשמנת ופסטו, צלחת גבינות מיושנות(גרויר,אולד אמסטרדם, גאודה עזים וגבינה כחולה),תבשיל עדשים,ירקות שורש וגבינת גורגונזולה ועוד.

המקום מעוצב באווירה ביתית חמימה כאשר ישנם מקומות ישיבה בשולחנות בצורה אינטימית בחלל המסעדה וישיבה בקז'ואל על הבר:

מקומות ישיבה נוספים ברחבה בחוץ עם פטריות חימום שמפוזרות.

לצד האוכל תמצאו פה תפריט קוקטיילים מסקרן ויינות איכותי במחירים אטרקטיביים אשר משלימים את חווית האכילה במקום. משקאות כמו בלאדי מרי עם טוויסט של המקום שהוסיפו תחמיץ אבטיח כבוש,יין חם-מרלו,רום ותבלינים,דאקירי המנגווי מבקרדי,מיץ אשכוליות וליקר מרצ'נו ועוד. אני בחרתי בונילה פונץ',קוניאק קורווזיה ותמצית וניל טבעית,קוקטייל חזק מבחינהאלכוהולית,טעים ובמחיר מצחיק,32 ש"ח,אני כתל אביבית לא רגילה למחיר כזה שווה. הוא בחר בבלאדי מרי אומניבור המורכב מוודקה ומיץ עגבניות בתוספת תבלינים וחומרי טעם כמו רוטב ווסטרשייר,טבסקו והטוויסט של המקום תוספת של תחמיץ אבטיח כבוש. הבלאדי מרי היה עשיר בטעמו, מלא באלכוהול,תבלינים וטעמים. מאד אהבתי !

הגענו בערב קר אז בחרנו ב במרק בצל בנוסח ליון עם גבינת גרוייר רזרב. מה שנחמד פה שאפשר לקבל את המרק בשני גדלים, קטן וגדול. אחנו בחרנו בגודל הקטן להתחמם וכי שמרנו מקום בקיבה למנות הבאות (:מרק הבצל היה עשיר וטעים הוא לווה עם טוסטון עם גבינת גרויר פיקנטיתאחת הגבינות השוייצריות הידועות ביותר,היא דומה במקצת לאמנטל אך יותר דחוסה ובטעמי אדמה ואגוזים.מרק חורפי קלאסי ומנחם לשעת ערב קרה.

בחרנו לחלוק מנות ראשנות יחדיו, פטה כבד וריבת בצל, פטה הכבד היה במרקם עשיר וטעים, הפטה הוגש עם ריבת בצל מתקתקה שהתאימה לטעמי הכבד לצד פרמשק פטה הרינג אשכנזי- מנה מהמטבח הרוסי שלראשונה נחשפתי אליה. אני כן מכירה ואוהבת דג הרינג כבוש ומלוח שהולך מצוין עם כוסית וודקה בתחילת הארוחה אבל במרקם של פטה פחות הכרתי וזו הייתה הזדמנות עבורי להכיר ולגלות טעמים חדשים. פטה ההרינג הורכב מהרינג,ביצים,מיונז,בצל סגול ובעיטור שמיר מלמעלה. טעמי הדג היו נוכחים ובולטים במנה, לדעתי זו טעם נרכש.

מנות הדגל באומניבור ולו בכדי הם הכיסונים הנפלאים שמוכנים על ידי השפית במקום בעבודת יד,ישפלמני בשר של דודה פרידה וורניקי במילוי תפוח אדמה. שתי המנות מוגשות בשני גדלים,קטן וגדול.תחילה קיבלנו את הורניקי במילוי תפוח אדמה,כיסונים בעלי מעטפת בצק דקה ובמילוי עשיר של תפוח אדמה ובצל מטוגן בתוך הפירה,המנה הוגשה עם שמנת חמוצה ליד. הכיסונים מאד מעודנים והיו מעדן !

כמו כן נהננו מפלמני בשר של דודה פרידה, גם פה ההכיסונים היו מבצק דק ובמילוי של בשר טחון ובתיבול טוב. המנה הוגשה עם חומץ ושמנת חמוצה. שאפו לשפית על הכנת הכיסונים המופלאים במקום !

קינחנו את הארוחה עם סִירְנִיקי – לביבות גבינה עם שמנת חמוצה וריבה. מדובר בעצם על פנקייקס גבינה רוסים,לביבות הגבינה היו עסיסיות ושופעות גבינה במתיקות טובה ולא מדי. הן הוגשו עם שמנת חמוצה,תותים טרייםגלידת פלמביד על בסיס חלב מרוכז וריבה,בהחלט סיום מתוק לערב מקסים.

העברנו ערב חורפי חמים,נעים וטעים באומניבור שבחיפה,האוכל מוקפד וערב לחך לצד תפריט אלכוהול איכותי ובמחיר שפוי.
לא לוותר על הכיסונים החלומיים בעבודת יד !

אומניבור

קהילת סלוניקי 6, חיפה

טלפון: 050-8658185* לא כשר.

שעות פעילות:יום א׳-יום ד׳ 12:00–23:00יום ה׳-יום ו׳ 12:00–00:30שבת 18:00–23:00לינק לעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/omnivore.gastrobar.haifa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *