בראנץ' אסייתי חדש בניטן תאי המשלב לא מעט היבטים אסיאתיים וקריצות למטבח הישראלי
שישי בצהרים זהו זמן קבוע של זמן איכות עם חברתי הטובה ואנחנו תמיד בחיפש אחר בראנץ' מפנק.הפעם נפל הפור על בראנץ' אסייתי חדש במסעדת ניטן תאי. השף שחף שבתאי אמון על התפריט בעלידע רב וכישרון אשר מחבר בין חומרי גלם טריים מן העולם לבין אינטואיציה טבעית לטעמים, תבלינים וטקסטורות.
ניטן תאי בבעלות נעמי הורביץ נפתחה כהגשמת חלום ילדות,להביא לקהל הישראלי את התרבות התאילנדית שוחרת השלום והאהבה והמאכלים עליהם גדלה. במפגש מרגש בניו יורק הכירה את שף שחף שבתאי וזיהתה בו את הניצוץ, הכישרון והידע והפקידה את המסעדה האסייתית ניטן תאי בידיו המוכשרות, שימוש בחומרי הגלם התאילנדיים. שףשחף שבתאי לוקח אתכם ל”טיול באסיה” עם 5 טכניקות בישול שונות המלוות אותו לאחר שנים של מסעות קולינריים, לימוד תרבויות וחקר רזי המטבח האסיאתי.התמחותו של שחף הינה מדרום מזרח אסיה:סינגפור,קמבודיה,מלזיה, אינדונזיה,ויאטנם,הודו ותאילנד.שחף בוגר ביה”ס פרונדו בפריס ובעל תואר P.A.C, שם לקח את היסודות והביא אותם למטבח האסיאתי, דרך כך הוא מביא דיאלוג ושיח בין כאשר החיבור בין עולמות מזרח ומערב, מעביר אתכם חוויה של צבעים, טעמים, טקסטורות וטכניקות והכל על ידי חומרי גלם תאילנדים.במסעדה הושקעו משאבים רבים בעיצובה, היא משדרת יוקרתיות ואלגנטיות מהמזרח הרחוק, האויירה בה נעימה ומשוחררת.
ארוחת הבראנץ' מורכבת משילוב בטעמים הייחודי של המטבחים האסיאתיים של ניטן תאי והמטבח הישראלי של הבק-דור. השף שחף שבתאי, ניטן תאי, והשף קונדיטור עופר בן נתן מהבק-דור יצרו שיתוף פעולה ראשון, בארוחה הטעימה ביותר שהיא ה-בראנץ'. השניים רצו להביא את הוויב וההתרחשות של שני המקומות לכדי יצירה אחת. ארוחת הבראנץ' מורכבת משילוב בטעמים הייחודי של המטבחים האסיאתיים של ניטן תאי והמטבח הישראלי של הבק-דור.
הבראנץ' מוגש בשישי ובשבת בניטן תאי מוגש בימים שישי ושבת בין השעות 10.00 ל 15.00
במחיר של 90 ₪ לסועד כולל מנות למרכז השולחן, מנות בראנץ' אישיות לבחירה, שתייה חמה ווויקנד מימוזה / ניטן טוניק.
בראנץ' שהוא חוויה עשירה ויוצאת דופן של מנות, שילובים וטעמים שמרגשים את החך.להשלמת האווירה מוצעיםקוקטיילי בוקר מרעננים כמווויקנד מימוזה – פרוסקו, תפוזים, למון גראס/ ניטן טוניק – מרטיני, טוניק, סן ז'רמן ב-40 ₪ בגרסה ללא תחתיתלהוספת אלמנט השחרור של הסופ"ש.
חברתי בחרה מתוך מבחרהקוקטיילים של ניטן תאימהתפריט שקיבלו את הטוויסטהמרענן של הבוקרבקוקטייל-ראסטי נייל בנקוק סטייל – פיימוס גראוס, סאקה, גראנד מרנייה,40 ₪ שהיה חזק מבחינה אלכוהולית ואני בחרתי ב-קוריאנדר – גריי גוס אגס, ליים, כוסברה, אננס 40 ₪, קוקטייל מתקתק וקליל.
תחילה קיבלנו שני מגשים עמוסים בכל טוב מנות מהמטבח האסייתי לצד מנות ישראליות שיצרו בראנץ' מפנק ומגוון כמו שאנחנו אוהבות.דברי המאפה, הסלטים ולחמים של הבק דור משתלבים במנות מהשראת התפריט של ניטן תאי עם שפע של פנכות, סלטים, פוקאצ'ות, ממרחים המגיעים למרכז השולחן.
למרכז השולחן הגיעו בזו אחר זו צלוחיות ופינוקים:
לאבנה למון גראס, סלט פפאיה,עדשים שחורות עם נבטים,עלי כוסברה ובוטנים ברוטב אסייתי מתקתק.פורי סלמון לימון כבוש,דג סלמון כבוש שהונח בתוך פורי -כדוריבצק מטוגן העשוי מחיטת דורום,מלח ומים שהיה במרקם אוורירי וקליל. סלט ספייסי בזיל , רול וואסבי נענע בחריפות מעודנת , רול סייגון צמחוני מהמטבח האסייתי שהורכב מירקות טריים. ברוסקטת טרגון פורל,ברוסקטה קראנצ'ית עם דג מעושן לצד הדרינק זה די מושלם (:
מתנור האבן של הבק דור הפציע מבחר מגוון של מאפים טריים: בריוש חמאת וניל, בריוש זיתים, חלה של שבת, לחמניית בצל שחורה, בורקס 3 גבינות עם רוטב קארי פיקנטי בפנים. פנכות של: ריבת תות פטל, חמאת כמהין , צלחת גבינות קשות בכמות נדיבה (קריצה ושילוב לעולם המערבי),טחינת פלפלים צ'ילי וזיתים.
ניתן להוסיף בתוספת תשלום פוקאצ'ות מהטנדורי של ניטן תאי: פוקאצ'ת דאשי כרישה, פלפל שחור ואספרגוס, פוקאצ'ת תירס וקרם פרש ופוקאצ'ת פלפלת,מוצרלה ועגבניות ב22 ש"ח. יש גם אופציה נהדרת לדים סאם: דים סאם שנחאי עוף,שאו לונג באו ב-16 ש"ח או בק דור גרנולה,גרנולה יוגורט, דבש ופירו העונה ב-40 ש"ח.אלו מנות הבראנץ' לבחירה:
שקשוקארי – שקשוקה עגבניות, בצל ירוק , קארי אדום, צ'ילי בזיליקום.ניו יורק בראנץ' – טאסקה צינו אומלט גבינת עיזים , רוטב סיסי, למון גראס, אבוקדו, רוקט.GOOD MORNING VIETNAM – שרימפס, אספרגוס, ביצה רכה, חלה, כרישה, נענע.צרפתית – ביצים עלומות, הולנדז, מיסו כמהין , בצל ירוק, בריוש של פריז.AM STEAK & EGG5 – SIRLOIN טוגראשי, יוזו, אבוקדו, מיסו, רוקט, חרדל טרגון.מתוקות – פנקייק הום מייד בק דור, רוטב סילאן, תותים ושמנת.אני המשכתי עם קוקטייל נוסף מתקתק ומרענ עם ליצ'י:
חברתי בחרה ב-ניו יורק בראנץ’- טאסקה צ’ינו אומלט גבינת עיזים,רוטב סיסי, למון גראס, אבוקדו, רוקט. אתחיל מזה שמנת הביצים הייתה נדיבה בגודלה. האומלט היה עשיר בגבינת עזים ולווה ברוטב לימוני סמיך ולווה באבוקדו טרי ועלי רוקט רעננים. מנה נהדרת. טעימה ומוצלחת ביותר !
אני בחרתי ב-5AM STEAK & EGG –SIRLOIN טוגראשי, יוזו, אבוקדו,מיסו, רוקט, חרדל טרגון- הגרסה האסייתית לסטייק אנד אגס. על צלחת זכוכית עגולה קיבלתי פרוסות שייטל עסיסיות בתיבול אסייתי דומיננטי וטעים לצד שתי ביצי עין שהותקנו כראוי כאשר החלמון נשאר נוזלי. המנה לוותה עם סלט עלים ירוקים מרענן שכלל: עלי רוק , נבטים , בצל סגול עלי נענע ואבוקדו טרי.
יש לציין שהמנות הגיעו די מהר לאחר הביצוע ההזמנה והמנות הוגשו בצורה אסתטית ומגרה,כל מנה טמנה הפתעה לטובה בחובה.התרשמתימהטעמים מטריות המרכיבים.קינחנו עםJASMIN,מוס גבינה ותה יסמין, כדורי פטל ורודים, קראמבל תירס וליצ'י. מוס הגבינה היה במתיקות מעודנת אליו שודכו תותים טריים,כדורי פטל וקראמבל תירס.
הבראנץ' מוגש בשישי ובשבת בניטן תאי מוגש בימים שישי ושבת בין השעות 10.00 ל-15.00
בראנץ' יוצא דופן ועשיר המשלב מנות, שילובים וטעמים שמרגשים את החך,בראנץ' אסייתי מודרני עם לא מעט היבטים אסיאתיים ופיוז'ן וקריצות למטבח הישראלילצד קוקטיילים ללא תחתית- להוספת אלמנט השחרור של הסופ"ש כל שנשאר לכם הוא להתרווח בכיסא ולצאת למסע טעמים חובק עולם.שירות- צוות ידידותי ומקצועי.ניטן תאי
שחף שבתאיהארבעה 21 תל אביב077-9977-066לינק לאתר המסעדה:https://www.nithanthai.co.il/brunchmenu/
כתיבת תגובה