איסאן – התיאלנדית החדשה בשוק הכרמל
קראתי לא מזמן כתבה על מזללת אוכל תיאלנדי חדשה שנפתחה בשוק הכרמל בשם איסאן ובתור חובבת אוכל תיאלנדי וויטנאמי מושבעת הגעתי לשוק בשביל להרגיע את חשקיי לאוכל חריף ועז טעם.
איסאן,מסעדונת חדשה מצטרפת לשורה של מסעדות תיאנלדיות טובות ומוצלחות בעיר.איסאן נפתחה לפני חודשיים בלב שוק הכרמל הצבעוני והססגוני שמלא בבתי אוכל ודוכנים אותנטיים מכל העדות ואיסאן היא תוספת מבורכת לצד כל אלו כי היא מביאה מטבח אקזוטי, אחר, עשיר טעמים.
תפריט האוכל פה מהמטבח של מחוז איסאן בצפון-מזרח תאילנד ממנו הגיעה לארץ בעלת המסעדה פריה המקסימה.
התפריט רחב וכוללקלאסיקות מוכרות מהמטבח התיאלנדי כמוסלט "סום טאם"-סלט פפאיה ירוקה, "נאם טוק" עם נתחי סינטה צרובה ו"לאב" עם עוף קצוץ. יש פה גם מנות קארי ומרקים: "טום יאם", "טום קה", "מאסמן" לצד מנות אורז ונודלס בווק שונות: "פאד תאי", "פאד סי יו" ועוד.
חלל המסעדה קטן יחסית וישנם מקומות ישיבה בפנים ומזגן שמחמם ובתכלס אחרי שאוכלים את כל האוכל החריף ללא ספק שתתחממו גם בלי המזגן. יש גם אופציית ישיבה בחוץ לאלו שלא נרתעים מהקור של פברואר ורוצים לנשום את המולת השוק הפועם.
פתחנו את הערב עם בירה סינגה קרה וצוננת באחלה מחיר יש לציין, 19 ש"ח (:
הזמנו פאנאנג (בשר / עוף / טופו / לבן) תבשיל חלב קוקוס בקארי פאנאנג ,לוביה, במבוק, בזיליקום, צ'ילי טרי, זנגביל ובוטנים כי חיפשנו להתחמם ולהתנחם עם תבשיל קארי חם, מהביל וחריף ! קיבלנו מרק תיאלנדי קלאסי בביצוע טוב, קערת המרק היתה נדיבה בגודלה והכילה כמות יפה של חתיכות בשר בקר,המרק היה סמיך ועשיר טעמים,הוא היה חריף אך לא מדי. מה שאהבתי שבאיסאן אפשר לבקש לשחק עם מידת החריפות אין כמעט דבר כזה שבתפריט שהמנה יוצאת מהמטבח ולא ניתן לשנות אותה בהתאם לדרישות הלקוח, יש שיאהבו פיקנטי ויש אחרים שיאהבו חריף יותר.
בגזרת המטוגנים תמצאו פה אגרול במילוי ירקות ברוטב חמוץ ומתוק וכנפי עוף מטוגנים. אנחנו בחרנו בגאי טוט, כנפי עוף בציפוי קראנצ'י ברוטב שום וסויה.
הכנפיים היו מעולות, על צלחת אובלית קיבלנו שישה כנפיים בשרניות שהיו במרינדה של סויה וצופו בקמח ושום ועברו טיגון עמוק. הכנפיים קראנצ'יות וטעימות במיוחד ולוו עם רוטב חמוץ מתוק שזו בעצם התוספת האסייתית למנה.
המשכנו עם נאם טוק, נתחי סינטה צרובה, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, ליים, צ'ילי יבש, אורז קלוי טחון ברוטב דגים. סלט שהוא חובה מבחינתי בכל מסעדה תיאלנדית בה אני אוכלת. גם המנה הזו הייתה נדיבה בגודלה, הסלט הורכב מכמות יפה של נתחי סינטה צרובה בדרגת חריפות טובה (נראה לי שחסו עלינו כי אני כבר אכלתי חריף יותר במקומות אחרים). הסלט בטעמים מיוחדים ורעננים ובאופן מפתיע גם פה הם מוכנים לשחק עם דרגת החריפות לפי בחירת הלקוח.
מתוך תפריט הספיישלים התלבטנו בין נקניקיות ממולאות בבשר לבן טחון עם אורז שום ועשבי תיבול לבין שיפודי עוף לבסוף הלכנו על הלוק שין עוף, 2 שיפודים מטוגנים ברוטב לוק שין,
שיפודי העוף היו שמנמנים ועסייסים והם לוו ברוטב חמוץ מתוק, זה הזכיר לי מעט את המטבח הסיני.
קינחנו עם קאנומאן, קסאבה מאודה,חלב קוקוס וסוכר וטפיוקה נהדרת שעשויה מגרגירי טפיוקה בקערת חלב קוקוס,פירות העונה,סוכר קוקוס וקרח כתוש. סיום מתוק וקליל לארוחה טובה ומספקת.
לסיכום, העברנו שעתיים בכייף באיסאן – מסעדה תיאלנדית חדשה ואותנטית ומקסימה, האוכל פה מגוון וטרי, המנות גדולות ובתמחור שפוי כיאה למיקומה בלב שוק הכרמל.
איסאן
רבי עקיבא 22 (שוק הכרמל) תל אביב
טלפון 03-9483772
פתוחים כל יום 11:00 – 21:30
ניתן להזמין גם דרך Wolt Israel
לינק לעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/Eisantlv/
תפריט ספיישלים לימי שלישי וחמישי:
כתיבת תגובה