דאלי – פיצריית שף מדהימה בעיר התחתית שבחיפה
ביום חמישי האחרון הייתי ביום חופש סידורים וכדומה בקריות ובכל פעם שאני באה לבקר פה בצפון זו הדמנות פז בשבילי להכיר מקומות חדשים בחיפה. לאחרונה נראה כי העיר התחתית בצמיחה מטורפת, כל פעם נפתחים פה עוד ברים, דוכני אוכל ומסעדות חדשות. זהו איזור שוקק חיים מפוצץ בבלייני לילה, חב'רה צעירים וסטודנטים ממעונות ליד. הפעם בהמלצה של חברים מקומיים הגעתי לפיצה דאלי שהיאפיצריית שף עם מבחר גדול של פיצות ותוספות בין אם זה ירקות, בשר ודגים.
בפיצריית דאלי עובדיםבמטבח פתוח בשקיפות מלאה אל מול הלקוחות, הכל נעשה במקוםמפתיחת הבצק ועד להכנת הרוטב והכל בשימושחומרי גלם איכותיים ובסטנדרטים הכי גבוהים שיכולים להיות. כל הירקות מגיעים טרייםמדי בוקר מהירקן הממוקם בקצה הרחוב.אין פה ירקות משומרים ואפילו רוטב העגבניות הארמוטי מוכן במקום מדי יום מעגבניות איטלקיות בשלות שנקטפו בעונת הקיץ באיזור אמליה רומנה הידוע באדמתו הפוריה והרוטב מתבשל לפחות ארבע שעות והגבינה 100% מוצרלה איכותית. בתפריט מנות ראשונות כמו פוקאצ'ות וסוגי קלצונה עם פפרוני ורוטב עגבניות / רוטב עגבניות,חצילים וביצה קשה / טונה, אריסה ולימון כבוש.בסקשן של הסלטים תמצאו את השילוב של המטבח האיטלקי לערבי:
בתפריט כמו כן פיצות בהרכבה עצמית עם שלל תוספות:
ויש גם פיצות מובנות כמו:
אמריקה-רוטב עגבניות,מוצרלה, קריאנה, פפרוני וקריספי בייקון.החלום-שמנת פרמזן כמהין, מוצרלה, תרד וחזה אווז.הג'ירפה בוערת-רוטב עגבניות פפרוני, מוצרלה, ארטישוק,רוקט ופלפל חריף.כמו כן ישפיצות צמחוניות ופיצות מהים עם אנשובי/ סרדינים ,פלפל קלוי ולימון כבוש / פיצה עם טונה ובולגרית.בחרנו תחילה בסלט טברנה-עגבניה, מלפפון,חסה, בצל סגול, קלמטה, זעתר טרי ובולגרית ברוטב וינגרט שמן זית ולימון. חשוב לציין שהסלט נחתך והוכן מול עיננו במטבח הפתוח וכל הירקות היו טריים ונחתכו גס. אפשר לקרוא לסלט למעשה סלט יווני והטוויסט בסלט פה הוא מהמטבח הערבי שהוסיפו את עלי הזעתר הטריים שהוסיפו טעם דומיננטי ושונה מהסלט היווני המוכר.
הפיצות של דאלי מבצק דק עם קצוות תפוחים וקראנצ'י והן נאפות בתוך תנור אבן איטלקי ברמה גבוהה. הקמח לבצק הפיצות מיובא מאיטליה והוא זה שמעניק בצק קריספי ודק,קליל ולא מכביד. הפיצות בדאלי יצירתיות,השילובים והתוספות מעל הפיצה מושחתים ומפתיעים. הזמנו שתי פיצות מדהימות עם פרדוקטים טריים ורטבים מהממים. האחת עם רוטב עגבניות-הפיתויים, רוטב עגבניות, מוצרלה,ברוקולי, שרי וחזה אווז מעושן. הפיצות כאמור שייכות לז'אנר של בצק דק ופריך, רוטב העגבניות מוכן לפי מתכון הבית בישול ממושך עד 4 שעות. הרוטב עשיר וטעים ששודך לברוקולי טרי, חזה אווז מעושן שטעמו דומיננטי ועגבניות שרי חמצמצות. הפיצה הייתה עסיסית עם הרבה גבינת מוצרלה וכל התוספות שהתלוו אליה והטעמים זרמו בהרמוניה והיה פשוט טעים ומענג !
הפיצה השניה הייתה על בסיס שמנת,ונוס – שמנת פרמז'ן כמהין, מוצרלה, פטריות, ארטישוק, שום קונפי ופנצטה טלה.
גם על הפיצה הזו התענגו עד מאד,הפיצה הייתה עסיסית ומלאה ברוטב עשיר בדמות שמנת פרמז'ן כמהין, פטריות, ארטישוק רומאי, שום קונפי במתיקות מעודנת שמוסיף המון טעם ופנצ'טה טלה שמזכיר טעמי בייקון מעושנים, נהדר !
זה לא רק מצטלם יפה לאינסטגרם זה גם טעים בטירוף !
עם הפיצות המדהימות והסלט קיבלנו שני מטבלים, האחד קונפי שום ועשבים טעים במיוחד וסלסת עגבניות משובחת. שני אלו הוסיפו הרבה טעם למנות !
לסיכום – מחכה לביקורי הבא אצל אמי שבחיפה שאוכל להגיע שוב לזלול מהפיצות המעולות של דאלי.פיצה דאלי
שדרות המגינים 53 חיפה.טלפון: 04-862-3623
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/dali8623623/הנחות למזמינים באפלקציה להתקנה:Onelink.to/dali
כתיבת תגובה