סניף חדש ל-Ruben בפתח תקווה, מסעדת גריל אמריקאי עם נתחי בשר מעושנים
Rubenרשת ההמבורגרים הוותיקה בפריסה ארצית ממשיכה להתרחב ופותחת סניף נוסף חדש וכשר, הפעם בפתח תקווה. המסעדה בסגנון גריל אמריקאי עם תפריט שנותן כבוד לבשר ולהמבורגרים תוצרת בית, כריכי הרובן המעולים מניו יורק והסלופי המופלא של דרום ארה"ב. רשת Ruben שהמציאה מחדש את כריך הבשר האמריקאי האימתני והמופלא חזרה Big Time !
כריך "רובן" הוא כריך קלאסי שהפך למפורסםהומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-30והגיע לישראל לפני כעשור לארץ.אחד הכריכים המפורסמים בעולם התחיל בזכות המהגרים היהודים, הם היו כובשים חזה בקר (מכאן השם קורנדביף – בשר כבוש) ואז מעשנים ומאדים אותו. הבשר היה נמכר במעדניות היהודיות deli ,אנשים היו קונים כריכים של הבשר הזה בלחם שיפון פרוס ומרוב שהבשר היה רך וטעים הכריכים הלכו ותפחו בממדיהם עד שהגיעו לחצי קילו קורנביף (בניו יורק נקרא פסטרמי) בין שתי פרוסות לחם.זהו הכריך רובן הקלאסי הנמכר עד היום במעדניות בניו יורק וברחבי העולם. בין המפורסמות מכולן מעדניית כץ בניו יורק – שם יותר מ100 שנה ישנם תורים של עשרות רבות של אנשים מדי יום עד שהבשר נגמר.
בארץ קמו סניפים שהגישו אך ורק כריכי רובן בלחם פרוס, על אף שהמוצר נבחר כל שנה בכל מדור אוכל נחשב כאחד הכריכים הטובים בארץ – ההיצע הדל של כריך אחד בלחם פרוס פשוט לא הספיק. בהתאם לזאת החליטו לשדרג ברשת את התפריט ולהוסיף מבחר רחב של המבורגרים וכריכים בסגנון אמריקאי, סלופי ג׳ו ,RNR , כריך קומות ועוד תוך התאמה לחיך הישראלי ונסיון לתת מענה גם לצמחונים/טבעוניים ואנשים המחפשים תזונה בריאה. המסעדה מציעה תפריט רחב הכולל שלל מנות אמריקניות ובין המנות הבולטות בתפריט תוכלו למצוא את כריך הרובן המופרסם- סלייסים דקים של קורנביף מעושן, חסה, בצל, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום שמגיע בגדלים 200/300 גרם. לצד המבורגרים איכותיים ומנות עיקריות על טהרת הבקר – סטייק אנטריקוט, בריסקט ונתחי בשר מהמעשנה.
השף שאמון גל מיכלוביץ, גל בעל רזומה מרשים ביותר, הוא היה השף של לומינה ואחד השפים הראשים במסעדת כתית- מסעדות של מאיר אדוני ולפני כשנה וחצי היה השף של מסעדת ״נור״ בניו יורק.גל הוא השף הראשי של רובן פתח תקווה ואחד השפים שיובילו את הקו הקולינרי של הרשת. הוא אחראי על תפריט עם המבורגריםמיוחדים כמו אסאדו בורגר ו"מייטי בורגר" שממולא בתבשיל בשר שבושל במשך לילה שלם. לצד ההמבורגרים המעולים מציעים גם פה את מנת הדגל של הרשת,כריך הקומות המפורסם שמכיל קציצת המבורגר שמנמנה וקורנדביף בבישול עם ברביקיו וכריכי בשר נוספים כמו כריך "רובן" כאשרפרוסות הלחם מכילות בתוכן כמות לא מבוטלת של בשר בין 200 גרם ל300 גרם בכל סנדוויץ' !במקרה של כריך הרובןהלחם הוא באמת רק תירוץ לכמויות של בשר שנדחסות בין שתי הפרוסות.חלל המסעדה גדול והוא מעוצבבסגנון מסעדת גריל אמריקאית, התאורה בועמומה, מקום נקי ומסודר באווירה אינטימית ורגועה. מקום אידאלי למפגש חברים או לארוחה משפחתית וכדומה.
האוכל ב-Ruben טרי, הכל עשוי מחומרי גלם איכותייםומייצרים הכל במקום על בסיס יומי,את ההמבורגרים טוחנים במקום מבשר טרי כל יום וכל הרטבים תוצרת בית נעשים במקום אפילו הצ'יפס מתפוחי אדמה טריים וכ'. הקדמתי מעט ובזמן שחיכיתי לידיד שיגיע הזמנתי לי בירה קרה בזמן שחיכיתי לידיד שיגיע יחד עם חמוצים של רובן –קורנישונים ופטיסונים, המאנץ' המושלם ליד הבירה. הפטיסונים הם קישואים מוחמצים שטעמתי אותם לראשונה פה והם היו ממש טעימים ליד הדרינק. המלצר החביב הביא לי גם פופקרן עם פפריקה מעושנת ליד הבירה ללא חיוב כחלק מקבלת הפנים של המקום, אהבתי !
בתפריטמנות ראשונות כמו: כבד אווז צרוב, סיגרובן-סיגר ביתי ממולא בראגו קורנדביף,נקניקיית צ'וריסוס עם כרוב כבוש,כנפיים בצ'ילי ברביקיו ,קיקרס נגיסוני עוף בציפוי פנקו וסמולינה ואיולי יוזו ועוד.לאחר עיון בתפריטהרחב החלטנו לבחור במספר מנות חלוקה:תחילה קיבלנו את הקרפצ'יו, סינטה כבושה בתחמיץ סויה -כמהין, עם סלסה קצוצה של בצל, קורנישון ופלפל חריף,הקרפצ'יו היה מעולה !חתיכות הבשר נחתכו דק דק ונפרסו על הצלחת וניכר כי הבשר טרי ובעל צבע אדום ובוהק, הסלסה הקצוצה מבצל,קורנישון ופלפל חריף הייתה טעימהבמיוחד והיא זולפה מעל בנדיבות ומאד החמיאה לטעמי הבשר. מעל הקרפצ'יו פוזרו גילופי בצל ירוק שהעניקו טעמים רעננים למנה וקונפי שום מתקתק.
כמו כן תמצאו ב-Ruben מנות רבות בתפריט אשר יוצאות מהמעשנה על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי.
אם כבר בענייני מעשנה עסיקנן, הזמנו בשר צלעות מפורק מהמעשנה על ברוסקטה צלויה בגלייז שום, מיונז וסלט עלים עם שרי ובצל.
על צלחת מתכת קיבלנו שלוש ברוסקטות צלויות בגריל בגלייז שום ומעל בשר צלעות מפורק נימוך ומלא בטעם וג'וסיות מתפרצת בכל ביס וביס ונגיעות של מיונז. המנה לוותה בסלט עלים ירוק ורענן עם עגבניות ובצל סגול.
המשכנו עם מנה מושחתת בעליל הלא היא – כבד אווז בלוטוס 100 גרם כבד אווז, קרוטון כמהין, קרם לוטוס, מלח אטלנטי וטימין. מנה סופר טעימהלנהנתנים שיודעים מה טוב (: יהיה לי מאדקשה לתאר אותה במילים. איך אמרה רחל המשוררת (נהייתי פילוספית לרגע) "מילה היא השתקפות חיוורת למציאות".בקצרה,הכבד היה רך כחמאה שכל ביס ממנו הסב עונג רב, גלגול עיניים קל ואנחות רווחה, אוחח זה טעים אני רוצה כזה כל יום. כמה טעים ? ככה טעים! תכ'לס בגלל הקרם לוטוס שהיה עשיר ומתוק שהשתדך נהדר לכבד האווז היה אפשר להגיש את זה כקינוח !
מנה נוספת ומסקרנת- סיגרובן תבשיל לילה של קורנדביף עם בשר טחון בתערובת תבלינים מרוקאית, מוגש על מצע טחינה וכרוב כבוש. נהנינו מסיגר מטוגן במילוי תבשיל עשיר של קורנדביף עם בשר טחון בתערובת תבלינים מרוקאיים, הבשר היה רך, עסיסי ועשיר בטעם.המנה הוגשה עם מריחה של קרם טחינת הר ברכה וכרוב כבוש. יופי של מנת פתיחה ,קלילה וטעימה, שונה מהסיגרים הרגילים !
בתפריט BAO שתי לחמניות מאודות עם מילויים מפתיעים, יש עם סלופי מוקפץ בטריאקי / פרגית צרובה וספייסי מיונז / קריספי קורנדביף / פורטובלו קראנץ' / ביף – בשר צלעות מפורק ואיולי שום.אנחנו בחרנו ב-BAO קריספי קורנדביף- כדורי ראגו מטוגנים ביף, עלים ירוקים,כרוב כבוש, איולי כמהין וקולי פלפלים.
קיבלנו שתי לחמניות מאודות עם כדורי קורנדביף בציפוי מטוגן עם פנקו שמעליהם נמזג קולי פלפלים שהיה טעים ואיולי כמהין. ציפוי הקורנדביףהיה קשה דבר שפגם בטעם המנה, זו הייתה החוליה החלשה לערב זה.
בתפריט הכריכים וההמבורגרים תמצאו בין היתר כריך רובן הקלאסי 200/300 גרם של קורנדביף מעושן.המותג – "הסנדווץ של רובן" הפך זה מכבר לחלק בלתי נפרד מעולמם של חובבי הכריכים בישראל. הסנדוויצ'ים של רובן הם תו תקן של איכות וסגנון. אלו כריכים מהודקים אשר מוגשים על בסיס פסטרמות משובחות במיוחד.כל הכריכים של רובן מגיעים עם רטבים מיוחדים וירקות רעננים. בנוסף –רובן ביף בשר צלעות מעושן ומפורק,אסאדו בורגר בורגר 225 גרם ורצועות אסאדו מוקפצות,כריך קומות– מנת הדגל ב-Ruben בקומה הראשונה בורגר 225 גרם; בקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו ואיולי שום'
Mighty Burger- המבורגר ממולא בראגו בריסקט מעושן, צרוב בגריל ומבושל בציר בקר ארומטי. בריסקט חזה בקר שמנמן כבוש ומעושן מוגש על מצע פירה עם בצל מטוגן וכרוב כבוש ועוד.
המשכנו למנות העיקריות בהמלצת המלצר האדיב הזמנו את מנת הדגל של Ruben ולו בכדי – כריך קומות, בקומה הראשונה בורגר 225 גרם ובקומה השנייה קורנדביף מוקפץ עם בצל וברביקיו, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש. זו המנה ששבתה את ליבי ובעיקר את החך שלי הכי הרבה בערב הזה למרות שאכלנו דברים מעולים כולל הכבד אווז. הייחוד של הסנדוויץ' המטורף הזה שהוא משלב את כל הטוב במסעדתRuben. הכריך משלב שני סוגי בשר בטעמים ובמרקמים שונים, האחד -קציצת המבורגר עסיסית עם כמות גדולה של שומן שאפילו שקיבלנו אותו במידת עשייה של מידיום וול הקציצה עדיין הייתה נימוחה,ג'וסית ומלאה טעם. השני- בשר נוסף במרקם אחר הוא הקורנדביף המוקפץ עם בצל ורוטב ברביקיו שהם מכינים במקום. מדובר על בשר מפורק, רך ועסיסי בליווי רוטב בקביקיו מתקתק טעים במיוחד. בין שתי הקומות שמפרידות בין שני סוגי הבשר (המבורגר וקורנדביף עם ברביקיו) נמרח איולי שום ומיונז מצוין בשפע, חסה טרייה וקראנצ'ית, בצל וכרוב כבוש. הכריך כ"כ מעולה שהטעם שלו נשאר לי בפה ולא הפסקתי לפנטז עליו בבוקר שלמחרת והתבעסתי שאין Ruben בתל אביב.
כאמור,אפשר למצוא במעשנה של Ruben על בסיס יומי נתחים מיוחדים הנמסים בפה שעברו עישון ארוך ואיטי. אז כמובן שהזמנו את הנתח הכי עסיסי שיש בתפריט הלא הוא השורטריבס בקר מהמעשנה, אסאדו מבקר מקומי בעישון ארוך, מוגש עם רוטב ברביקיו ציר בקר וצ'ימיצ'ורי. נהנינו מנתח אסאדו שומני ועסיסי מבקר מקומי בעישון ארוך בגלייז של ברביקיו וציר בקר. מנה שחייבים להזמין כשאתם/ן במקום. מרגישים את טביעת האצבע של השף והטיפול המקצועי שלו בבשר – פשוט נהדר !
קינחנו עם צנצנת קטנה של אושר קרם פטיסייר ושברי עוגיות (של "ביסקוטי") שגרמה לי לשכוח לרגע שהקינוח פרווה וכשר, היה טעים ומקסים, סיום נהדר לארוחה נהדרת כזו !
לסיכום, ממליצה בחום להגיע ל-Ruben ,מנות בשר טעימות ויצירתיות אשר מוגשות בנדיבות ויוצאות די מהר.האווירה פה צעירה ונעימה ולא פורמלית.
השירות נהדר, מלצרים מאד אדיבים ושמחים לעזור עם חיוך.
אני בטח אחזור לפה, מזמן לא נהנתי ככה מב-ש-ר !!!
Ruben פתח תקווה
הסניף פתוח לתקופת הרצה
רחוב שחם 36, מתחם יכין סנטר, פתח תקווה
טלפון: 03-7153767
כשר רבנות פתח תקווה.
שעות פתיחה:
ראשון-חמישי: 12:30-16:00, 18:00-23:00
שישי: סגור
שבת: שעה וחצי לאחר צאת השבת – 23:00
לינק לאתר:http://www.rubenisrael.co.il/branches/petahtikva
כתיבת תגובה