"אמש"- בר מסעדה סקסי ותוסס עם גינה אורבנית במתחם לילנבלום המתחדש בתל אביב

"אמש"- בר מסעדה סקסי ותוסס עם גינה אורבנית במתחם לילנבלום המתחדש בתל אביב

והפעם קבעתי להפגש עם חברתי ב"אמש"- בר מסעדה יחסית חדש שנפתח ברחוב לילינבלום בתל אביב על חורובותיה של מסעדת ננוצ'וקה. המבנה נחלק לארבעה חללים שכל אחד מהם מתאים לסוג בילוי שונה,משלב מספר אופציות בילוי במקום אחד. בקומפלקס מסעדה בעלת חלל גדול, בר חיצוני יפייפה וגדוש אלכוהול בעל פינות ישיבה בעיצוב ארטיסטי ועם די ג'יי ומוזיקה מרימה ופלרטטנית באווירה תוססת שיפעל עד השעות הקטנות של הלילה. מי שמחפש חוויה רגועה יותר יוכל לשבת בחצר המעוצבת תחת כיפת השמים ויש בה אזורי ישיבה נינוחים. מעין גינת צ'ילאאוט נעימה ומוגשות פה מנות שף התואמות את האווירה. ב"אמש" יצרו חוויה של מסעדה שמתפתחת לבר שמח, לא באים לפה רק לאכול אלא גם להינות במקום באווירה מחשמלת, מקום שבו מתחילים בארוחה וממשיכים באווירה יותר משוחררת וותוססת עם די ג'יי על העמדה, צ'ייסרים והרבה שמח.

אמש" בבעלות קבוצת היזמים NOX שבבעלותה עסקים רבים בגזרת חיי הלילה התל אביביים כמו המנדלימוס, הקנטה, הרובי והביר גרדן. מאחוריהם קילומטראז’ של ניסיון בניהול חיי הבליינות וניתן לראות את ההשקעה וההבנה המקצועית שהושקעה במקום. המקומות שלהם הכי מעודכנים בעיר, סקסיים ונוטפי סטייל.

"אמש" עוצבה על ידי עפרי צוק, מי שחתומה על עיצוב מקומות הבילוי האחרונים שהקימה קבוצת Nox (קנטה,לייט) והפעם בשיתוף עם הסטודיו של ליאת מרום.
החלל חולק לארבעה אזורים שונים-מסעדה, בר, חצר וקומת גלריה, אתגר עיצובי במסגרתו ייצרו המשכיות בין החללים ובו זמנית גם בידלו אותם אחד מהשני. הקונספט העיצובי ב"אמש" משלב בין הקלאסי למודרני בכל החללים המבטא גם את חווית המעבר בין הזמנים המלווה את המקום.גם את מאפיין הצמחייה מהחצר הכניסו לתוך החללים הפנימים בדמות טחב על קירות המקום, בנוסף לפסל הסביבתי שמחבר בין הגלריה לבר ומשלב עצים חיים ותאורה תלויה מהתקרה.במקום גם אפשר למצוא המון ארט גרפי, מודפס על צלחות ובמסגרות תמונות שנבחר בקפידה בשיתוף פעולה עם משרד המיתוג פיירו.

מה אוכלים פה? המקום שואב את השראתו מהשכונה בה הוא פועל- שכונת לילינבלום, מהשכונות הראשונות של תל אביב. על האוכל אמונה השפית אורטל רוזנברג שרכשה את ניסיונה בשילה ובפלורנטין האוס של השף שרון כהן. המטבח נשעןעל חומרי הגלם של השווקים הסמוכים – הכרמל ולווינסקי והים התיכון ,דגים טריים, ירקות, בשר איכותי ושילובי תיבול מעניינים מהשכנים. תפריט מעניין שמתבסס על חומרי גלם מובחרים וטריים ומנות שיוצאות מתוך תנור הג'וספר. התפריט כולל שילוב בין מנות של ירקות ועשבים, דגים נאים ובשרים מובחרים, בטיפול מינימלי ומדויק והגשה פשוטה ואלגנטית. בתפריט ניתן למצוא שילובי טעמים, חומרי גלם ייחודיים, היוצרים חוויה ים תיכונית – תל אביבית שמחה ועזת טעם.

בתפריט מנות נשנוש קטנות ליד הדרינק כמו טחינה ירוקה וחריף ומנת צזיקי לצד מספר מנות ראשונות: סשימי דג ים ופריקי, קרפצ'יו דג ים, סלט מוצרלה עם עגבניות שרי, סטייק טרטר, אנטיפסטי ועוד. במנות העיקריות: שקדי עגל ופולנטה, בוריק שרימפס, ספגטי מולים, ריזוטו עם קרם סלק, נתח בשר משתנה עם דמי גלאס ויש גם מנה טבעונית. בשעה שהגענו למסעדה ב-20:00 בערב האווירה הייתה די נעימה ואלגנטית בחלל המסעדה. אחרי שעתיים לשהותינו כל האווירה השתנתה בזכות הדי ג'יי שהרים את כל האווירה עד השעות הקטנות של הלילה. ב"אמש" מקום בו ניתן להעביר ערב שלם, להתחיל באפריטיף במרפסת, לעבור למסעדה, ולסיים בבר עם קוקטייל סקסי שיצרו אנשי האימפריאל. במקום תפריט יינות מגוון ותפריט אלכוהול שכלל מבחר קוקטיילים. המלצרית שלנו הייתה מאד מקצועית והסבירה לנו את כל המרכיבים של הקוקטיילים וההמלצות שלה היו נפלאות.
אני בחרתי בקוקטייל בזיליתות – בומביי ספייר, תות, בזיליקום תיאלנדי ופלפל שחור. קוקטייל קליל ומרענן עםקציפה שעיטרה את הקוקטייל וכוכב אניס. אהבתי את הבזיליקום שהשתדך נהדר לטעמים המתוקים של התות. כמו כן חברתי בחרה ב-הולי ג'אנגל בירד-בקרדי 8, מרטיני ביטר, אננס, הל, רוזטה ופסיפלורה, קוקטייל טעים וחזק יותר מבחינת טעמי האלכהול שמורגשים בו.

למנות ראשונות הזמנו ארטישוק א-לה רומנה, ארטישוק פחמים, סלסה אנשובי וצלפים ויוגורט כבשים .מנה פשוטה וטעימה, הטוויסט במנה היה בדמות הרוטב,רוטב צלפים אנשובי מלוח שהוסיף הרבה טעם לארטישוק הרומאי והיוגורט כבשים בטעמו הניטרלי איזן את הטעמים. מנת פתיחה קלילה וכייפית !

המלצרית המליצה לנסות את סלט החסות שהוא מאד מומלץ במסעדה. סלט חסות, חסה סלנובה, בייבי ג'אם, בצל שאלוט, בושה עיזים ופרי העונה.
קיבלנו מנת סלט נדיבה בגודלה אשר הכילה עלי חסה סלנובה רעננה ,ירוקה ובוהקת מרב טריות. עלי החסה שודכו לבייבי ג'אם, בצל שאלוט, גבינת בושה עיזים -גבינה מעולה שאני באופן אישי "מתה" עליה בזכות העשירות שבה והטעמים המשובחים. עוד נכחו בסלט אגוזים קראנצ'יים וחתיכות תפוח מתקתק ברוטב מוצלח ועדין בטעמו.סלט מאד מומלץ,ניכר שימוש בחומרי גלם טריים, סלט מאד פרשי ומשלב מרכיבים טריים ומרקמים שונים.

בנוסף הזמנתי את הבוריק שרימפס, עלה סיגר, שרימפס, מסקרפונה וריקוטה. הבוריק מגיע כיחידה אחת או 2. מאחר וחברתי אלרגית לפירות ים הזמנתי יחידה אחת של בוריק ואחרי שטעמתי הצטערתי שלא לקחתי 2 או 20 (:  הבוריק היה במעטפת קריספית נגיסה של שכל ביס ממנו לווה בקולות של פיצוח, אהבתי מאד את המילוי עם השרימפס וגבינת מסקרפונה. הבוריק שרימפס לווה בסלט ירוק עם צנוניות, טרי ורענן עם רוטב וינגרט.

וכך הוא נראה מבפנים, מאד עסיסי ושופע טעמים מהים בזכות השרימפס:

המשכנו למנות העיקריות, הזמנו על פי המלצה חמה מהמלצרית את הריזוטו ים, קרם סלק, דג ים. המנה יכולה להגיע רק עם ריזוטו כמנה צמחונית וישנה אופציה להוספת דג ים. אנחנו בחרנו באופציה השניה, ריזוטו עם קרם סלק ודג מוסר.אתחיל מזה שאוכלים עם העיניים והמנה נראתה מדהים, צבעונית, אסטטית ומאד מגרה. נהנינו מריזוטו קרם סלק מצוין בצבע סגול בוהק שהונחעל צלחת לבנה ודקורטיבית. הריזוטו הותקן כהלכה, ריזוטו עשיר, חמים וטעים, מה שאהבתי בעיקר שהסלק המתקתק היה בטעמים עדינים,אני לא כזו מחבבת סלק ולשמחתי המנה הוכנה ביד עדינה. נתח הדג היה גדול ועסיסי, הדג היה לבן ורך והעור שלו היה קריספי וטעים.מעל הדג הוגש סלטון ירוק טרי ומרענן.

כמו כן הזמנו פפרדלה שפונדרה, פסטה חלמונים עבודת יד, שפונדרה בבישול ארוך, אפונת שלג, פטרוזילה ופרמז'ן. מנת פסטה חורפית ומנחמת, הפפרדלה הוכנה במקום והיא שודכה לבשר שפונדרה בבישול ארוך בעל טעמי בשר דומיננטים, אפונת שלג נגיסה שהוסיפה קראנצ'יות ומרקם נוסף למנה וגילופי גבינת פרמז'ן שהוסיפו מליחות טובה למנת הפסטה. מנה מצוינת, מאד אהבתי !

הקינוחים לא מופיעים בתפריט והם מתחלפים. ראינו שיש ברד פודנג בתפריט ולשתינו יש חולשה לברד פודינג מפנק אז מן הסתם בחרנו בו.
הברד פודינג הוגש חמים בליווי גלידת וניל וזילופי רוטב קרמל מעל. קינוח טעים ומנחם, מתוק אך לא מדי, קליל ולא מכביד כזה שגורם לכם לפתוח את הכפתור במכנסיים. בהחלט סיום מתוק לערב מהנה.

לסיכום, העברנו ערב מהנה וכייפי ב"אמש", בר מסעדה המחבר בין עולמות הקולינריה, חיי הלילה והאומנות ,המקום משלב אוכל טוב ומושקע באווירה תוססת.

"אמש"
לילינבלום 30, תל אביב.
שעות פעילות: א'-ו 20:00-לקוח אחרון.
מוצ"ש 19:30- לקוח אחרון.
הזמנת מקומות דרך דף הפייסבוק והאינסטגרם של המסעדה.
גישה לנכים: יש.
לא כשר.
ב"אמש" קיימת גם גלריה שמתאימה לאירועים של עד 70 איש
לינק לאתר אמש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *