סיור אביבי בגליל העליון,נופים ירוקים, אווירה פסטורלית ומקומות שכדאי להכיר
ביום רביעי הצטרפתי להזמנה לסיור לימודי ומהנה בגליל העליון בשיתוף משרד התיירות, מ.א. גליל עליון ועמותת "ארץ הגליל", חבל ארץ משגע ויפייפה. נהנינו מיום מושלם, אביבי, ריחני ופורח. הלוקיישן הראשון היה בחוות ואדי ינשוף בין משמר הירדן לאיילת השחר, ממוקמת בין המטעים היפים של המושבה ראש פינה. החווה דוגלת בחקלאות אקולוגית, אורגנית ובשימוש בחומרים מתכלים.
החווה מייצרת נבטים משנת 2012 וכובשים זיתים, מכינים ריבות ופירות מיובשים מעצי הפרי הרבים הנטועים ביער המאכל.
טל בן סירה בעלת העסק קיבלה ירושה מסבא שלה, ידע וכלים לכבישת זיתים ומשם הדרך לרכוש חלקת אדמה חקלאית של 62 דונמים בגליל היתה די קצרה. החווה דוגלת בפארמה קאלצ'ר- חקלאות בת-קיימא או בעברית תַּרְבּוּת עֵדֶן היא גישה חקלאית, שיטת תכנון סביבתי ופילוסופיה צרכנית המבוססת על תחזוקה של מערכות יצרניות בנות-קיימא הפועלות באמצעות משאבים זמינים בסביבה הטבעית המיידית. חוקי היסוד של שיטת הפרמקלצ'ר הם הגנה על כדור הארץ ושמירה על זכותם של כל היצורים החיים בהווה ובעתיד להשתמש במשאבי הטבע.
לביקור וסיורים בחווה פנו לטלפון: 052-6945315מייל:vady.yanshuf@gmail.com
על הספסל ברקע של הנוף הירוק המדהים:
משם המשכנו למכוורת הכל דבש ביסוד המעלה, מכוורת הכל דבש הינה מכוורת בוטיק הממוקמת ביסוד המעלה. הכוורות פזורות ברחבי הגליל העליון ורמת הגולן. הדבש מיוצר מסוגי פרחים שונים כמו- אקליפטוס, שיזף, פרחי בר, רמת הגולן, פרחי קיץ ואבוקדו. במכוורת נהינו מסיור שהוביל עמית יוסף בעל המכוורת. עמית הציג לנו את עבודת הדבורה, עבודת הדבוראי, הקשר בין הדבורים ותרומתן לטבע.
ניתן היה לרכוש במקום דבש טבעי ומוצריו:
לתיאום סיור והתרשמות,פרטים עם עמית יוסף050-2275452מייל: amithakoldvash@gmail.com
עמוד הפייסבוק של הכל דבש:https://www.facebook.com/%D7%94%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%91%D7%A9-163613683775740
הנקודה הבאה –חוות דרך התבלינים חולתה, במיקום פסטוראלי, בליבו של עמק החולה נמצא מרכז המבקרים של חוות "דרך התבלינים – חולתה". חוויה לכל החושים, עם שפע גדול של תבלינים ותערובות המסודרים בצבעוניות רבה כשוק פתוח וססגוני. כאן תוכלו ליהנות ממאות תערובות, צמחי מרפא, תבלינים, עשבי תיבול, גרנולות משובחות ומגוון רחב של מוצרים גליליים.* כל המוצרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, מגיעים היישר משדות בית לחם הגלילית ומשולטים בידע העוזר להתמצא ולבחור את אלו המתאימים לכל אחד באופן אישי.
המקום מהווה חוויה לכל המטיילים, בדרך צפונה, או בחזרה ומאפשר להוסיף טעם מיוחד לטיול. גם תושבי האיזור כבר הרגילו עצמם לצרוך חליטות טבעיות וטריות, תבלינים ותערובות גורמה שמשדרגים כל ארוחה ועושים חגיגה במטבח וחוויית אירוח מיוחדת.
מנהלי המקום, אב ובנו, הצליחו ליצור אווירה משפחתית, מיוחדת, עם רוח של בריאות והרבה כבוד ואהבה לטבע. לדבריהם: "אנחנו מוכרים בריאות, איכות חיים והרבה רעיונות לכל שוחרי הבריאות וחובבי הבישול והאירוח. תחום שתופס אצלנו מקום מרכזי הוא צמחי המרפא, אשר בשנים האחרונות תפס תאוצה וגדלה המודעות לתועלות הרבות המופקות מהם לאדם,משחר האנושות ועד ימנו. את כל הסיפורים, הידע, הטיפים והשימושים אנחנו מעבירים במפגשים עם הלקוח, דרך המלצות על חליטות ייחודיות והרבה מוצרים נלווים הכוללים: רטבים, קונפיטורות, כלים מיוחדים, קנקני תה ועוד.
אריזות השי של החווה נארזות בעבודת יד לפי שיטה של הרכבה עצמית עם אותן בחירות שהלקוח מעוניין. מגוון האריזות גדול והן מעבירות רוח של טבע, בריאות, מקוריות ואותנטיות ששמחים לתת ולקבל.
קבוצות מטיילים זוכות כאן להדרכה על עוצמת התבלינים המלווה בדוגמאות פיקנטיות, סיפורים וטעימות. בנוסף, מומלץ להתעניין על סדנאות תוכן והרצאות אשר מדי פעם מתקיימות במקום. אפשר גם לסגור את המקום לערבי גיבוש ותוכן לקבוצות מאורגנות וליהנות ממקום שופע השראה, ריח וטעם מיוחד.מרכז מבקרים קבוץ חולתה
טלפון: 6915008 – 04שעות פתיחה:א'-ה' – 18:00 – 9:00ו' – 15:00 – 9:00שבת – 18:00 – 9:00
מנהלי המקום חיים ובן צוקרמן- 054-4885008
מייל: tavlinimhulata@gmail.לינק לחוות התבלינים בחולתה:https://www.derech-hatavlinim.co.il/%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%AA%D7%94/
התחנה הבאה – אירוח בוטיק שניר, במיקום הכי מושלם בצפון, על שמורת הבניאס בתפר בין הגליל העליון לרמת הגולן. מתחם אירוח לזוגות, משפחות וקבוצות בצפון, קרוב לאתר החרמון לנחלים ולכל האטרקציות בגליל ובגולן. ענת מנהלת את חדרי אירוח בוטיק של קיבוץ שניר ערכה לנו סיור במקום ובחדרי האירוח המקסימים.
בקיץ 2010 נפתחו בשניר 22 חדרי בוטיק מעוצביםהטובלים במרחבי דשא גדולים. כל החדרים צמודי קרקע. העיצוב נעשה ברוח הסביבה הטבעית של שניר ומתייחס למים ושפע הצמחיה שמסביב לקיבוץ.
בכל חדר בוטיק שני חדרים. בחדר השינה מיטה זוגית רחבה במיוחד,טלוויזית בכבלים L.C.D, שולחן איפור, כסא טואלט וארון בגדים, מזגן ויציאה למרפסת פרטית עם פינת ישיבה.
לכל חדר בוטיק מרפסת פרטית אליה יוצאים מתוך החדר. חלק מהחדרים צופים אל נוף צפון עמק החולה והרי הגליל העליון. באחד מהחדרים הותקנה מקלחת ג'טים מפנקת במקום ג'קוזי. חדר זה מותאם גם לאנשים בעלי מוגבלויות. במרחבי הדשא שבין החדרים יש שולחנות וכסאות לישיבה בחבורה או להתבודדות והתמזגות עם הטבע שמסביב.
בחדר השני יש מטבחון עם צלחות, כוסות וסכו"ם, מיקרו גל, מקרר ופינת קפה עם קומקום חשמלי, תה, קפה, נס קפה, סוכר וסוכרזית. בחדר זה גם ספה הנפתחת למיטה זוגית וטלוויזיית L.C.D, נוספת. כל חדר ממוזג על ידי מזגן עצמאי. בכל חדר בוטיק חדר אמבטיה ובו ג'קוזי זוגי. בכל חדר בוטיק ניתן להלין זוג ועד שלושה ילדים.בכל חדר בוטיק ג'קוזי ורצפת פרקט.
בחצר הקיבוץ תמצאו מגרשי משחקים לילדים, בריכה משופצת, מגרשי טניס וכדורסל ומרכולית.קיבוץ שניר הוא בסיס נוח לטיולים באיזור: שמורת מפל הבניאס ובה "השביל התלוי" נושקת לחצר הקיבוץ, החרמון נמצא במרחק של 20 דקות נסיעה ואתר תל דן נמצא 3 דקות משניר.
.
דף הפייסבוק של שניר אירוח בוטיק:https://www.facebook.com/snirsuites.co.il/שניר אירוח בוטיק: https://www.snirsuites.co.il/אשת קשר ענת ברוידא- 052-7276161מייל:anat@kbsnir.org.il
ארוחות הבוקר והערב מוגשות במסעדת ’אדמה‘ המשובחת.
מסעדת אדמה- היא חוויה של תרבות אירועים ואוכל- חוויה של טעמים, ריחות וצבעים.
באדמה קיטריינג לרגעים המרגשים ובשמחות משפחתיות,קייטרינג מקצועי ויצירתי, שיהפוך את האירוע לחגיגה אמיתית. חתונה, בר/בת מצוה, ברית/ה, שבת חתן או כלה, חינה או אירועי חברה מציעים קרנבל שלם של טעמים, צבעים וניחוחות. אנחנו נהנינו מארוחת צהריים עשירה שכללה דג סלמון עם חרדל דיז'ון , תבשיל בשר בקר, דג מרוקאי:
סלטים טריים, תוספות פחמימתיות כמו מג'דרה, אורז צהוב, מוקפץ אסייתי חרפרף עם עוף, אורז עם פטריות:
שעועית ירוקה ועגבניות שרי, סלט עגבניות חריף, לימון כבוש:
ושלב הקינוחים, שהכי התבלט היה בראוניז שוקולדי עשיר:
"אדמה- תרבות, אירועים ואוכל"- מביאה את בשורת אירועי האיכות בגליל העליון ובצפון הארץ בכלל. "אדמה" מציעה שרותי קייטרינג משובחים הכוללים את הפקת האירוע, ציוד, עיצוב ושירות, וכמובן- התפריטים המשובחים ששמם כבר התפרסם ברחבי הצפון ,מבית השף אבי כהן. בנוסף- ל"אדמה" אולם אירועים אינטימי מעוצב ויפיפה, הממוקם בקיבוץ שניר,בנקודה בה הגליל העליון נושק לרמת הגולן- בלב הנוף והטבע המתפרץ, שכמותו אפשר למצוא- רק בארץ ורק בצפון.בין אם תבחרו לחגוג בקיבוץ שניר וליהנות מהאווירה הקסומה, מהעיצוב המוקפד וממרפסת הדק היפהפייה, ובין אם תבחרו להזמין אליכם הביתה או לכל לוקיישן אחר, מצפה לאורחים שלכם חוויה קולינרית מפתיעה וססגונית.
במקום שני סוגי אירוח:
א) "אדמה-שירותי קייטרינג"- מערך שלם המגיע לכל מקום אפשרי- בבית, בטבע, כיד הדמיון- וכולל הכל: כלים, ריהוט, ציוד, עיצוב, הפקה וצוות שירות מקצועי ומפנק, וכמובן תפריטים עשירים ומיוחדים לבחירתכם.ב) "בית אדמה"- אולם אינטימי ומיוחד, המעוצב בקו קלאסי, נקי ויפיפה ובזכות מבנהו המודולרי, מתאים עצמו לאירועים בגדלים שונים, ובקווי אופי מגוונים. האולם מכיל עד 220 אנשים בישיבה סביב שולחנות, ומתאים לשמחות משפחתיות אינטימיות ולאירועים עסקיים בכל קונספט.* האולם מכיל עד 220 אנשים בישיבה סביב שולחנות, ומתאים לשמחות משפחתיות אינטימיות ולאירועים עסקיים בכל קונספט,בחוץ דק יפיפה אשר ניתן לשלב באירוע.קיבוץ שניר 04-6952404
לינק לאתר: www.adamaltd.co.il
תחנה סופית בעמותת יערות מאכל בגליל אשר הוקמה ביוני 2016. בימים אילו עמלים בעמותה על הקמת יער המאכל הראשון –חלקת יער שיש בה הכול ביער קורן ליד קיבוץ הגושרים. חזון העמותה הוא סביבה בריאה, קהילה מעורבת ויצירת מערכת של מזון טבעי, אורגני, זמין ובשפע לכולם.
הרעיון שעומד בראשית היוזמה, הוא חיבור של אנשים עם הטבע, חיבור של האדם עם האדמה. להבין מה טומנת האדמה בחובה, ולהעמיק את הקשר ביניהם, תוך קבלת היכולת הטבעית של הקרקע ומה שהיא מספקת לאדם. מתוך כבוד שמביא אתו תוצרים נפלאים.
להשיב את הסדר על כנו – תפוז בחורף, ענבים בקיץ:
לכולנו מוכרת התופעה המוזרה שניתן לקנות בסופר – תפוזים בקיץ וענבים בחורף, אפילו כשבחוץ על פסגת החרמון יורד שלג קר. עמותת יערות מאכל בגליל מבקשת ליצור מחדש חיבור לעונות השנה, חיבור בין מה שאנו אוכלים לבין כמות הגשמים במועדם וכמות אור השמש במועדה. כמו גם חיבור לאלמנטים הטבעיים שקיימים באזור מסוים, ואיתם ובזכותם לעבוד את האדמה, ולקבל את כל הטוב שיש לה לתת לנו, בלי ניצול ובאהבה.
את הסדנאות של יערות מאכל בגליל מקיימים בתוך חלקת יער, שמיועדת להיות המעבדה החיה, שבה אוספים ולומדים כלים ברי קיימא וכלי פרמקלצ'ר. את הידע הרב שתפגשו בסדנאות השונות – מביאים איתם אנשי העמותה וחבריהם מתחומים שונים – הקשורים לאיכות הסביבה, לאקולוגיה, לקיימות לפרמקלצ'ר ולתחומים נוספים, המכניסים בחוויה הבלתי נשכחת הזו רובד של לימוד מעמיק שאפשר יהיה לקחת הביתה, ולהעביר הלאה; בין אם אתם גרים בטבע על ראש ההר או בבקעה, ובין אם אתם גרים בלב עיר סואנת. הרעיון הוא לבחור בחיים מיטיבים עם כדור הארץ והסביבה. חיים המקשרים אותנו עם האדמה. אדם ואדמה.
החברים הפעילים עומלים על הקמת יער "האם". זהו יער מאכל 'קורן' הממוקם צפונית לקיבוץ הגושרים ומשתרע על פני 25 דונם למרגלות אתר העתיקות "תל חסס". ביער זה מקיימים המתנדבים את החזון הלכה למעשה: בשלוש שנים האחרונות נטענו מאות עצים ושיחים, עשרות אירועי קהילה חינמים לתושבי האיזור, סדנאות שטח, קורסים מקצועיים בתחום הסביבה והקיימות וכן תיירות אקולוגית וחוויה גלילית כמו שרק אנשי שטח יודעים להעביר. בכדי להגיע לביקור או להגיע להתנדבות.
אנשי קשר, יובל לייבוביץ'- 054-2656033 או כנרת- 054-2806071מייל: kineretgood@gmail.com
האתר של העמותה: https://www.facebook.com/galilfoodforests/?__tn__=K-R&eid=ARDc- AWQTAAEczjAZ1TVq9mSt9MU0DpKcw3sqDcLsOiQmWwLoFx1Qu44fs7aqrFGkL86cQY-AXNJw-T&fref=mentions
חברי העמותה מקיימים פעילויות שאליהן הם מזמינים את הציבור הרחב. הפעילויות כוללות ליקוט, ובסופו הכנת ארוחות ממה שמצאו המשתתפים. אך, חוץ מארוחה משותפת נעימה, מבקשת עמותת יערות מאכל ללמד את מהות ההקשבה לאדמה ולעונות השנה, ולקחת את הידע הזה גם הביתה, ואחר כך ליישם אותו ביום-יום.
יש לנו ארץ יפייפיה – צאו וטיילו
כתיבת תגובה