6 במאי – בר אוכל שכונתי בתל אביב

6 במאי – בר אוכל שכונתי בתל אביב

ביום שלישי האחרון נפגשתי עם חבר ב-6 במאי, בר שכונתיבאווירה תל אביביתמשוחררת(מול קולנוע רב חן)במרכז תל אביב, מקום אידאלי לדרינק ונשנושים.הבר ממוקםבבניין באוהאוס בלב כיכר דיזינגוף המתחדשת אשר הינו נקודת חיבור בין רחובות דיזינגוף, ריינס, פינסקר, בן עמי וזמנהוף, בר שהיה לימתחת לרדת מזה כ6 שנים, לא ברור לי איך לא הייתי פה עד היום.6 במאי נפתח בקיץ 2013 והוא מבית היוצר של ה–5 במאי שפתח את סצנת הלילה בשוק מחנה יהודה בירושלים.

6 במאי, מקום שאפשר לאכול בו טוב ולא לשלם יותר מדי, התפריט פה מבוסס עלחומרי גלם מקומיים וטריים וההשראה מירושלים.מטבח ישראלי שמתבסס על מרכיבים מקומיים: טחינה, ירקות מהשוק כמו עגבניות ופלפל חריף.תפריט אוכל מקומי והואVegan Friendly המשלב מגוון מנות צמחוניות לצידו של המבורגר מופתי עם מגוון תוספות וסיניית בשר ועוד.
התפריט מתומחר בצורה הוגנת על מנת להתאים לכל כיס בכל ימות השבוע גם באמצע שבוע וכמובן גם בסוף השבוע.

בתפריט משתמשים בביצי חופש אורגניות ,בשר בקר ישראלי מגידול חופש.
במנות הראשונות: בטטות אפויות ולאבנה תוצרת בית,כרובית אפויה טחינה וסחוג,ברוקולי עם פרמז'ן ,סביח בצלחת וצ'יפס עבודת יד עם פרמז'ן.במנות העיקריות:בורקס תרד קדאיף,סינייה עם אורז ובשר בקר טחון, המבורגר מבשר "חי בריא" לצדמנה טבעונית עם אורז, ירקות וטופו. עוד בתפריט אלכוהול מגוון כמו מבחרבירות, יינות,קוקטיילים במחירים מזמינים וצ'ייסרים במחירים מצחיקים.

הגענו אל הבר בשעה 19:00 בערב כאשר אפשרויות הישיבה הם בחוץ תחת כיפת השמיים- אידאלי לישיבה לקבוצות ויש גם מקומות בפנים על הבר המשקיף החוצה ואנחנו מצאנו שולחן אינטימי עם 2 כסאות גבוהים בתוך החלל הפנימי הממוזג.

החבר שהייתי איתו הזמין בירה גולדסטאר מהחבית, קרה וצוננת ואני בחרתי בקוקטייל על בסיס ג'ין ומלפפונים, קוקטייל קלאסי שאני מאד אוהבת.עם הדרינקים קיבלנו צלוחית עם עלי רוקט עם זסט לימון מעל, מקלות סלק מאודה ובוטנים קראנצ'ים, אחלה נשנוש ליד, מפתיע, טעים ובריא.

החלטנו לחלוק שתי מנות ראשונות, האחת – סביח בצלחת, חציל אפוי, ביצה אורגנית חצי קשה, טחינה -סחוג, לימון כבוש, עגבניה, פטרוזליה, מוגש עם לחם בצד. על צלחת לבנה ומעל נייר אפיה קיבלנו חציל עסיסי קלוי עם ביצה אורגנית חצי קשה בנגיעות של טחינה קרמית מצוינת וסחוג חריף, לימון כבוש בצבע צהוב בוהקשהשתלב נהדר עם העגבניות המרוסקות, הטחינה והפטרוזילה. בצד קיבלנו פרוסות לחם גדולות וטריות, מנה ישראלית, כייפית וקלילה !

בנוסף הזמנוברוקולי פרמז'ן, ברוקולי חלוט שמן זית, פרמז'ן ולימון, היה בא לי איזה ירק קליל ומרענן לערב קייצי שכזה הברוקולי סיפק לי את התשובה. על נייר אפייה קיבלנו ברוקולי טריים שנחלטו ושודכו לגילופי גבינת פרמז'ן וזסט לימון שהעניק פרשיות מעל.שתי המנות היו טעימות ובעיקר טריות.

המשכנו למנות העיקריות,שיערות קאדיף גבינת עזים,גבינה בולגרית, תרד חלוט, מוגש עם ביצה אורגנית חצי קשה, טחינה ועגבניות. מין גרסה לבורקס אך עם שימוש בשיערות קדאיף במילוי גבינת עזים,גבינה בולגרית ותרד חלוט שזה תמיד שילוב טוב בין השניים. הקדאיף הוגש עם ביצה קשה מעל, טחינה בנגיעות סומק מעל ועגבניות מרוסקות עם סחוג. מנה מפתיעה וטעימה !

בתפריט שני סוגי המבורגרים, האחד רגיל – המבורגר "חי בריא, 140 גרם בשר בקר, חמאה, איולי ורוקט ויש גם בייקון צ'יזבורגר. אנחנו בחרנו בבייקון צ'יזבורגר, קציצה עסיסית של בשר "חי בריא" במידת עשייה מידיום מושלמת כפי שביקשנו. הבשר היה טרי, אדום ונימוח. הקציצה הונחה בין שתי לחמניות אווריריות במריחה של חמאה ועלי רוקט רעננים. הצ'יבורגר הוגש עם צי'פס בעבודת יד שהוכן במקום עם גילופי פרמז'ן, טעים טעים שנזלל חיש קל וקערה של איולי טבעוני במרקם סמיך שהוסיף טעמים. הופתעתי לגלות פה המבורגר מעולה כ"כ ג'וסי ושופע טעם שממש לא ברור לי איך המקום הזה לא נגלה אלי כבבר לפני 6 שנים !

כך הוא נראה מבפנים:

לסיכום,כייף לגלות בר אוכל מקסים במרכז תל אביב עם אוכל נהדר שמתאים גם לצמחונים וטבעונים שבחבורה במחירים כ"כ נוחים.האווירה פה צעירה והשירות נהדר.6 במאי
בן עמי 13כיכר דיזנגוף (מול קולנוע רב חן)תל אביבטלפון:072-241-0551

HAPPY HOUR ראשון עד חמישי 19:00-20:00 – 50% על כל האלכוהול.
פתוחים כל יום מהשעה 19:00 ובשישי שבת מ12:00 בצהריים.לינק לאתר:https://6inmay.co.il/

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי:https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי:https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *