אולימפוס – מסעדת יוונית בלקנית אותנטית וותיקה בתל אביב

אולימפוס – מסעדת יוונית בלקנית אותנטית וותיקה בתל אביב

ביום ראשון האחרון קבעתי עם חבר במסעדת אולימפוס המיתולוגית, מסעדה יוונית וותיקה שקיימת משנת 1932 אשר שכנה בפינת הרחובות הקישון ולוינסקי והייתה החממה ובית הגידול למסעדות בלקניות אחרות בתל-אביב. בגלגול החדש עברה המסעדה לרחוב קרליבך 7, מול מה שהיה פעם בית ´מעריב´בתל אביב.

מדובר על מסעדה ,עסק עממי ומשפחתי וותיק שכיום יונה נחמן מנהל עם בנו גדי את המסעדה יחד עם מלכה רעייתו. באולימפוס אוכל מנחם שמעלה זכרונות של בית חם וארוחות משפחתיות. הרבה מהלקוחות מגיעים אליה כדי להיזכר במאכלים ״בית אמא״ במין ריגוש ונוסטלגיה. התפריט פה נשען על מסורת והיסטוריה, מטבח עם הרבה נשמה "ויד" מעולה לבישול. אוכל יווני אותנטי, החל מסלטים נהדרים (טריים או כבושים) ,מוסאקה נהדרת, ממולאים ועד לקינוחים.
המסעדה פועלת בימי חול רק בשעות הצהריים מהשעה 12:00-17:00
תפריט האוכל פה הוא יווני-בלקני: מאזטים, סלטים, ממולאים קרים וחמים, פשטידות, מרקים, מנות עיקריות על גריל או בתנור וקינוחים. התפריט לא השתנה לאורך כל השנים אם כי הוכנסו בו כמה מנות חדשות כמו קבב במילוי מוצרלה ותחתיות ארטישוק ברוטב לימוני למשל. פריט השתייה כולל מספר בירות, יין לבן ואדום פשוטים, אוזו, משקאות קלים ועסיס פטל (גזוז של פעם).

לאחר זמן קצר מהרגע שהתיישבנו קיבלנו על חשבון הבית צלחת עם מאזטים לחלוקה:
סלט צנוניות, סלט כרוב חי ושמיר, חצילים מטוגנים וכבושים רכים וגמבות אדומות כבושות בתיבול מאד עדין בטעמים לא משתלטים. מצד שני לא היה חסר תיבול, זה היה בול מאוזן כזה.

בנוסף אכלנו אפיו – שורש סלרי וגזר בתחמיץ, סלט קליל אשר מכיל קוביותשורש סלרי ושורש פטרוזיליה בבישול מהיר עם מים ,מיץ לימון, קצת עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור שלמים ומלח גס.
אכלנו גם מנה של כרובית וגזר מבושלים בעדינות עם בצל ירוק קצוץ מעל. הסלטים היו טובים והםהוגשו עם סלסלת לחם לבן טרי פרוס לחתיכות גדולות.כמו כן אכלנו פבה פול טרי ובמיות קטנטנות ברוטב עגבניות ובצל חמים ומימי. המנה הוגשה בצלחת קטנה, הבמיה הייתה רכה אך לא מדי שהתפרקה או משהו כזה והשתלבה נהדר עם רוטב העגבניות, מנה טעימה.

המשכנו עם פשטידת תרד פרמז´ן ומוצרלה, מנה לא כ"כ גדולה אך טעימה ומופלאה. הפשטידה כ"כ רכה ונימוחה כאילו הייתה במרקם של ענן. השילוב הזה בין התרד לפרמז'ן ורוטב הבשמל הוא פשוט מושלם שיצר פשטידה אווירירית כ"כ טעימה שזזלתי אותה תוך שניה וחשבתי לעצמי בראש איך בא לי לפחות עוד 4 (!!) חתיכות ממנה, שכה יהיה לי טוב !

הזמנו עלי גפן וקישואים חמימים ממולאים באורז צימוקים ועשבי תיבול ברוטב יוגורט מתפריט המנות הראשונות.על צלחת אובלית לבנה קיבלנו קישואים קטנים ועלי גפן ממולאים, הדבר שמייחד אותם אלו הצימוקים שמעניקים מין מתיקות מעודנת בתוך המנה שנותנת קונטרס לרוטב היוגורט החמצמץ שהיה קריר.

אחרי הפוגה קלה של אכילה ושיחות עם החבר על הא ודה המשכנו למנות העיקריות, כמובן שהזמנו את המוסאקה שהייתה סופר קלילה ואוורירית. הבשר בה היה נימוח ותובל בעדינות והשתדך לשכבות החצילים הרכות שלא היו מרות (שזה כבר נקודת זכות.) אהבתי במיוחד את רוטב הבשמל העשיר מעל המוסאקה שהיה במרקם סמיך ומענג שדמה לשמיכונת מעל המוסאקה. כמו כן חלקנו תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שמנת וחרדל, תחתיות הארטישוק והבשר היו נימוחים ובמרקם אוורירי וקליל במיוחד ששודכו לרוטב לימוני נהדר שהולך מצוין עם טעמי הארטישוק. גם פה ניחנה יד עדינה של הטבח בהוצאת המנות, האוכל טעים ואין פה טעמים עזים ומשתלטים מדי.

עוד בתפריט שלהמנות העיקריות על הגריל תמצאו קבב של המסעדה וכמובן שלא שלא יכולנו להתאפק ובחרנו כל אחד בקבב יווני במילוי מוצרלה בתיבול הבית, אחד לכל אחד. נהנינו מקציצת קבב עסיסית, מלאת מיצים בתיבול ביתי, מרגישים בה שפע של עשבי תיבול ושוםש נעשתה על הגריל וקיבלה את הטעמים המפוחמים ממנו. היה היחס טוב בין בשר העגל לשומן, קציצה עסיסית עם אחוז שומן טוב כך שהקציצה לא דחוסה אלא קלה ואוורירית,עשויה בול כמו שצריך. מה שהיה מיוחד בקבב הזה שהוא היה במילוי של גבינת מוצרלה שנמסה כמו לבה בתוך הקציצה. הוי לשחיתות כמה זה נפלא. אם כבר אחטוף התקף לב ואהיה בדרך לאיכילוב בבקשה שזה יהיה עם קציצה כזו שגבינה נוטפת בה מכל עבר.

וכך זה נראה מבפנים שכל גבינת המוצרלה נמסה בתוך הקבב העסיסי:

כל המנות העיקריות כוללות 2 תוספות לבחירה:אורז/ שעועית לבנה בתנור/שעועית ירוקה/ פירה/אפונה/תפוחי אדמה בתנור. אנחנו בחרנו בקצת מכל דבר – אורז לבן, שעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה בתנור.
על צלחת לבנה עגולה קיבלנו אורז לבן שכוסה בתבשיל שעועית אדומה ברוטב עגבניות טעים ובתיבול עדיןו תפוחי אדמה בתנור בבישול ארוך שהיו רכים.

כל הקינוחים מוכנים ע"י יונה במקום באהבה גדולה, הם אינם פרווה וטוב שכך. בחרנ ובקרם קרמל – פודינג מעולה במרקם יציב, מתוק אך לא מדי, מושלם לסיום מתוק לארוחה.
בנוסף צ'ופרנו עם קינוח נוסף –יוגורט באפלו וקונפטוריית ריבת משמש מיובש שיונה מכין במקום. יוגורט הבאפלו מטבעו במרקם סמיך ועשיר וטעמו ניטרלי שהתלווה לקונפטוריית משמש מתוקה. כייף !

לסיכום, יצאנו שבעים ומאד מסופקים ממסעדת אולימפוס, האוכל פה יווני אותנטי, טעים ומנחם באווירה ביתית. שילוב מנצח של אוכל שנשען על מתכונים ומסורות מהעבר עם טבח שמכין את האוכל ביד עדינה והאהבה גדולה.השירות פה אישי ,מתייחסים אליך כבן משפחה, הבעלים הוא אחד האנשים הכי נחמדים בעולם.
מ-א-ד כדאי להזמין מקום מראש לשבת בצהריים כי תמיד מפוצץ וצריך להזמין מראש!
אולימפוס
רחוב קרליבך 7, תל אביב יפו
טלפון: 03-5621658
שעות פתיחה: א׳ -ה׳: 12:00-17:00
יום שבת: 12:00-17:00
יום שישי: סגור.
לינק לאתר אולימפוס
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: עדי עזרא פייסבוק
לאינסטגרם שלי: עדי עזרא אינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *