בירלוגה Beerloga, בר מסעדה בנתניה עם מבחר של 40 בירות מהחבית
בירלוגה Beerloga בנתניה, בר מסעדה באווירה אירופאית אותנטית. מקום אידאלי למפגש עם חברים, לחגוג בו אירועים חברתיים וארוחות משפחתיות. במקום מעל 40 סוגי בירות מהחבית לצד תפריט אוכל עשיר ומגוון הכולל מנות בשרים מהמעשנה שזה כבר ערך מוסף ומבורך למקום, עוד סיבה למה כדאי להגיע לכאן.
אז מי שמאס כמוני לשתות עוד פעם גולדסטאר ועוד פעם היינקין כי זה מה שהכרנו והיה לפני 20 שנה אז יש ברים שיש בהם ברזי מזיגה של בירות מהחבית מחו"ל לצד בירות בוטיק ישראליות. בבר סוגים שונים של בירות בהירות, כהות, בטעמי פירות, עשבי תיבול ועוד. זה כבר כמה שנים שאנשים מתחילים להתעייף מברזי הבירה הסטנדרטיים ומחפשים טעמים חדשים ומפתיעים בכוס השיכר שלהם. הפעם מצאתי את מבוקשי ב-Beerloga, בר מסעדה עם מבחר רחב וחסר תקדים של בירות חבית אקזוטיות ומיוחדות מכל העולם:
בחביות תמצאו בין השאר בירות בוטיק מהארץ, נגב אואזיס, מלכה בלונד,בזלת והדובים. בירות מהעולם: Pilsner edelweiss ,estrella damm ,blue moon, peroni ,benediktiner ,la chouffe ועוד.
בתפריט מנות בשר מיוחדות בגריל או מהמעשנה, נקניקים גרמניים קלאסיים, מבחר המבורגרים וסלטים מסורתיים מכל רחבי העולם. בנוסף למסעדת ״Beerloga״ יש מעשנה משלה ובה מכינים פורל מעושן, כנפי העוף ושאר מעדנים מיוחדים שלא תמצאו בשום מקום אחר. תמצאו פה את השילוב המושלם של בירה קרה וצוננת היישר מהחבית (40 במספר, לא פחות ולא יותר!) להמבורגר לוהט ובשר מעושן חם.
תחילה בחרנו בירות מהחבית מהמבחר המשגע והמגוון במקום, הוא בחר בבירה אסטרייה דאם, לאגר קלאסית בסגנון פילזנר, קלילה ומרעננת. טעמה עדין ומרירותה נמוכה, והיא נתפסת כמתאימה לשתייה בכל סיטואציה, 5.4% אלכוהול. אני בחרתי בבירת חיטה בנדיקטינר Benediktiner weissbier – בירת חיטה מבוססת על מתכון מסורתי של מנזר אטל שבבאווריה. בירת חיטה גרמנית קלאסית עם ריחות של בננה וציפורן, טעם מתקתק-חמצמץ של בירת חיטה ומראה מרהיב עם ראש קצף.
במנות הראשונות תמצאו כדורי גבינה, קוביות חלומי מטוגנות, כנפיים מהמעשנה ברוטב לבחירה, קרפצ׳ו טונה/בקר, פטה כבד עם ריבת בצל, ברוסקטות עם גרבלקס סלמון וגבינה ועוד. בנוסף מבחר נקניקיות: נקניקיות מעושנות,נקניקיות בשר לבן וגבינה מעושנת, נקניקיות צ׳וריסוס מבשר בקר (חריף), נקניקיות כבש ופלטת נקניקיות הבית אשר מוגשת עם פירה מתפו״א, כרוב כבוש ורוטב חרדל. תחילה פתחנו את הערב עם נקניקיות מעושנות אשר הוגשו עם רוטב קימ-צ׳י ופלטת בשרים מהמעשנה של המקום שכללה פילה בסטרומה-גרסה תורכית של נקניק בכבישה יבשה, כנפי עוף ופרוסות צ'אך – מהנתח האחורי של העגל. לבשרים היה טעם מעושן והתיבול היה עדין, בהחלט יריית פתיחה מוצלחת. תענוג לנשנש בשר מהמעשנה לצד בירות קרות וצוננות מהחבית הרי שזה שילוב נהדר.
המשכנו למנות העיקריות ופה תמצאו מגוון של בשרים על הגריל: סינטה בקר, בריסקט מעושן, רגל בשר לבן, T-Bone כבש, פילה סלמון ופורל מעושן לצד מבחר המבורגרים: מזרחי עם בשר כבש, צ'יזבורגר, מקסיקאני עם גווקאמלי,רוטב צ'יפוטלה וגבינת צד'ר, המבורגר עם גבינת בלו צ'יז, איטלקי עם עם רוטב פסטו ומוצרלה פרסקה ועוד. בנוסף בתפריט, מגווןסלטים: סלט קיסר עם סלמון ושרימפס/ חזה עוף, סלט עם טונה אדומה וביצים, סלט ישראלי ועוד.אנחנו בחרנו סטייק אנטריקוט, 400 גרם מיושן אשר הוגש עם ירקות על הגריל. הסטייק הוגש במידת עשייה מידיום (כפי שביקשנו כמובן) כשהבשר בפנים אדום, רך ועסיסי ומעליו פוזרו קונפי שום מתקתק. שידרגנו את התוספת של הצ'יפס שמגיעה בצד לצ'יפס עם סלייסים עבים של בייקון קריספי שזה מעדן, שחיתות זה פה.
בגזרת פירות הים תמצאו בתפריט מנות עם רטבים שלשום ויין / שמנת וגבינה / רוטב תאילנדי,טבעות קלמרי מטוגן בציפוי פירורי לחם ושרימפס בטמפורה. אנחנו בחרנו בקוקטייל פירות ים, שרימפס, קלאמרי ומולים ברוטב שום ויין סמיך וטעים. עם המנה הוגשו ברוסקטות שהיה כייף לנגב איתן מהרוטב העשיר היישר מהצלחת.
בדרכי לשירותים פסעתי דרך הבר המוארך עם 40 ברזי הבירה השונים ואחרי ששוחחתי מעט עם הברמנית החמודה שהייתה סופר מקצועית ואינפורמטיבית חיפשתי המלצה על בירה מיוחדת שטרם טעמתי.
הזמנתי בהמלצתה בירה שטיגל ראדלר Stiegl Radler מאוסטריה. מדובר על משקה קיצי המבוסס על ערבוב של בירת לאגר בהירה וקלילה עם מיץ פרי הדר ופה הלכו על מיץ אשכולית אדומה. משקה סופר קליל ומרענן, מתקתק ומריר בדיוק במידה , מעט מזכיר את הסודה של שוופס, 2% אלכוהול. הבירה הוגשה עם צ'ייסר של קמפרי מריר שהוכח כשילוב מצוין בין טעמי הבירה של האשכולית האדומה לקמפרי המריר.
לקינוח בחרנו בדב הלבן –מוס נוטלה בשילוב מוס שוקולד לבן על מצע של ביסקוויטים בציפוי עדין של גנאש שוקולד לבן. קינוח מתוק אך לא מדי שלווה עם ענבים טריים , משחק של טעמים ומרקמים. סיום מתוק לארוחה נהדרת.
בירלוגה Beerloga
התרופה 8, נתניה.
טלפון: 09-743-1411
שעות פתיחה:א' – ד': 01:00 – 12:00ה' – ו': 03:00 – 12:00
יום שבת: 01:00 – 12:00
לינק לאתר: http://beerloga.co.il/? fbclid=IwAR2JEbwq0ETybkqOfivYTblh0aQZnFofccdV9d7qLkh-eAkEFD7j9Si-mHI
דף הפייסבוק:https://www.facebook.com/BeerlogaRestaurant
צ'ירס
כתיבת תגובה