חצ'אפוריה בשוק מחנה יהודה בירושלים – טעימה מהמיטב של המטבח הגרוזיני

חצ'אפוריה בשוק מחנה יהודה בירושלים – טעימה מהמיטב של המטבח הגרוזיני

יום חמישי אחרי שבילינו את רב היום בבריכה של מלון ענבל בחרנו לסיים את יום הכייף בירושלים בחאצ'פוריה מקום שקיבלתי עליו המון המלצות. המסעדה פתוחה מ-2009 והיא ממוקמת בשוק מחנה יהודה בלב השוק הכי תוסס בישראל. החצ'אפוריה הפכה לשם דבר לבאי השוק במחנה יהודה, היא מתמחה באפייה גרוזינית ומגישה לסועדים אוכל גרוזיני ביתי בטעם של פעם לצד משקאות תוססים בטעמים מרתקים מהמולדת הישנה. תכל'ס אין דבר יותר מנחם ממאפה פחמימתי חם שיוצא טרי מהטאבון במילוי עסיסי של גבינות וירקות.

החאצ'פוריהעל-שמו של החצ'אפורי-המאפה הגרוזיני המפורסם.חאצ'ו- גבינה, פורי – לחם.בגרוזיה ישנם מספר מחוזות שכל מחוז מתגאה בחאצ'פורי שלו.טנגו שביט שמנהל את המקוםמגיש אוכל גרוזיני אותנטי שהוא גדל עליו,מאפים מנחמים מבית אמא.במקוםמאפים חלבייםעשויים מבצק עלים או מבצק שמרים במילויגבינות גרוזיניות אמיתיות, וכוללים ייצוג של גרסאות חצ'אפורי מכל רחבי גרוזיה.

הכל מיוצרבמקום ומוגש טרי היישר מהטאבון,אין דברים שהוכנו מראש.את הבצק מכינים ופותחים במקום, ממלאים אותו בשלל גבינות גרוזיניות איכותיות ומילויים נוספים כמו תפו"א, גבינה עם תרד, שעועית מנומרת ועוד.כל המנות עשויות מחומרי גלם איכותיים ומובחרים, בלי חומרים משמרים ובלי שיטות הקפאה והפשרה למיניהן.התפריט מצומצם וכוללסלט גרוזיני אסלי שנחתך במקום,פחלאולי- סלטי פתיחה מסורתיים: כדורי ממרח סלק, ממרח תרד, רול חציל וגמבה אפויים ממולאים באגוזים ,ירק ושום אשר מוגשים עם לחם.כשנכנסנו היה תור ארוך של אנשים בקופה אבל הכל התנהל בזריזות ובהחלט היה שווה לחכות.לבנתייםהזמנו גזוז גרוזיני בטעם אגס:

ובחרנו ב-2 סוגי מאפים, האחד-מנת הדגל שהוא האצ'רולי – סירת שמרים ממולאת בגבינות עם ביצת עין. מאפה שמנמנן מבצק שמרים בצורה של סירה אשר מוגש עם שפע של גבינה גרוזינית, ביצת עיןכשהחלמון שלה נוזלי ומעט חמאה מעל. כל מה שנותר לעשות הוא לערבב ולטבול את המאפה בכל תערובת הגבינה והביצה,שזה פשוט מענג.המאפה החם שיצא הרגע מהטאבון הוגש על מגש עם 2 מטבלים וסלט גזר המפורסם שמלווה את המסעדה מיום הפתיחה וזכה לשבחים רבים עםגזר, כוסברה, שום וצ'ילי,ללא תוספת תשלום וקערית קטנה של חמוצים שהעניקו רעננות וקלילות לצד המאפה.

המאפה השני היהחצ'פורי פּנוֹבָאני, מקור המאפה בעיר הבירה בטביליסי והוא מוגש רק באירועים מיוחדים בשל ההכנה המורכבת. מדובר במאפה שכבות (פירוש המילה פנובי הוא שכבות), מבצק דקיק אשר מזכיר בצק עלים ומקפלים אותו שוב ושוב על שמן עם מלית של גבינות וביצים. סוג של בורקס מבצק עלים מקופל שכבות שכבות על שמן (נראית עבודת ידיים מטורפת שכוללת מיומנות) במילוי שופע של גבינות ותרד. מאפה חם טרי וטעים ביותר שקשה לעמוד בפניו!

כמו כן הזמנו סלט מרענן לצד המאפים הנהדרים, סלאטה – סלט גרוזיני אסלי שנחתך במקום; הסלט הורכב ממלפפון, עגבניות, בצל סגול והרבה כוסברה.

המלצה חמה לכל חובבי הפחמימות – כי אין יותר מנחם ממאפה טרי וחם שיוצא מהטאבון במילוי שופע של גבינה.

כאמור המנות פה מוכנות ממש ברגע ההזמנה ומגיעות כשהן הכי טריות שיש.השירות במקום הינו חמים וביתי.
החאצ'פוריה.
השקמה 5, שוק מחנה יהודה.ירושלים.

טלפון: 02-537-3630
לינק: http://hachapuria.rest.co.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *