פלוקה – מסעדת דגים,פירות ים ואוכל ים תיכוני חדשה בעיר העתיקה בעכו
שבת בצהריים חברותיי ואני הצפנו לעכו ואחרי שטיילנו בשוק הצבעוני של עכו בעיר העתיקה הגענו לפלוקה, מסעדת דגים,פירות ים ואוכל ים תיכוני חדשה. זה לא סוד כשרוצים לאכול דגים ופירות ים טריים אוכלים בעכו עם סחורה טרייה היישר מנמל הדייגים.
פלוקה היא מסעדה בסגנון ים תיכוני בניצוחו של השף סעיד שאמי, דמות די מוכרת בעכו. שף ומורה לטבחות כבר 13 שנים ברשת החינוכית של אורט. שף שאמי במהלך השנים טייל ברחבי העולם ועבד במטבחים באפריקה, אירופה וכשף בספינה. במסעדה החדשה שפתח הוא הביא את כל הנסיון רב השנים שלו, ניחוחות וטעמים מיבשות רחוקות.
המסעדה נפתחה לפני 4 חודשים והיא ממוקמת בכניסה לעכו העתיקה. המסעדה בעיצוב אותנטי עם אלמנטים מהים, כמו רשתות דייג ותמונות של דגים שונים ופריטים דקורטיביים בצבע כחול של ים. עיצוב בסגנון עתיק לדומה לכפרי הדייגים באזור הים התיכון שמהווים את התפאורה המושלמת לארוחה נפלאה:
כאמור מדובר על מסעדת דגים ופירות ים שמתבססת על הסחורה הטרייה מנמל עכו עם אוכל אותנטי וטוויסט של השף. בפלוקה הכל טרי, מהים אל הצלחת והתפריט משתנה לפי העונה ולפי מה הדגה באיזור ומה שהשף מוצא בשוק, חומרי גלם טריים ,ירקות ופירות היישר מהשוק יחד עם עשבי התיבול הסמוכים למסעדה.
בתפריט מנות ראשונות כמו סשימי סלמון, סביצ'ה, טרטר סלמון כבוש, אנשובי כבוש בשמן זית מלח ובזיליקום.במנות העיקריות: דניס /לברק מטוגן, קלמרי ושרימפס מטוגנים, קוקי סאן ז'ק בשמנת וג'ינג'ר, בשר סרטנים בשמנת ואצות ים, סרטנים כחולים ברוטב שמנת שום ועוד. גם מי שאינו חובב דגים ופירות ים ימצא את מבוקשו במסעדה, מנות כמו פילה בקר, ביף סטרוגנוף ובהזמנה מראש אפילו כבד אווז. כמו כן יש גם מנות צמחוניות וטבעוניות, סוגים שונים של מרקים או דלעות ממולאים בפסטה ועגבניות מיובשות.
תחילה הזמנופלטה עם סלטי הפתיחה של המסעדהשמתאימה למספר סועדים, סוגים שונים של סלטים משתנים לפי עונה אשר מוגשים עם פיתות טריות. תאבולה סלט לבנוני -פטרוזיליה קצוצה, נענע, בורגול דק מעוטר בלימון, שמן זית ומלח, צזיקי סמיך עם שמיר קצוץ, לאבנה חרפרפה עם אגוזים מעל, סלט כוסמת ועדשים שחורות וחומוס סמיך וטעים שהוא מכין במקום, סלט עגבניות שרי וקוביות גבינה פטה,סלט עשבי תיבול עם שמיר מאד חמצמץ ומרענן, סלט ירקות טרי בתיבול של שמן זית, לימון, מלח ופלפל, סלט כרוב טרי וסלט תורכי. פתיחה מצוינת ומגוונת לתחילת הארוחה.
הזמנו שתי מנות פתיחה, האחת – סביצ'ה דג טרי שהגיע בצורת הגשה אססטית בכפות פלסטיק אדומות. המנה השניה- קלאמרי על הפלנצ'ה על מצע של לאבנה סמיכה וחרפרפה, שילוב מצוין בין טבעות הקלאמרי שנצרבו ללאבנה חמצמצה וחרפרפה, את המנה קישטו עגבניות שרי ושמיר.
חברתי הזמינה דג לברק שלם צרוב על הפלנצ'ה בתוספת אנטיפסטי. הדג הותקן כהלכה כאשרעור הדג היה קריספי ובשר הדג היה לבן דבר שהעיד על טריות הדג ובשרו היה רך. הדג לווה עם ירקות צלוים על הפלנצ'ה, קישואים, בטטה ועגבניות שרי.
המשכנו עם לנגוסטין על הפלנצ'ה שהוגש על פלטה מתכת עם חלוקי נחל ששמרו על החום של השרימפסים. המנה הוגשה עם גרגירי חומוס מבושלים ומתובלים כמשעליהם נמזגה טחינה סמיכה.
כמו כן בחרנו לחלוק סטייק אנטריקוט במשקל 400 גרם שהגיע בצורת הכנה מיוחדת. סטייק האנטריקוט אף הוא נרכש מהאיטליז ליד בשוק בעכו. הסטייק הוגש לשולחן כנתח טרי משוח בשמן זית כתית מעולה. הסטייק הוגש על פלטת ברזל רותחת והשף צלה לנו את הסטייק מעל והכין אותו במידת עשייה של מידיום, בשר אדום מבפנים, רך ועסיסי.
וכך זה נראה לאחר הצלייה של מספר שניות על ידי השף שאמי:
קינחנו עם קפה שחור מסורתי וכנאפה במילוי גבינה שהוכנה במקום והוגשה עם כדור גלידה מעל וגנאש שוקולד עשיר, סמיך וטעים במיוחד.
לסיכום, מקום חדש ומומלץ בין אם אתם מקומיים שרוצים להנות ממנות דגים ופירות ים או כאלו שבדרך הביתה מטיול בצפון, תהנו פה ממטבח מקומי, תפריט הנשען על חומרי גלם טריים היישר מהשוק,פירות וירקות, דגים ופירות ים.
Flooka
סלאח א דין 14, עכו העתיקה.טל ': 04-9811183 או 050-8919370יום א'-ש', 12:00-00:00לינק לאתר הבית:https://flooka.rest.co.il/
כתיבת תגובה